W sumie nawet niechce mi się tego komentować
Co mnie najbardziej wk🤬ia w życiu ? Ten kraj...
Konto usunięte
2014-01-19, 15:10
przekroczenie obrony koniecznej to jakas bzdura. w przypadku ataku kazdy zaatakowany powinien miec prawo doodparcia ataku w kazdy mozliwy sposob, chocby wiazalo sie to z zaj🤬iem napastnika ktore by sie zakonczylo rozj🤬iem sk🤬ysyna tak ze tlyko badanie dna pomogloby ustalic dane napastnika
I dobrze zrobił... Szkoda, że nie miał dziadek maczety...
podpis użytkownika
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,ani każdym innym po nim następującym .Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny i c🤬j.
Konto usunięte
2014-01-19, 15:17
jeszcze troche i zlodziej bedzie mogl wytoczyc okradzionemu sprawe ze ten za malo mial w portfelu
Dobrze dla dziadka, że tego śmiecia nie zabił, bo w tym naszym poj🤬ym systemie prawnym jeszcze by dożywocie mu przyklepali.
Słyszałem kiedyś o podobnym przypadku; Pewnemu człowiekowi 2 razy ukradziono samochód spod bloku. Kiedy kupił trzecie auto wziął deskę i nawbijał w nią gwoździ po czym za każdym razem po parkowaniu na noc kładł ją na siedzenie kierowcy gwoździami do góry i przykrywał ręcznikiem. Tak że nie wzbudzało to podejrzeń (ot co dziwnego w ręczniku na siedzeniu? Może ktoś ma brudną pracę i nie chce ubrudzić samochodu.) Aż pewnego ranka zastał auto z wybitą szybą, bez radia i z plamą krwi. Przyjechała policja mimo że jej nie wzywał. J🤬y złodziej zgłosił się do szpitala na obdukcję, a potem złożył do prokuratury doniesienie o popełnionym przestępstwie. Wygrał sprawę. Złodziej za radio dostał chyba z pół roku w zawieszeniu i jakieś prace społeczne a właściciel auta za nieumyślne spowodowanie trwałego uszczerbku na zdrowiu 3 lata w zawieszeniu na rok i spore odszkodowanie na rzecz złodzieja z tytułu poniesionego cierpienia i uszczerbku na zdrowiu.
Ale czy to prawda nie wiem. Gdyby tak, to przechodzi ludzkie pojęcie i jakiekolwiek granice stanowienia zdrowego prawa. Polska.
W sumie to nawet tego nie włączę, szkoda nerwów.
@_Optimus_
Słyszałem to, tylko inną wersję: w desce były wyprostowane haczyki wędkarskie i właściciela auta obudziło zawodzenie złodzieja który nie mógł wyjąć deski z dupy. Oczywiście pały na miejsce i jak wyżej.
Kolegę też zastał ciekawy przypadek: Złodziej przeskoczył płot i wpadł do 1,5m dziury zaraz obok płotu, złamał nogę i... pozwał jego matkę o to że dziura nie była oznaczona przez co doznał uszczerbku na zdrowiu. Na szczęście gówno dostał a nie $.
podpis użytkownika
katana wa bushi no tamashi
j🤬y p(at)olski kraj
podpis użytkownika
hejka hlopacy
Konto usunięte
2014-01-19, 16:09
Konto usunięte
2014-01-19, 16:12
Ciekawe jakby ktos kogos waznego zaatakowal to pewnie morda w kubel by byla I te p🤬lone spojrzenia niewiadomo k🤬a gdzie
btw
moze niech jakis pan sie rzuci z zamiarem gwaltu/rabunku na ta piekna prokurator i zobaczymy czy da rade sie obronic samymi lapkami
podpis użytkownika
hejka hlopacy
Chory kraj dzicy ludzie. Każdemu zdrowo myślącemu człowiekowi przez myśl by nie przeszło pociągać do odpowiedzialności tego starszego pana ... największą k🤬ą w Polsce jest Temida