Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Akurat tak nie do końca było, bo to ułatwiało dostanie wizy czyli ogólnie dostawał każdy kto zapłacił(tak jak ci na pontonach ), najczęściej te wizy pracownicze były wydawane do takich przedsiębiorców jak Uber czy Glovo, tak wynika z moich prywatnych informacji od znajomego z pracy Turka, co ciekawe pytał się mnie jak to w tej Polsce jest(to było z 2 tygodnie przed rozpoczęciem się tej całej afery wizowej), bo jego koledzy inżynierowie(prawdziwi) wyjechali do Polski żeby pracować na Uberze, a potem łatwo im było przeskoczyć na prace tymczasową na magazyn, a potem to już na pobyt stały(czasem studia żeby dostać wize).
Skala musiała być znacząca skoro zwykli ludzie zaczynali o tym rozmawiać, zresztą widać kto jeździ rowerami na Uberze czy Glovo.
Ale wciąż mówimy o wizach pracowniczych a nie o tych co na pontonach płyną do Europy to chyba zasadnicza róznica. Jedni do pracy z dokumentami itp. drudzy bez dokumentów i nie do pracy. Na ilość rząd nie wpływa bo to już wymusza rynek pracy a o wizy wnioskują pracodawcy poszukując z najtańszych pracowników. Za pis wyszło ok 280 przypadków łapówki by to komuś ułatwić.
Ale wciąż mówimy o wizach pracowniczych a nie o tych co na pontonach płyną do Europy to chyba zasadnicza róznica. Jedni do pracy z dokumentami itp. drudzy bez dokumentów i nie do pracy. Na ilość rząd nie wpływa bo to już wymusza rynek pracy a o wizy wnioskują pracodawcy poszukując z najtańszych pracowników. Za pis wyszło ok 280 przypadków łapówki by to komuś ułatwić.
Jednak nie rozumiesz, że łatwiej dostać wizę niż przepłynąć pontonem(pewnie taniej jest nawet), potem pojeździć chwilę na rowerku i albo zniknąć albo próbować dostać inną pracę, a potem jak tylko będzie się dało to na socjal się przesiąść

jeśli będą użytkownicy chcieli to taki sam wątek może powstać dla akcji Ukraińców na terenie Polski
W tej kwestii nie powinno być w ogóle dyskusji.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie