Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Anarchistyczna grupa 15W08
tds1974 • 2013-01-29, 21:02
Cytat:

Nudzicie nas. Nudzą nas wasze gry i zabawy, wzajemne umizgi, bale i aukcje charytatywne. Wydaje wam się, że żyjecie pełnią wolności, a zachowujecie się jak nędzni dworzanie na zamku ubogiego króla.
A kumulacja kapitału trwa.

Tak piszą na swojej stronie anarchiści z grupy 15W08. Kim są? Nie wiadomo. Działają w Warszawie. Atakują drogie sklepy, plakaty, niszczą płachty reklamowe Dziś dokonali kolejnego czynu - zaj🤬i czerwoną farbą atelier (sklep) Macieja Zienia (pierwsze zdjęcie). Poniżej kilka dzieł tych artystów:

O sobie piszą:
Cytat:

Stop. Dziękujemy. Naprawdę nie mamy już cierpliwości aby dalej czekać i biernie patrzeć na to, co się z nami dzieje. Wasza przemoc ekonomiczna każdego dnia poniża miliony ludzi. Wasz kapitał codziennie krzyczy, że nie jesteśmy wystarczająco efektywni w produkcji waszego PKB. Gw🤬cicie nas swoimi kampaniami reklamowymi. Wasza przemoc policyjna każdego dnia trzyma w żelaznych ryzach każdą osobę, która odważy się na krytykę waszego świata. (...). Niczego nie zmieniacie. Wszystko pozostaje takie, jakie było. Codziennie odczuwamy skutki waszej przemocy. Wystarczy. Sp🤬alajcie.

Co ciekawie, na swoim blogu podają dokładną instrukcję "Jak zrobić trotyl domowym sposobem". Czyżby szykowali jakąś większą akcję w stolicy?

ŹRÓDŁO informacji (jest jeszcze kilka zdjęć)

podpis użytkownika

Zgłoś
CzeczenGrozny 2013-01-29, 23:15 4
A co ma anarchia do lewactwa? Anarchista powinien p🤬lić po równo lewice i prawice.
Zgłoś
bishfinger 2013-01-29, 23:23 5
Hurra nareszcie ktoś coś robi, wzięli się za łajdakow przez których mamy kryzys, jak już wymalują farbami wszystkie sklepy, oddziały banków i Mcdonaldsy to będzie taki dobrobyt że wszyscy będą się kąpać w jabolach.

Anarchiści (którzy to popierają) jesteście ograniczeni bo:
- wpływ jakiegoś tam właściciela na kryzys, wyzysk, wysokie podatki jest żadem, jest on raczej ofiarą tej sytuacji tylko że jest sprytniejszy i sobie radzi
- wymalowanie oddziału jakiegos banku też jest debilizmem bo przeważnie są one brane w ajencje, każdy sobie może taki oddział otworzyć jak spełni kryteria, centrali tego banku nic to nie obchodzi i nie ma żadnego wpływu na jego działanie
- mazianie zabytkowej kamienicy to już nie żadna walka tylko sk🤬ysyństwo bo wiecej takich akcji a podniosą podatki żeby to odmalowywać

Myślicie że jak dojdzie do zamieszek jak w Grecji to będzie lepiej??? Gówno prawda - wy nie myślicie

podpis użytkownika

Lepiej walczyć o coś niż żyć bez celu
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-29, 23:34
Miczok13 napisał/a:

Jestem całym sercem z nimi, w końcu ktoś coś robi.

Jakbyś był właścicielem tego sklepu, śpiewałbyś nieco inaczej.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-29, 23:35
Fajna akcja,szkoda że w moim mieście nie ma żadnych Zeni czy pedalskich sklepów tego typu-byłoby co niszczyć w imię Zeusa.
Zgłoś
LionX 2013-01-29, 23:38 3
Jakby kogoś interesowało jak prawdopodobnie zrobili te napisy
Zgłoś
człowiek_zły 2013-01-29, 23:39 6
To nie anarchiści tylko socjalistyczni huligani. Prawdziwy anarchista podpalałby komendy i urzędy miasta. Oni tego nie robią bo liczą na przejęcie władzy i pieniądze od właścicieli firm za odstąpienie demolki. Raz byłem na pochodzie anarchistów to darli ryja w obronie praw pracowniczych. Jak zacząłem krzyczeć: "Pić, p🤬lić!!!" i "J🤬 system!!!" to kazali mi wyp🤬alać. Taka k🤬a anarchia. To im zaj🤬em flagę za karę.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-29, 23:39 1
ehh klasa robotnicza. Na pewno jak zamażą więcej sklepów to będzie lepiej. Jak dla mnie to po prostu chuligaństwo i to jeszcze na poziome gimnazjum, no bo k🤬a mać, MALOWANIE SKLEPÓW SPREYAMI, serio? Moglibyście się bardziej postara ć. No co oni zrobią? Wysadzą sejm żeby totalnie nasz kraj pogrążyć w anarchii? To nie poprawi kraju zabicie wszystkich posłów! TO NASZ KRAJ ZNISZCZY! Jak nikt nie będzie mógł rządzić to co się stanie z krajem? ludzie myśleć trochę! Tu jest potrzebna wyobraźnia, trzeba patrzeć w przyszłość, co będzie dalej. Da się to załatwić pokojowo ale nasz naród tego nie zrozumie... Tylko będzie więcej okrzyków na sadisticu "spalić ż🤬dów" pisanych przez ludzi ograniczonych umysłowo do poziomu szympansa.
Zgłoś
S.W.A.T 2013-01-29, 23:44 2
Gdzie ten przepis na trotyl do cholery...

podpis użytkownika

Są dni, są chwile, są ludzie i są debile!
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-29, 23:44
Lepiej jakby budynki rządowe tak up🤬lali.
Zgłoś
Adrianadernew 2013-01-29, 23:46
człowiek_zły napisał/a:

To nie anarchiści tylko socjalistyczni huligani. Prawdziwy anarchista podpalałby komendy i urzędy miasta. Oni tego nie robią bo liczą na przejęcie władzy i pieniądze od właścicieli firm za odstąpienie demolki. Raz byłem na pochodzie anarchistów to darli ryja w obronie praw pracowniczych. Jak zacząłem krzyczeć: "Pić, p🤬lić!!!" i "J🤬 system!!!" to kazali mi wyp🤬alać. Taka k🤬a anarchia. To im zaj🤬em flagę za karę.

już widzę jak dzielny ,,czlowiek zly,, walczy z grupą anarchistów.

c🤬ja im zaj🤬eś. pewnie dostałeś wp🤬l i sp🤬ales do domu bez czapki.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-29, 23:49 4
S.W.A.T napisał/a:

Gdzie ten przepis na trotyl do cholery...

na ich blogu w menu po prawo kliknij na INNE, na dole masz ulotkę Leroy MERLIN, jak na nią klikniesz otrzymasz przepis.
Zgłoś
makarro 2013-01-29, 23:59
chyba chłopakom udzieliła się książka Palahniuka
..chociaż nie, cofam to, pewnie obejrzeli tylko film
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-30, 0:12
mogliby zamiast tej farby gówno rozsmarowywać, byłoby śmieszniej
Zgłoś
człowiek_zły 2013-01-30, 0:23
Adrianadernew napisał/a:

już widzę jak dzielny ,,czlowiek zly,, walczy z grupą anarchistów.

c🤬ja im zaj🤬eś. pewnie dostałeś wp🤬l i sp🤬ales do domu bez czapki.

W dupie byłeś, gówno widziałeś. Nie trzeba było nawet z cieciami walczyć. Szli grzecznie z eskortą policji. Czapki nie miałem bo był 1 maja. A flaga była cała czarna.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-30, 0:24 2
Myślałem, że będą ich czyny jednogłośnie potępiane w komentarzach... A tu:

"Jestem całym sercem z nimi, w końcu ktoś coś robi."

Boże, opanujcie się! Co was motywuje do popierania gówniarzy, co podatni na wpływy starszych kolegów postanowili bawić się w rewolucjonistów? TAKIE DNO nam komunę gw🤬tem w rządy wprowadziło: dopiero byście płakali, gdyby zamiast rudego, na czele państwa stał jeden z tych anarchistycznych pachołków.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie