Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:16
Ateistka masakruje zebranych
konto usunięte • 2013-01-15, 2:41
Niewinne rozmowy o niebie zostały zakłócone przez pewną ateistkę, która wali prosto z mostu
Tak, angielski wymagany. Trzeba było uważać w szkole.
To tylko minuta, więc wytrzymajcie do punktu kulminacyjnego

Zgłoś
konto usunięte 2013-01-15, 13:33
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Suka_Blyat 2013-01-15, 13:37 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
johnny12325 2013-01-15, 13:37
Kuźwa, mikrofalówka mi się zepsuła! Ma ktoś popcorn?
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-15, 13:44
Gdyby nie jakakolwiek religia (uporządkowany system wierzeń), to zakładam, że pozabijalibyśmy się w p🤬du, zmasakrowali wszystko dookoła. Bo nawet prawa przyrody nie pomogą człowiekowi jako istocie społecznej zapanować nad światem. No chyba, że dla religii jest jakaś alternatywa (ale też z definicji stałoby się to coś religią). Wiara w prawa nadprzyrodzone, bezwzględnie sprawiedliwy byt jest potrzebna. Bo jak inaczej uzasadnić to, że np.: kradzież jest zła, albo zabójstwo - nawet gdy przynosi korzyść?
Zgłoś
sidian 2013-01-15, 13:53 5
Zgłoś
Mc6 2013-01-15, 13:54 2
hurtownia_magnetowidów napisał/a:

Gdyby nie jakakolwiek religia (uporządkowany system wierzeń), to zakładam, że pozabijalibyśmy się w p🤬du, zmasakrowali wszystko dookoła.

Człowieku aktualnie 80% wojen na świecie to skutek religii...
Zgłoś
sidian 2013-01-15, 14:02 2
Mc6 napisał/a:

Człowieku aktualnie 80% wojen na świecie to skutek religii...

W czasach nowożytnych. Poza tym wciąż są to wojny zorganizowane, między społecznościami. Badacze raczej zgadzają się, że bez religii społeczeństwo jako takie by w ogóle nie powstało. Czynnikiem spajającym w okresie kształtowania się naszego społeczeństwa była religia. nie zmienia to faktu, że dzisiaj jest już niepotrzebna.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-15, 14:07
Zgłoś
Ambroży 2013-01-15, 14:24
@sidian
Daj sobie już spokój ludziku kujawsko-pomorski, z wypisywaniem "logicznych" bzdur. Tak naprawdę nie rozumiesz zasad tej najpiękniejszej nauki stworzonej przez człowieka.
Żeby Ci to udowodnić mam takie pytanie: Udowodnij istnienie obiektywnej rzeczywistości?

Odpowiedź brzmi: nie da się... można jedynie mówić, że świat istnieje subiektywnie(bo "ja" go widzę i "ty" go widzisz,czujesz,słyszysz itd).

W tym momencie nasuwa mi się pytanie kolejne- Czy w tym momencie możesz powiedzieć, że jestem idiotą bo wierzę w istnienie rzeczywistości obiektywnej(czyli w to,że w tym momencie piszę na komputerze)?
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-15, 14:26
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-15, 14:26
~Sklej napisał/a:

póki nie jesteśmy w stanie na 100% tego udowodnić

faurin napisał/a:

Ateizm z założenia jest głupi i nieracjonalny. Podawają się (ateiści) za oświeconych w sprawach religijnych uroczyście orędując, że bytu wyższego nie ma. I gdzie tu ich sławetny racjonalizm? Ich stwierdzenie na temat nieistnienia boga/ Boga stoi po tej samej stronie barykady co stwierdzenie wierzących, że bóg/ Bóg jest. Nie poparte żadnymi twardymi dowodami.

Zarówno katolicy jak ateiści i inni mylą wiedzę z wiarą. Debile obalają wiarę dowodami, jeszcze więksi udowadniają.
A "podawają" mnie zmiażdżyło.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-15, 14:28
Jak ja lubię czytać wasze wypociny, dla mnie są tylko dwie opcje:
1) Wierzę
2) Nie wierzę
i po wybraniu odpowiedniego numerku(ew. numerka, bo nie wiem jak się to słowo odmienia) dyskusja się kończy.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-15, 14:28
Jeszcze muszę dodać jedno zdanie, bo przeczytałem na 1 stronie jak jakiś wafel piszę, że ateizm nie jest racjonalny. Ziomek, nie wiem jaką nagrodę przyznają za największe brednie, ale Ty ich właśnie wygrałeś miliard. Masz racje, to katolicy i inni wyznawcy, innych religii myślą racjonalnie. Sprawdź w słowniku definicje, bo używasz słów, których nie znasz znaczenia.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-15, 14:29
Zgłoś
stachv1 2013-01-15, 14:35 1
Cytat:

zostały zakłócone przez pewną ateistkę, która wali prosto z mostu...

cały filmik czekam aż ktoś skoczy z mostu i co? wielkie rozczarowanie
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem