" W Jaworznie doszło do groźnego zdarzenia drogowego z udziałem 7-letniego rowerzysty. Chłopiec, poruszając się bez opieki dorosłych, wjechał na jezdnię, nie ustępując pierwszeństwa nadjeżdżającemu BMW. Doszło do potrącenia, jednak dziecko na szczęście nie odniosło poważnych obrażeń – doznało ogólnych potłuczeń."
No cóż... zaparkowany bus pomógł mu nie widzieć...
Nie winię busa ale u mnie jest podobnie i ... ja pamiętam i zwalniam, a grube 50% jedzie nie patrzy.
Miałem grzeczna rozmowę z panem od busa... Nie wiele wniosło - zycie.
Dobrze że przeżył, jako padalarza(dorosłego) czego go jeszcze mnóstwo c🤬jów w dupie.
Nie żebym był jakiś upierdliwy ale dwie kwestie :
- czy nie była to strefa z ograniczeniem do 20 km/h? Bo wiadomo że nie mam prędkościomierza w oczach, ale wydaje mi się że dość szybko jedzie to BMW...
- no i właśnie... BMW. Jedynym dobrym kierowcą tej marki jest @Bestia_z_cricolandu. 😉 Reszta bez komentarza.
A poza tym to kaszojad c🤬j j🤬y, w tym wieku może tylko po chodniku pod opieką dorosłego. Więc skoro dwa pedały odebrały mu rozum, to ma za swoje. Miłych wakacji w gipsie. 😉 A rodziców pozdrawiam. Wsadzić k🤬sa i się spuścić/rozłozyć nogi i przemęczyć 9 miesięcy to nie znaczy być rodzicem. 🤷🏻♂️
grotti napisał/a:
No cóż... zaparkowany bus pomógł mu nie widzieć...
Nie winię busa ale u mnie jest podobnie i ... ja pamiętam i zwalniam, a grube 50% jedzie nie patrzy.
Miałem grzeczna rozmowę z panem od busa... Nie wiele wniosło - zycie.
A po stosunku z panem z busa, poszliście na kawę, czy na kolejne analne pogaduszki ?
podpis użytkownika
Uwierzysz w Boga, jeśli pokażę Ci Diabła ?
Shaolin_Majster napisał/a:
Nie żebym był jakiś upierdliwy ale dwie kwestie :
- czy nie była to strefa z ograniczeniem do 20 km/h? Bo wiadomo że nie mam prędkościomierza w oczach, ale wydaje mi się że dość szybko jedzie to BMW...
- no i właśnie... BMW. Jedynym dobrym kierowcą tej marki jest @Bestia_z_cricolandu. 😉 Reszta bez komentarza.
A poza tym to kaszojad c🤬j j🤬y, w tym wieku może tylko po chodniku pod opieką dorosłego. Więc skoro dwa pedały odebrały mu rozum, to ma za swoje. Miłych wakacji w gipsie. 😉 A rodziców pozdrawiam. Wsadzić k🤬sa i się spuścić/rozłozyć nogi i przemęczyć 9 miesięcy to nie znaczy być rodzicem. 🤷🏻♂️
Dziękuję za miłe słowa mistrzu😘 ale jestem złym kierowcą, jeszcze nigdy żadnego pedalarza nie trafiłem.🥺
Dużoy plus że jeszcze młody. Może teraz zacznie uwazac
Bestia_z_cricolandu napisał/a:
Dziękuję za miłe słowa mistrzu😘 ale jestem złym kierowcą, jeszcze nigdy żadnego pedalarza nie trafiłem.🥺
Spokojnie, przyjdzie Twój dzień chwały i jakiegoś ubijesz.
Szybciej po osiedlu jeździj. Takie rzeczy się tam dzieją i jedyna racjanalna opcja żeby uniknąć tragedii jest jazda z niską prędkością.
Tydzień później rodzice będą pisać, że mają chorą córkę.
smc
2025-06-29, 21:11
Dziecko bez kasku, kierowca beż muzgó.
Ahhh... Gdyby tylko osiedlową drogą dało się wolniej jeździć.
Za wolno. Gdyby jechał szybciej przejechał by przed dzieckiem.
Wielkie halo, że siedmiolatek bez opieki. Za moich czasów to było normalne