Główna Poczekalnia (1) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 21:36
Cytat:

Czterolatek ma rozumieć, czym jest akceptowalny seks, a dwunastolatek - potrafić "komunikować się w celu uprawiania przyjemnego seksu". Tak wynika z konferencji współorganizowanej przez MEN - informuje "Rzeczpospolita".

Na konferencji współorganizowanej przez resorty zdrowia, edukacji i WHO przedstawiono propozycje zmian w edukacji seksualnej - pisze "Rzeczpospolita". Największą zmianą miałoby być rozpoczęcie edukacji seksualnej przed czwartym rokiem życia, bo "rozwój seksualności rozpoczyna się w momencie urodzenia".

Wiedza musi wyprzedzać doświadczenie

Standardy WHO określają, co w dziedzinie seksu powinny umieć dzieci w kolejnych przedziałach wiekowych. Między 9. a 12. rokiem życia dziecko powinno nauczyć się już "skutecznie stosować prezerwatywy i środki antykoncepcyjne w przyszłości". Powinno też umieć "brać odpowiedzialność za bezpieczne i przyjemne doświadczenia seksualne".

WHO radzi, by dziecko miedzy 12. a 15. rokiem życia potrafiło samo zaopatrywać się w antykoncepcję (pokażcie mi panią w kiosku, która sprzeda dwunastolatkowi prezerwatywy - przyp. Prometeus_Coprophagus). Zdaniem WHO młodzieży w wieku powyżej 15. roku życia można dodatkowo wpoić "krytyczne podejście do norm kulturowych/religijnych w odniesieniu do ciąży, rodzicielstwa itp."

Nie odnosząc się do konkretnych propozycji, za wczesną edukacją seksualną opowiedziała się wicemarszałek Sejmu Wanda Nowicka. - Założeniem edukacji seksualnej jest to, że wiedza musi wyprzedzać doświadczenia. Zanim wtargnie się na jezdnię, trzeba wiedzieć, czym jest czerwone światło - podsumowała.

źródło
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
push3k 2013-04-23, 10:18 16
"Założeniem edukacji seksualnej jest to, że wiedza musi wyprzedzać doświadczenia." tak, tylko, że to nie jest edukacja, a przygotowania pod przyjęcie muhmedów, pedofilów działających pod przykrywką przeciwdziałania homofobii i innych 'gangów pedofii'.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-23, 10:28 33
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Ptoon 2013-04-23, 10:30 72
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Svetlan 2013-04-23, 10:46 7
Zgłoś
zyzyryxy 2013-04-23, 11:16 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-23, 11:36 2
czyli.. jak tu zrobić żeby było nas jeszcze mniej?
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-23, 11:58 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-23, 14:01 2
Prometeus_Coprophagus napisał/a:

(pokażcie mi panią w kiosku, która sprzeda dwunastolatkowi prezerwatywy - przyp. Prometeus_Coprophagus)

tak czysto hipotetycznie pytam, bo nie wiem:
Gumki są sprzedawane na podstawie wieku? jak alko i papierosy? Bo jeśli nie ma takiego prawa zakazującego sprzedaz gumofilców nieletnim, to z tego co sie orientuje - sprzedający ma obowiązek sprzedac towar wystawiony na półce, posiadający cene. Tak myślę ja - Jarząbek.
Zgłoś
BongMan 2013-04-23, 14:01
Najpierw odmóżdżanie, a teraz przygotowanie na analną inwazję tych wielce tolerancyjnych i otwartych. Biedne dzieciaki...
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2013-04-23, 14:06
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-23, 14:07 3
Na dofinansowanie do podrecznikow nie ma, na dozywianie dzieci w szkolach nie ma ale na na edukacje sexualna od 1szej klasy podstawowki bedzie: "wicemarszałek Sejmu Wanda Nowicka, która złożyła w Sejmie projekt ustawy zakładającej edukację seksualną od pierwszej klasy podstawówki (obecnie wychowanie do życia w rodzinie są zajęciami nadobowiązkowymi od piątej klasy)".
fuck logic
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-23, 14:15
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-23, 14:30
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-23, 14:30 4
kur** do czego to doszło nasi dziadkowie oddawali życia żeby stworzyć lepszy kraj a tu się durna baba z durnej partii wepchała i chce rządzić. Kto w ogóle pozwala na proponowanie czegoś takiego? Dzieci w wieku 4 lat mają już być uświadamiane? ok ale przez rodziców a nie przez państwo które wychowa sobie obywatela. to moje zdanie
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem