Al Jazeera England... Serio?
konto usunięte
2015-04-12, 23:57
A co politycy mają z tym zrobić? Skończył się węgiel, nikt nowych zakładów nie chce otwierać, mimo ulg podatkowych i innych zachęt, więc taka naturalna kolej rzeczy, że miasto się wyludnia. A plus jest taki, że na Śląsku są normalne ceny mieszkań dla tych, którzy zostali i pracują. Płacić 2 razy więcej za mieszkanie, żeby raz w tygodniu przejść się po rynku i móc na fejsie zgrywać krakusa czy innego warszawiaka... powodzenia. A ze Śląska wszędzie blisko: 2h do wawy, wrocka, krakowa, więc za zaoszczędzone tysiące złotych można tam jeździć do woli.
Bytom to najbrzydsze, najbardziej wyniszczone, sypiące się, szare, smutne i przyprawiające o depresję miasto jakie widziałem. Nie wiem czy nie byłoby lepiej jakby zrównali wszystko z ziemią i zaczęli od nowa.
@szajba_man
pendziolino jedzie 2:20h
i możesz zacząć od orania swojego parchatego ryja
konto usunięte
2015-04-13, 0:07
BongMan napisał/a:
Bytom to najbrzydsze, najbardziej wyniszczone, sypiące się, szare, smutne i przyprawiające o depresję miasto jakie widziałem. Nie wiem czy nie byłoby lepiej jakby zrównali wszystko z ziemią i zaczęli od nowa.
Mocne słowa jak na Sosnowszczanina.
makabrax napisał/a:
pendziolino jedzie 2:20h
to tak a propos pendolino chciałbym zauważyć, że już po 76 latach intensywnego rozwoju, pondolino potrzebuję TYLKO 1 minuty więcej na pokonanie trasy Opole-Wrocław niż przed wojną!
Bytom dziś może tylko żałować utraty bezpośredniego połączenia ze stolicą najszybszym spalinowym pociągiem świata...
konto usunięte
2015-04-13, 9:13
Przecież to jest taka Polska w pigułce. Już chyba tylko najbardziej wierne lemingi wierzą, że Polska się rozwija ekonomicznie.