A oto nowy, pytowy materiał z demonstracji związków zawodowych która odbyła się w Warszawie 16 Września 2013 roku.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-09-16, 21:55
konto usunięte
2013-09-16, 22:03
Temu solidarnościowemu bydłu powinni zrobić ścieżkę zdrowia.
umowa śmieciowa, dzięki temu zarabiam jak człowiek i stać mnie na dobrego dentystę czy lekarza bez kolejki, gdyby nie te umowy to zarabiałbym 800zł na rękę.
konto usunięte
2013-09-16, 22:26
Postulat obalenia rządu choć niewykonalny jak najbardziej popieram.
A tak poza tym to g*wno mnie obchodzi reszta postulatów.Wzrost płacy minimalnej?Mi jako 1-osobowej firmie jest to niepotrzebne.Lepiej jakby podatki obniżyli,byłoby lepiej dla wszystkich i gospodarka by nabrała tępa.A pyta jak zwykle w pyte
konto usunięte
2013-09-16, 22:36
@ Wzrost płacy minimalnej skutkowałby redukcją etatów, a co za tym idzie - i popytu. A znacząca obniżka podatków wcale nie musiałaby skutkować natychmiastowym wzrostem popytu, a niewątpliwie wiązałby się z redukcją wydatków publicznych. To zaś mogłoby doprowadzić do histerii społecznej i masowej manii oszczędzania, czyli znów zastoju gospodarczego.
Żeby opracować idealny system gospodarczy wypadałoby przede wszystkim przeprowadzić wielki test psychologiczny - by wiedzieć jak Polacy zarządzają pieniądzem, do tego dostosować plany do konkretnych cyferek. Łatwo powiedzieć: wystarczy obniżyć to i to, podwyższyć to i to, a wszystko będzie ok... W istocie jest to bardzo skomplikowany system zależności.
konto usunięte
2013-09-16, 22:47
konto usunięte
2013-09-16, 22:49
Raz rodzice oglądali jakieś gówno gdzie wielki ekspert powiedział, że płaca minimalna powinna wynosić 3 tyś. Potem ludzie takie coś biorą sobie do serca i protestują nie mając zupełnie pojęcia. Czekam na euro w Polsce. Wtedy zobaczymy jaka jest przepaść. Teraz krążą mity o tym jakie utrzymanie na zachodzie jest drogie.
konto usunięte
2013-09-16, 23:38
Coraz słabiej panowie...
konto usunięte
2013-09-16, 23:41
____
2013-09-16, 23:57