Cytat:
Nudzicie nas. Nudzą nas wasze gry i zabawy, wzajemne umizgi, bale i aukcje charytatywne. Wydaje wam się, że żyjecie pełnią wolności, a zachowujecie się jak nędzni dworzanie na zamku ubogiego króla.
A kumulacja kapitału trwa.
Tak piszą na swojej stronie anarchiści z grupy 15W08. Kim są? Nie wiadomo. Działają w Warszawie. Atakują drogie sklepy, plakaty, niszczą płachty reklamowe Dziś dokonali kolejnego czynu - zaj🤬i czerwoną farbą atelier (sklep) Macieja Zienia (pierwsze zdjęcie). Poniżej kilka dzieł tych artystów:
O sobie piszą:
Cytat:
Stop. Dziękujemy. Naprawdę nie mamy już cierpliwości aby dalej czekać i biernie patrzeć na to, co się z nami dzieje. Wasza przemoc ekonomiczna każdego dnia poniża miliony ludzi. Wasz kapitał codziennie krzyczy, że nie jesteśmy wystarczająco efektywni w produkcji waszego PKB. Gw🤬cicie nas swoimi kampaniami reklamowymi. Wasza przemoc policyjna każdego dnia trzyma w żelaznych ryzach każdą osobę, która odważy się na krytykę waszego świata. (...). Niczego nie zmieniacie. Wszystko pozostaje takie, jakie było. Codziennie odczuwamy skutki waszej przemocy. Wystarczy. Sp🤬alajcie.
Co ciekawie, na swoim blogu podają dokładną instrukcję "Jak zrobić trotyl domowym sposobem". Czyżby szykowali jakąś większą akcję w stolicy?
ŹRÓDŁO informacji (jest jeszcze kilka zdjęć)
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-01-30, 0:26
W szkole się opieprzali. Teraz "odczuwają przemoc" bo nie ma dla nieuków pracy. Pewnie, obalić całą "ekonomię", zróbmy z tego kraju jakąś afrykańską dziurę. Ale na pewno się mylę, na bank ktoś w tej grupie ma wyższe wykształcenie (kierunki, gdzie dają papier za bycie się nie liczą).
konto usunięte
2013-01-30, 0:27
konto usunięte
2013-01-30, 0:29
a gdzie jest napisane, że są anarchistami i że chcą anarchii?
konto usunięte
2013-01-30, 0:35
Niech robią co chcą, byle by sie nikomu krzywda nie działa.
konto usunięte
2013-01-30, 1:32
Ch*je, niech atakują sejm, urząd miasta czy inne mafijne lokale, to są zwykli ludzie, którzy tak samo zapi*rdalją w robocie, dają pracę innym, a teraz muszą wydać kasę na czyszczenie ścian, bo komuś odje*ało na punkcie V-for-Vendetta czy Che. Weźmy się za tych na górze, a nie takich ja my sami.
konto usunięte
2013-01-30, 1:35
konto usunięte
2013-01-30, 4:01
Ewidentnie ludzie nie nauczyli się co to wolność. Bynajmniej nie jest to co się żywnie podoba. Pora to uświadomić.
Mogliby zostawić w spokoju prywatne majątki, a zabrać sie za rząd i wiejską, albo majątki polityków.
Krak
2013-01-30, 8:23
konto usunięte
2013-01-30, 8:46
Powinni się zarejestrować. mogę im przekazać 1% podatku.
konto usunięte
2013-01-30, 9:54