konto usunięte
2010-10-13, 1:16
jakos spokojnie do tego podszedł
Żołnierz narobił dymu i tyle. Zamiast strzelać z równym powodzeniem mógłbym racę dymną odpalić
nie ma skróconego filmiku nie ma piwa
@shadow, jakbyś troszke się na tym znał, to byś wiedział, że takie mają zadanie w przypadku ataku. Nie widząc celu masz nawalać nawet w niebo, żeby ten który w Ciebie strzelał myślał, że go widzisz i sie schował dzięki czemu nie zaatakuje drugi raz w krótkim czasie.
@ernii fakt nie znam się, w wojsku nie byłem, nie wiem jakie są rozkazy i procedury w takich przypadkach. Nie mówię, że źle zrobili, ale że równie dobrze mogliby puścić racę dymną, efekt byłby ten sam (a nawet lepszy, bo dym większy, snajper nei będzie strzelał w coś czego nie widzi, tak wynika przynajmniej z logicznego punktu widzenia), a koszty mniejsze i o przypadkowe ofiary trudniej.
Prawdziwa wojna. Nie giniesz zatykając polską flagę na wieżę Kremla tylko na rutynowym patrolu. Muszę przyznać, że jak na killera z juesarmi cała akcja wygląda lekko mówiąc nieprofesjonalnie (Nie wydaję mi się, żeby istniał rozkaz "wciśnij spust i czekaj aż skończą się naboje") ale niestety nie uczestniczyłem w IFOR, KFOR, ISAF, Pustynnej Burzy i bitwie o Burger Hill jak poprzednicy, więc wstrzymam się od zjechania wojaka.
konto usunięte
2010-10-13, 14:07
kurde strzelali na wiwat czy co?
@Gszysztow
...a w bitwie o Burger King?
konto usunięte
2010-10-13, 15:21
Napisałbym wam o co kaman, ale mi sie niechce, bo jestem głodny