Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:25
Co jeśli ateiści się mylą?
konto usunięte • 2012-07-23, 0:32
Richard Dawkins - Biolog,ewolucjonista,jeden z czołowych naukowców,z łatwością odpowiada na pytanie reporterki.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-07-23, 0:44 35
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 0:45 150
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 1:03 3
Piwo dałem ale nie oglądałem - wali mnie temat bo mam tak przyziemne problemy że kwestia wiary i religii mnie wali po całości.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 1:05 19
kolejny z serii z🤬bów pt. "boga nie ma, bo go nie widać". mam ciekawsze pytanie: czy ktoś z was ateiści widział energię? powtarzam: energię, nie skutki jej istnienia.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 1:26 103
@up
Gdybys zrozumial film, prawdopodobnie wiedzialbys, ze koles mowi o przynaleznosci etnicznej i lokalizacji urodzenia majacej wplyw na posiadany system wierzen. Nie bylo tam ani wzmianki o pieprzonej widzialnosci, wzroscie czy dlugosci fiuta.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 1:29 9
Zgłoś
Leet 2012-07-23, 1:37 38
Józef Piłsudski napisał/a:

kolejny z serii z🤬bów pt. "boga nie ma, bo go nie widać". mam ciekawsze pytanie: czy ktoś z was ateiści widział energię? powtarzam: energię, nie skutki jej istnienia.

Ja widziałem. Ty też możesz ją zobaczyć. Wystarczy, że jutro popatrzysz w niebo, w takie okrągłe, duże, rażące po oczach i dające ciepło oraz światło. Czysta energia.
Zgłoś
Nerfpl 2012-07-23, 1:41 9

lulz, energia jest okresleniem a nie 'czymś'. To tak jak byś się pytał czy ktoś widział czas...

Co do filmiku:
Gościu świetnie odpowiedział dając do zrozumienia że odpowiedź na to pytanie "co jeśli się mylisz?" jest zależna od tego na jakiej wierze się wychowałeś.
pseudo-ateista ex-chrześcijanin odpowie "będę się smażyć w piekle"
pseudo-ateista ex-buddysta odpowie "odrodzę się jako nowa inna istota"
itd.
Odpowiedź na to pytanie jest nielogiczna ponieważ nie można założyć że jest ona prawdziwa i zgodna z rzeczywistością.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 2:03 1
chrześcijański bożek jest dla słabej psychicznie jednostki, która może usprawiedliwiać dzięki nim swoje działania (grzechy). Buddyzm to styl życia.

mialem wyimaginowanego przyjaciela jak byłem dzieckiem. Obecnie brak.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 3:06
Allah z Jezusem i resztą ferajny codziennie obracają flaszke
Zgłoś
~Velture 2012-07-23, 3:35 25
Cytat:

Co jeśli ateiści się mylą?

Co jeśli przed jezusem ludzie nie wierzyli w jezusa bo jezusa nie było? Szli do piekła?

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 3:55 23
Zgłoś
Bard_Zerald 2012-07-23, 4:32 2
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 4:43 42

hej ateiści bóg istnieje, zgodnie z waszymi przewidywaniami jest to mały wszechmocny krasnoludek, który mieszka w galaktyce UDFy-38135539 oddalonej od ziemi o 600 000 000 kilometrów. i co karły intelektualne? niech mi teraz któryś tam poleci i najebie zdjęć żeby udowodnić, że się mylę

Nie wiem czy jesteś upośledzony,czy jaki co...Ale powiem Ci tylko że niesamowite teorie wymagają niesamowitych dowodów.I to Ty masz nam udowodnić swoje twierdzenie.Równie dobrze mógłbym powiedzieć:" Niewidzialne różowe wróżki istnieją!Udowodnijcie że nie!"Jesteś po prostu intelektualnym szambem,wnioskuje to również po twoich innych wpisach.♠
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem