JoSeed napisał/a:
Nerwiakowłókniak. Paskudna choroba...
A przypadkiem nie sloniowacizna?
cedrikk napisał/a:
A przypadkiem nie sloniowacizna?
A ona nie zaczyna się od nóg?
podpis użytkownika
Natura sama eliminuje debili.
draxidox napisał/a:
Słoniowacizna faktycznie dotyczy nóg.
draxidox napisał/a:
Tylko raz widziałem ową chorobę na żywo. Całe ciało wyglądało jak jeden wielki zwis. Oczywiście możesz mieć rację. Znachorem nie jestem
@EDIT.
Macie rację sloniowacizna dotyczy głównie kończyn.
cedrikk napisał/a:
Tylko raz widziałem ową chorobę na żywo. Całe ciało wyglądało jak jeden wielki zwis. Oczywiście możesz mieć rację. Znachorem nie jestem
Ja widziałem tylko w programie na Discovery Channel jakieś 20 lat temu. Z tego co pamiętam to jest zakażenie jakimś rodzajem bakterii czy pasożyta, który żyje w układzie limfatycznym i zatyka go. W wyniku działania grawitacji najbardziej utrudniona jest wymiana limfy w kanałach w kończynach i tam najczęściej najpierw dochodzi do zatkania i powolnego gromadzenia się limfy, która powoduje właśnie takie a nie inne objawy. Pewnie coś przekręciłem ale mój mózg średnio już pamięta co dokładnie opowiadali w programie, a jestem zbyt leniwy żeby teraz doczytać, wolę na skrobać komentarz typu nie wiem, a wypowiem się :V
podpis użytkownika
Natura sama eliminuje debili.
Nie wolno dyskryminować, bo to miły, kulturalny i tolerancyjny portal z zasadami tylko dla osób też o takich cechach. Za dyskryminację jest ban!
podpis użytkownika
Prawdziwe motopi*dy i motop🤬ki chciałyby pojeździć motocyklem, ale się boją i ich nie stać, więc siedzą w piwnicy.
Ciekawe kiedy był ten moment że wstał rano i zaczęło mu to przeszkadzać?