Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Zupka chińska
Konto usunięte • 2015-05-28, 18:29
Smacznego!

warto się zastanowić przed zjedzeniem, czy warto to jeść..
oglądać od 1:20
Zgłoś
rai87 2015-05-28, 18:44 20
E 451 - trifosforan pentasodowy
E 500 - węglan sodu
E 501 - węglan potasu

Któreś z tych E jest za to odpowiedzialne. Bądź co bądź żaden z nich nie jest uznany za szkodliwy

podpis użytkownika

Wszyscy czerpiemy swoistą przyjemność z cudzego nieszczęścia, z cudzej rozpaczy. To sadyzm, gdy wczuwamy się w rolę oprawców. I masochizm, gdy identyfikujemy się z ofiarami.
Zgłoś
zdrowoyebne 2015-05-28, 18:46 23
no i c🤬j z tego? wypaliły się pewnie składniki chemiczne zawarte w proszkach które się później rozpuszczają i chemia w jakims stopniu znika
cale zycie wc🤬j ludzie je to gówno i nic nigdy nikomu się pewnie nie stało
ale nie k🤬a typowy Janusz spoleczniak musial zrobić experyment i wywołać gównoburze bo pewnie dostałsraczki bo zjadł na kaca tą zupke chinska bo nie był w stanie sam sobie czegos ugotować i go przesrało niemiłosiernie.
Zgłoś
Konto usunięte 2015-05-28, 18:47 90
I czego to ma dowodzić? Wódka też się pali, a żłopiemy ją z przyjemnością.
Zgłoś
kozojebca1231 2015-05-28, 18:50 3
fajny trik do pokazania przy wódce
Zgłoś
Novac 2015-05-28, 18:52 20
Widzę że nikt nie pamięta jak paliło się saletrę którą można było kupić w spożywczaku. Z tego co pamiętam to tak ładnie pali się potas
Zgłoś
KrisCFC 2015-05-28, 18:59 6
Już wkrótce: Palący się olej, Rozgrzana margaryna zalana zimną wodą, oraz wiele wiele innych rzeczy, które zaśmiecą sadola!

podpis użytkownika

Przybyłem, zobaczyłem i oczom nie wierzę.
Zgłoś
ala963 2015-05-28, 19:05 5
Przecież to fejk jak c🤬j.
Kto nagrywa robienie zupki chińskiej?
Po drugie: żaden ze składników nie działa w ten sposób, podane wyżej węglany po podgrzaniu rozkładają się do dwutlenku węgla który jest niepalny i razem z tym fosforanem są składnikami mieszanki spulchniającej makaron. Nie ma ich w tym proszku.
Jak zrobić taki myk? Zmieszaj łyżkę cukru pudru z łyżeczką kurkumy (dla koloru żółtego), dodaj coś co wygląda na suszone warzywa albo po prostu kucharka dosyp, dodaj dwie łyżki saletry potasowej. Zmieszaj, odpal i włala!

podpis użytkownika

~Nie daję piw Ratoshiemu
Zgłoś
Konto usunięte 2015-05-28, 19:07 6
rai87 napisał/a:

E 451 - trifosforan pentasodowy
E 500 - węglan sodu
E 501 - węglan potasu

Któreś z tych E jest za to odpowiedzialne. Bądź co bądź żaden z nich nie jest uznany za szkodliwy

Jestem ekspertem

E500 + E551

Tak w ogóle to nie polecam zupek bo przez wp🤬lanie tego w delegacji nabawiłem się wrzodów jelita grubego od tamtej pory sam gotuje i wp🤬lam wszystko z gotowania na parze.

Dla zielonych filmik jak wygląda rozkład zupki w naszych brzuszkach.
youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zi_DaJKsCLo
Zgłoś
rai87 2015-05-28, 19:15 1
ala963 napisał/a:

Po drugie: żaden ze składników nie działa w ten sposób, podane wyżej węglany po podgrzaniu rozkładają się do dwutlenku węgla który jest niepalny i razem z tym fosforanem są składnikami mieszanki spulchniającej makaron.

Faktycznie, zgadza się, aczkolwiek rozkład trifosforanu pentasodowego wydziela duże ilości tlenu, które pomagają potasowi spalać się w tak intensywny sposób i to na niego bym stawiał

podpis użytkownika

Wszyscy czerpiemy swoistą przyjemność z cudzego nieszczęścia, z cudzej rozpaczy. To sadyzm, gdy wczuwamy się w rolę oprawców. I masochizm, gdy identyfikujemy się z ofiarami.
Zgłoś
Konto usunięte 2015-05-28, 19:23
Toblerone napisał/a:

Tak w ogóle to nie polecam zupek bo przez wp🤬lanie tego w delegacji nabawiłem się wrzodów jelita grubego od tamtej pory sam gotuje i wp🤬lam wszystko z gotowania na parze.

Słyszałem właśnie, że od regularnego wp🤬lania tych zupek można się wrzodów nabawić i w sumie nie dziwne bo ile trzeba chemii napakować, żeby uzyskać tak intensywny smak i aromat zupy zaparzonej wrzątkiem wody, gdzie aby ugotować esencjonalny rosołek na mięchu (nie na kostce rosołowej) potrzeba 3 godzin gotowania na wolnym ogniu .

Od czasu do czasu się zje, ale nigdy nie jadałem tych zupek regularnie przez dłuższy czas.
Zgłoś
Konto usunięte 2015-05-28, 19:27
Szeryfian napisał/a:

Słyszałem właśnie, że od regularnego wp🤬lania tych zupek można się wrzodów nabawić i w sumie nie dziwne bo ile trzeba chemii napakować, żeby uzyskać tak intensywny smak i aromat zupy zaparzonej wrzątkiem wody, gdzie aby ugotować esencjonalny rosołek na mięchu (nie na kostce rosołowej) potrzeba 3 godzin gotowania na wolnym ogniu .

Od czasu do czasu się zje, ale nigdy nie jadałem tych zupek regularnie przez dłuższy czas.

Panie Szeryfian prawdziwy rosół gotuje do 10h. Tak jak bigos powinno się dusić tydzień czasu.
Zgłoś
Konto usunięte 2015-05-28, 19:28 1
jesteś mi k🤬a winny 0,99 gr!

Nie działa!
Zgłoś
dumad 2015-05-28, 19:32 1
dlaczego się pali? Bo jełop dosypał saletry kuchennej.
Widać jak filmik jest ucinany

podpis użytkownika

Bóg zesłał mnie na Ziemię, żebym wk🤬iał ludzi
Zgłoś
okrutnyCham 2015-05-28, 19:38
ja zaprzestałem przygode z tym ścierwem jak raz się nawp🤬lełem tego kurestwa i spędziłem pół dnia na sraczu
jednym słowem.. przek🤬ione

podpis użytkownika

zabić k🤬a wszystkich zap🤬lić
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie