Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

I bardzo prawidłowo, gdyby pozwolić na odmawianie wykonania usług to prosta droga do restauracji tylko dla białych, sklepów nur fur Deutsche czy komunikacji miejskiej tylko dla określonych grup społecznych.
Doświadczenia historyczne wskazują, że wolny rynek nie jest w stanie uporać się z czymś takim, wręcz przeciwnie. Taki społeczny ostracyzm części grup jest na rękę systemowi, bo pozwala różnicować klientów i w efekcie oferować im inne ceny oraz czerpać większe zyski dzięki innemu umiejscowieniu przecięcia krzywej popytu i podaży. Jest to patologia z którą należy walczyć i decyzja sądu jest bardzo dobra.
No i w czym problem? Ktos otwiera restauracje tylko dla bialych - traci klientow innych ras, ma wielka strate w stosunku do konkurencji , zaraz znika z rynku. Jesli natomiast wykluczenie jakiejs rasy ( np cyganie) nie spowoduje upadku interesu, oznacza to tylko tyle ze rzeczywiscie istnieja logiczne przeslanki do wykluczania cyganow i rowniez nie ma w tym nic zlego. Chyba ze zyjemy w Twoim ukochanym systemie, gdzie przedsiebiorstwami rzadzi biurokracja i uklad... ah no tak..

hahahahahah a to przed powstaniem państw ludzie się np. niczym nie wymieniali? Może jeszcze ustawą zlikwidować ubóstwoNigdzie na świecie twój ukochany ustrój komunistyczny/socjalistyczny się nie sprawdził...
Według współczesnych antropologów społeczności pierwotne wymieniały się na zasadzie daru/długu między sobą, ale to nie ma znaczenia, bo tamte formy redystrybucji nie mają praktycznie nic wspólnego z dzisiejszym rynkiem. Zresztą nawet w czasach feudalizmu nie było rynku w dzisiejszym jego rozumieniu, były monopole których król udzielał zamożnym rodom, nie było rozdziału pomiędzy majątkiem królewskim a państwowym, rynek pracy praktycznie nie istniał, a dominującą formą organizacji produkcji była pańszczyzna, a nie jakaś wolna produkcja.
Każde państwo na świecie skutecznie reguluje rynek, to dość zabawne jak w pierwszej połowie swojego komentarza sugerujesz brak konieczności istnienia państwa (chyba nie ma nic bardziej skrajnego i utopijnego), a w drugiej zarzucasz utopizm mi bo coś tam się nie sprawdziło.

Nie myślałem, że stężenie katolickiej cebuli jest tak silne na sadisticu.
To nie żadna cebula czy katole tylko normalni ludzie.
Zanotuj sobie komuchu:
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka."
To jego drukarnia i będzie drukował to co uważa za stosowne. Jak nie wydrukuje to jego strata i on nie zarobi. Nikt nie ma prawa zmuszać go do czegoś czego nie chce robić. Treść ulotek według drukarza była nie moralna i chciał ich wydrukować. Inna drukarnia z radością przyjmie zlecenie. Porównanie ze stacjami benzynowymi oczywiście z dupy wzięte jak cała lewacka logika. Pederasta ma pokryć koszt rozprawy sądowej bo powód z którego wytoczył sprawę drukarzowi jest żałosny i nikt zdrowy na umyśle by tego nie zrobił. Dziękuję i do widzenia, koniec przedstawienia.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie