👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@up
pl.wikipedia.org/wiki/Teoria
pl.wikipedia.org/wiki/Twierdzenie
Popieram. Dwa całkiem róże pojęcia.
pl.wikipedia.org/wiki/Teoria
pl.wikipedia.org/wiki/Twierdzenie
Popieram. Dwa całkiem róże pojęcia.

Teoria to zbiór potwierdzonych naukowo hipotez. A co do grawitacji to jest to najpotężniejsza siła działająca w e wszechświecie. (Potężniejsza od bozi)
lucilla napisał/a:
Teoria to zbiór potwierdzonych naukowo hipotez. A co do grawitacji to jest to najpotężniejsza siła działająca w e wszechświecie. (Potężniejsza od bozi)
Podobno obie te siły działają na ciemne masy...
@Topol242
Tak na pewno, szczególnie, że Jowisz jest gazowym olbrzymem głównie skł. się z wodoru.
Tak na pewno, szczególnie, że Jowisz jest gazowym olbrzymem głównie skł. się z wodoru.
grawitacja to raczej jedna z najsłabszych sił we wszechświecie, w końcu podnosząc stopę bez większego wysiłku pokonujesz siłę przyciągania całej planety, magnetyzm czy siła wiązań jądrowych jest nieporównywalnie "większą siłą".

widziałem dwa miesiące temu te same zdjęcia na sadolu, jeszcze się śmiali z jakiegoś barana który chciał się kłócić, że nie wiadomo czy to początek czy koniec muru.

Z tym Jowiszem to scena z Predators mi się przypomniała. Jak stanęli na jakiejś górce i planety ujrzeli.

melemele89 napisał/a:
Raczej my byśmy byli księżycem Jowisza
z racji tego, że potrafię czytać ze zrozumieniem, wytłumacze ci, co tam jest napisane, lub jak kto woli, co tam pisze.
Wpierw, przeczytajmy to jeszcze raz.
Gdyby Jowisz był w tej samej odległości, co księżyc od Ziemi.
a więc, interpretując to zdanie, jasno wynika, że mówi ono o 3 ciałach niebieskich:
-Ziemia
-Jowisz
-Księżyc
jak powszechnie wiadomo, Księżyc jest satelitą naturalnym naszej planety (księżycem) a Jowisz jest największą planetą naszego układu. sądzę, że autorowi chodziło o to, że tak wyglądał by obraz nieba gdyby Jowisz byłby w takiej samej odległości jak Księżyc, a nie, o to, że byłby naszym Księżycem.

Darzla napisał/a:
Gdyby Jowisz był w tej samej odległości, co księżyc od Ziemi.
Obrazek
No chyba kur*a nie.
Prędzej już tak ...

gdyby słonce było za nim of course
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie