Bóg, honor ojczyzna, tak? Bóg nie istnieje, za to ma najliczniejszą reprezentacje w polskiej armii - ordynariat polowy siłą rażenia samych modlitw i klątw może sie równać z armiami mniejszych państw NATO. ''Honor'' trochę dziwnie brzmi, gdy mamy na mysli kolesi mordujących cywili w odległym kraju na rozkaz jednego z największych agresorów na tej planecie. ''Ojczyzna'' - wycieczki polskich gierojów za pieniądze podatnika na inne kontynenty są raczej średnim zyskiem dla Polski. Może nim być ewentualnie podnoszenie wartości bojowej armii, ściślej mówiąc tych nielicznych jednostek, które w ogóle się do czegokolwiek nadają.
Założę się, że masz kategorię D(do dupy) i Cię nie przyjęli do wojska. Tylko taka życiowa ciota może pisać życiowe wywody;)

"Strasznie nie lubię takiego wyśmiewania się z naszej Polski, jaki by temat nie był to wszyscy się smieją lub "srają" na nasz kraj. Jak to jest, że z jednej strony mamy największą ilość patriotów, którzy śmigają na mecze z flagami, a z drugiej strony Ci sami ludzie śmieją się z naszego kraju, nie szanują go. Jakieś rozdwojenie jaźni. Wiem, że nie jest idealnie, ale czy nie można mieć szacunek do Polski i do Polaków, czy ta frustracja z powodu biedy czy głupoty przeżarła im resztki godności i kultury?"
Szakunec stary

Bóg, honor ojczyzna, tak? Bóg nie istnieje, za to ma najliczniejszą reprezentacje w polskiej armii - ordynariat polowy siłą rażenia samych modlitw i klątw może sie równać z armiami mniejszych państw NATO. ''Honor'' trochę dziwnie brzmi, gdy mamy na mysli kolesi mordujących cywili w odległym kraju na rozkaz jednego z największych agresorów na tej planecie. ''Ojczyzna'' - wycieczki polskich gierojów za pieniądze podatnika na inne kontynenty są raczej średnim zyskiem dla Polski. Może nim być ewentualnie podnoszenie wartości bojowej armii, ściślej mówiąc tych nielicznych jednostek, które w ogóle się do czegokolwiek nadają.
W Boga nie wierzysz twoja sprawa. Nie masz honoru to współczuje. Nie zrobisz tego co należy dla kraju zrobić jesteś pajacem. Następnym razem przypomnij sobie Polaków walczących w II WŚ. I pomyśl sobie czym kierowali się żołnierze. Bóg! Honor! Ojczyzna! Dzięki temu walczyliśmy!

A ja zostałem tak wychowany, że się nigdy, NIGDY nie odważę skrytykować tego kraju, naród owszem, bo nie raz pokazaliśmy jacy jesteśmy głupi. Polski jednak jako kraju nie obrażę, nie skrytykuję choćby mnie rozgrzanym żelazem parzyli.

Widzisz z czasem wszystkie wartości się zacierają. Lepiej jest napisać, że słowa "Bóg, Honor, Ojczyzna" już nic nie znaczą, bo lepiej jest w nic nie wierzyć i nic nie robić. Żyjemy w czasach gdzie najlepiej jest zanegować takie wartości na których wychowały się pokolenia walczące o miejsce na mapie. Jak słyszę komentarze po **uj było Powstanie Warszawskie to mnie krew zalewa. Banda leni i nierobów (łącznie ze mną)

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie