👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:14
🔥
Nic lepszego już dziś nie zobaczysz
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

kudlaty1125 napisał/a:
@up
Jeszcze co do jazdy po trawie, jestem stanowczo przeciwko jeździe zarówno po alkoholu jak i po trawie, nie wspominając o mocniejszych środkach.
Mi osobiście w Holandii zdarzyło się zasuwać po ganji za kółkiem (byłem wtedy poniekąd zmuszony) i jest super!! xD Nie chce tego zachwalać ale mi prowadziło sie świetnie. Spokojna, bezpieczna jazda, migacze zawsze ogarniete, oczy dookoła głowy, pełen luz bez spinania się. Śmiem twierdzić ze jechałem wtedy nawet lepiej niż czesto zdarza mi sie na trzeźwo, ale nie zamierzam tego powtarzać gdyz lubie byc w posiadaniu prawa jazdy

Nie ma takiego słowa ""WPRZECHODZIE" ani "W PRZECHODZIE".
Jak już kogoś buc poprawia i myśli, że mądrzejszy to niech chociaż wie co mówi.
Jak już kogoś buc poprawia i myśli, że mądrzejszy to niech chociaż wie co mówi.

farenc napisał/a:
Bo nigdzie nie znajdziesz poważnej osoby (lekarza/naukowca), która podpisałaby się pod takimi głupotami...
Oj znalazłoby się ich nawet sporo i w żadnym wypadku nie mam na myśli studentów medycyny.
Zabawne to jest jak życie toczy się wokół niektórych osób a oni sobie tak nieświadomie egzystują...

Się czepiają niektórzy tego, że dzieci palą, że dzieci ćpają. A co mają dzieci do trawy? Ujmę to tak: alkoholu i wyrobów tytoniowych nie wolno sprzedawać osobom poniżej osiemnastego roku życia. Ostatnimi czasy coraz więcej robi się kontroli i nalotów na sklepy, więc sklepikarze coraz rzadziej (w porównaniu do wcześniejszych lat) sprzedają takie produkty nieletnim wiedząc, że konsekwencją są grzywny jak i czasowe lub trwałe utracenie koncesji. Efekt? Dzieciaki oczywiście kombinują, ale przynajmniej trudniej jest im kupić alko.
Zioło: idziesz do dilera, nic go nie obchodzi, ile masz lat, kim jesteś i po co ci to. Dajesz kasę i tylko to go interesuje. Zero ograniczeń dla dzieciaków. Ważne, żeby taki gimbus miał kasę i tyle. A wystarczy zalegalizować, wprowadzić ograniczenie 18+ z karą całkowitego pozbawienia koncesji i wszyscy są szczęśliwi.
Mi by w życiu nie przyszło do głowy, żeby dzieciakowi swojemu dawać marychę, tytoń, wódę, czy cokolwiek, co nie jest odpowiednie do jego wieku.
Wizja całych tabunów ujaranych dzieciaków, które roztaczają wokół wszyscy anty mnie powala - o dzieciakach palących tytoń lub pijących alko już takiego larum nikt nie podnosi. Ciekawe, nie? Zresztą badania statystyczne przeprowadzone w Czechach już po legalizacji wykazały, że ludzi palących zioło wcale nie zrobiło się po legalizacji więcej. A wręcz przeciwnie.
Zioło: idziesz do dilera, nic go nie obchodzi, ile masz lat, kim jesteś i po co ci to. Dajesz kasę i tylko to go interesuje. Zero ograniczeń dla dzieciaków. Ważne, żeby taki gimbus miał kasę i tyle. A wystarczy zalegalizować, wprowadzić ograniczenie 18+ z karą całkowitego pozbawienia koncesji i wszyscy są szczęśliwi.
Mi by w życiu nie przyszło do głowy, żeby dzieciakowi swojemu dawać marychę, tytoń, wódę, czy cokolwiek, co nie jest odpowiednie do jego wieku.
Wizja całych tabunów ujaranych dzieciaków, które roztaczają wokół wszyscy anty mnie powala - o dzieciakach palących tytoń lub pijących alko już takiego larum nikt nie podnosi. Ciekawe, nie? Zresztą badania statystyczne przeprowadzone w Czechach już po legalizacji wykazały, że ludzi palących zioło wcale nie zrobiło się po legalizacji więcej. A wręcz przeciwnie.

MudPie, o tym co napisałeś nie pomyślałem ale masz rację po części, z tym, że równie dobrze takim czynnikiem może być alkohol czy cokolwiek innego co działa psychoaktywnie. Dlatego też napisałem, że sprzedanie komuś kosy jest >prawie< niemożliwe, albo poprawniej by było, że normalny człowiek nie byłby w stanie zrobić innemu krzywdy. Jak wiemy świat pełen jest psycholi różnej maści i na to nikt nie ma wpływu. A ostatnie posty tylko potwierdzają teorię, że pomijając czy faza jest przyjemna czy nie, konopie powinny być legalne ze względów ekonomicznych i logicznych. No ale cóż, przy uprawie na większą skalę konopie mogłyby zagrozić przemysłowi włókienniczemu, naftowemu i papierniczemu oferując tańszą, bardziej ekologiczną i odnawialną alternatywę. A że w tych czasach chciwość gra pierwsze skrzypce ... no cóż, prawdopodobnie długo nie doczekamy się legalizacji.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie