📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
48 minut temu

@Loaloa
Chłopie, jesteś objawieniem, zbiorem cnót i najwyższych wartości. Jesteś nieprzeciętnie inteligentną osobą, ba, raczę powiątpiewać w to nieco i zastanawia mnie czy nie jesteś pochodzenia boskiego.
Chciałbym żebyś był mym mentorem, nauczycielem życiowym i nie tylko moim. Pragnę oddać w Twe władanie całe moje życie, wszystkie sprawy maluczkie i duże, tylko proszę, wejrzyj na mnie swą światłością , a stanę się godzien bycia jednym z Twoich rycerzy.
Chłopie, jesteś objawieniem, zbiorem cnót i najwyższych wartości. Jesteś nieprzeciętnie inteligentną osobą, ba, raczę powiątpiewać w to nieco i zastanawia mnie czy nie jesteś pochodzenia boskiego.
Chciałbym żebyś był mym mentorem, nauczycielem życiowym i nie tylko moim. Pragnę oddać w Twe władanie całe moje życie, wszystkie sprawy maluczkie i duże, tylko proszę, wejrzyj na mnie swą światłością , a stanę się godzien bycia jednym z Twoich rycerzy.

zawsze sie znajdzie taki ktoś jak Loaloa i będzie chciał udowodnić że wartości i zasady na których nasz kraj został stworzony są nic nie warte. Polska Armia jest jedną z takich tradycji tak samo jak kochanie ojczyzny ale ty tego nie zrozumiesz bo zapewne najbardziej sie martwisz o to czy obejrzysz w tv jakiś odmóżdżający program.
I jak ci tak ta Polska bardzo nie pasuje to wyemigruj gdzieś kosmopolitom jest wszędzie dobrze bo są pustymi istotami z niczym i nikim niezwiązanymi.
I jak ci tak ta Polska bardzo nie pasuje to wyemigruj gdzieś kosmopolitom jest wszędzie dobrze bo są pustymi istotami z niczym i nikim niezwiązanymi.

@fhMichaelo
Nie zapominaj, ze obecnie główną siłę naszych pancerniaków stanowią Leopardy 2, fakt, ze A4 jest już ciut starawa, jednak to ciągle świetne niemieckie działo 120mm które w porównaniu ze 125 od T-72 czy analogicznie T-90 ssie. Kiedyś gdzieś było wspomniane iż nasze Leosie mają być zupgradowane do wersji A6, jeśli tak będzie to będziemy posiadać jeden z najlepszych czołgów na ziemi który dorównuje M1, T-90 czy Challengerowi i sporo przewyższa stare rosyjskie T-72, T-62 i T-64.
Nie zapominaj, ze obecnie główną siłę naszych pancerniaków stanowią Leopardy 2, fakt, ze A4 jest już ciut starawa, jednak to ciągle świetne niemieckie działo 120mm które w porównaniu ze 125 od T-72 czy analogicznie T-90 ssie. Kiedyś gdzieś było wspomniane iż nasze Leosie mają być zupgradowane do wersji A6, jeśli tak będzie to będziemy posiadać jeden z najlepszych czołgów na ziemi który dorównuje M1, T-90 czy Challengerowi i sporo przewyższa stare rosyjskie T-72, T-62 i T-64.

"W okopach nie ma ateistów tak samo jak wśród starych umierających ludzi. Kiedyś strach zajrzy każdemu tak głęboko w dupe, że wkońcu uwierzy chociażby to miałoby być w ostatnich momentach życia. Dlatego nie słucham młodych ateistów. Albo wódka, albo Bóg, czy to sie wam podoba czy nie."
HURR jestem słaby i nie dopuszczam do siebie myśli że po śmierci będę tylko gnijącymi zwłokami więc inni też muszą tacy być!!! DURR
Polska nie jest krajem wyznaniowym więc teksty w stylu "w polsce jest 90% katolików" możecie sobie wsadzić.
A poza tym:
"Zapraszam wszystkich katolików na wycieczkę krajoznawczą
Szlakiem księdza Popielniczki. Są jeszcze wolne miejsca w bagażniku.
Każdy z uczestników przejdzie darmowy kurs nurkowania głębinowego w Wiśle.
Betonowe buciki czekają. Gwarantujemy 100% satysfakcji,
ksiądz Jerzy nie złożył reklamacji. Pamiętaj, udane wycieczki tylko ze
Służbą Bezpieczeństwa PRL. Zdrastwuj!"
HURR jestem słaby i nie dopuszczam do siebie myśli że po śmierci będę tylko gnijącymi zwłokami więc inni też muszą tacy być!!! DURR
Polska nie jest krajem wyznaniowym więc teksty w stylu "w polsce jest 90% katolików" możecie sobie wsadzić.
A poza tym:
"Zapraszam wszystkich katolików na wycieczkę krajoznawczą
Szlakiem księdza Popielniczki. Są jeszcze wolne miejsca w bagażniku.
Każdy z uczestników przejdzie darmowy kurs nurkowania głębinowego w Wiśle.
Betonowe buciki czekają. Gwarantujemy 100% satysfakcji,
ksiądz Jerzy nie złożył reklamacji. Pamiętaj, udane wycieczki tylko ze
Służbą Bezpieczeństwa PRL. Zdrastwuj!"
Gdy znów do murów klajstrem świeżym
Przylepiać zaczną obwieszczenia,
Gdy "do ludności", "do żołnierzy"
Na alarm czarny druk uderzy
I byle drab, i byle szczeniak
W odwieczne kłamstwo ich uwierzy,
Że trzeba iść i z armat walić,
Mordować, grabić, truć i palić;
Gdy zaczną na tysięczną modłę
Ojczyznę szarpać deklinacją
I łudzić kolorowym godłem,
I judzić "historyczną racją",
O piędzi, chwale i rubieży,
O ojcach, dziadach i sztandarach,
O bohaterach i ofiarach;
Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin
Pobłogosławić twój karabin,
Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba,
Że za ojczyznę - bić się trzeba;
Kiedy rozścierwi się, rozchami
Wrzask liter pierwszych stron dzienników,
A stado dzikich bab - kwiatami
Obrzucać zacznie "żołnierzyków". -
- O, przyjacielu nieuczony,
Mój bliźni z tej czy innej ziemi!
Wiedz, że na trwogę biją w dzwony
Króle z pannami brzuchatemi;
Wiedz, że to bujda, granda zwykła,
Gdy ci wołają: "Broń na ramię!",
Że im gdzieś nafta z ziemi sikła
I obrodziła dolarami;
Że coś im w bankach nie sztymuje,
Że gdzieś zwęszyli kasy pełne
Lub upatrzyły tłuste szuje
Cło jakieś grubsze na bawełnę.
Rżnij karabinem w bruk ulicy!
Twoja jest krew, a ich jest nafta!
I od stolicy do stolicy
Zawołaj broniąc swej krwawicy:
"Bujać - to my, panowie szlachta!"
Julian Tuwim - "Do prostego człowieka" (mam nadzieję, że nawet prości ludzie piszacy tu wielkimi literami o "Bogu, Honorze i Ojczyźnie" zrozumieli przesłanie wiersza... A jak nie to "Bujać, to my, panowie szlachta!"
Przylepiać zaczną obwieszczenia,
Gdy "do ludności", "do żołnierzy"
Na alarm czarny druk uderzy
I byle drab, i byle szczeniak
W odwieczne kłamstwo ich uwierzy,
Że trzeba iść i z armat walić,
Mordować, grabić, truć i palić;
Gdy zaczną na tysięczną modłę
Ojczyznę szarpać deklinacją
I łudzić kolorowym godłem,
I judzić "historyczną racją",
O piędzi, chwale i rubieży,
O ojcach, dziadach i sztandarach,
O bohaterach i ofiarach;
Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin
Pobłogosławić twój karabin,
Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba,
Że za ojczyznę - bić się trzeba;
Kiedy rozścierwi się, rozchami
Wrzask liter pierwszych stron dzienników,
A stado dzikich bab - kwiatami
Obrzucać zacznie "żołnierzyków". -
- O, przyjacielu nieuczony,
Mój bliźni z tej czy innej ziemi!
Wiedz, że na trwogę biją w dzwony
Króle z pannami brzuchatemi;
Wiedz, że to bujda, granda zwykła,
Gdy ci wołają: "Broń na ramię!",
Że im gdzieś nafta z ziemi sikła
I obrodziła dolarami;
Że coś im w bankach nie sztymuje,
Że gdzieś zwęszyli kasy pełne
Lub upatrzyły tłuste szuje
Cło jakieś grubsze na bawełnę.
Rżnij karabinem w bruk ulicy!
Twoja jest krew, a ich jest nafta!
I od stolicy do stolicy
Zawołaj broniąc swej krwawicy:
"Bujać - to my, panowie szlachta!"
Julian Tuwim - "Do prostego człowieka" (mam nadzieję, że nawet prości ludzie piszacy tu wielkimi literami o "Bogu, Honorze i Ojczyźnie" zrozumieli przesłanie wiersza... A jak nie to "Bujać, to my, panowie szlachta!"

@bloodwar
Co innego walka za pieniądze, a co innego walka o wolność
Co innego walka za pieniądze, a co innego walka o wolność

@Donor - pierwsze strofy wiersza są o walce o "Ojczyznę", "Wolność", "Boga" i inne naiwne ideały, walka o nie jest jeszcze głupsza niż pospolite zabijanie się o pieniądze...

Czyli bycie szmatą i popychadłem w systemie, a nawet gw🤬ty są ok, bo po co walczyć o wolność i sprawiedliwość? Ciekawa moralność ateisty...
@darecki328 Jak można udowodnić istnienie czegoś, co nie istnieje ?
To raczej katolicy powinni starać się udowodnić jego istnienie, gdyż nikt nigdy go nie widział.
Równie dobrze mogę powiedzieć, udowodnij mi, że Hobbici nie istnieją, przecież są w książce.
To raczej katolicy powinni starać się udowodnić jego istnienie, gdyż nikt nigdy go nie widział.
Równie dobrze mogę powiedzieć, udowodnij mi, że Hobbici nie istnieją, przecież są w książce.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie