Główna Poczekalnia (1) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 58 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-11-06, 21:38
Co do ewolucji to jest cała masa dowodów. Teoria naukowa to zbiór potwierdzonych hipotez. Na pewno więcej niż na istnienie Jahwe (co ma pochwę), Allaha, Molocha, Marduka czy Zeusa.

"Nie jestem Katolikiem nie należę do żadnej Religi. Wierze w Boga tak jak jest to zapisane w Biblij, tak jak nam wiarę przekazał Isus Chrystus" Czyli wierzysz w Chrystusa; no to chyba jesteś chrześcijaninem?
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-06, 21:42
na końcu filmiku powinno być pokazane obozowisko cygańskie
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-06, 22:25
pazi napisał/a:

TEORIA powstania świata to tylko TEORIA nie ma dowodow na to, że nastąpił wybuch jak i na to, że Bog istnieje bądź nie istnieje chociaż w historii jest zapis, że żył taki człowiek jak Jezus Chrystus i założył (wtedy uznawana za) sektę, również nie ma dowodu na to, że ewolucja istnieje, ewolucja jest to TEORIA uznana za najbardziej prawdopodobna przez naukowcow, lecz nie ma zadnych jednoznacznych dowodow na to, że istnieje. Wiara w to, że Bóg stworzył Ziemię jest sprawą intymną, więc jeśli nie ma dowodów na to, że był to wybuch i ewolucja istnieje (którą rowniez mozna tlumaczyc na swoj sposob jesli jestes wierzacym) to zamknij morde i nie wciskaj na siłę swoich teorii twierdząc, że jesteś pępkiem świata i ciebie należy słuchać. W sumie mam w dupie twoje zdanie jak i ty pewnie moje, ale po co udawać, że jest się najmądrzejszym na świecie.

"Wiem, że nic nie wiem" Sokrates

według twojego toku rozumowania postęp człowieka już się skończył i nic już nie zostanie odkryte/wynalezione

Kiedyś ludzie myśleli, ze ziemia jest plaska, a na krańcu świata są wiry i potwory. To były teorie tak jak teraz teoria wielkiego wybuchu.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-06, 22:52
lucilla napisał/a:

"Nie jestem Katolikiem nie należę do żadnej Religi. Wierze w Boga tak jak jest to zapisane w Biblij, tak jak nam wiarę przekazał Isus Chrystus" Czyli wierzysz w Chrystusa; no to chyba jesteś chrześcijaninem?

No widzisz nie, chrześcijanizm został wprowadzony przez samozwańczego apostoła Pawła i są w nim zawarte odstępcze doktryny jak zbawienie tylko przez wiarę, czyli wierzysz super wszystko załatwione możesz grzeszyć na lewo i prawo, albo stwierdzenia sprowadzające się do idei że sam jesteś dla siebie Bogiem. Na tych doktrynach wyrósł KRK i w oparciu o nie robi co chce, nie szanując Prawa Bożego.

maniiiek napisał/a:

Nie bądźmy hipokrytami ok? Chcemy szacunku od ateistów? Nie straszmy ich piekłem. Dla nich to równie irytujące co te teksty "boga nie ma ty debilu" dla wierzących.

A gdzie Ja tu kogoś piekłem straszę, poprosił bym o cytat Tak się składa że piekło to również małe oszustwo KRK streszczające się w słowach: jak nie będziesz robił tego co my ci karzemy to będziesz się smażył przez nieskończoność. Takie małe zastraszenie aby człowiek czuł ten mały przymus do przestępstw przeciw Bogu jakie nam fundują na mszy, długi temat figurki obrazki bałwochwalstwo kult słońca kult babilońskiej królowej niebios. Wybór jest prosty przestrzegasz prawa Bożego i żyjesz albo nie przestrzegasz i umierasz (koniec istnienia).
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 0:56
lucilla napisał/a:

Teoria naukowa to zbiór potwierdzonych hipotez.

Eeee.....? Że co? Nie wiem kto Ci podał definicje teorii naukowej ale paskudnie Cię okłamał.
GrzesiekFTJ napisał/a:

poprosił bym o cytat

Może jeszcze o słownik ładnie poproś? Tak, wiem czepiam się.
O tutaj:
GrzesiekFTJ napisał/a:

Czyżby ludzie woleli sami siebie okłamywać, że prędzej czy później nie przyjdzie im zapłacić za swoje kłamstwa obłudę kradzieże a to tylko trzy z popularne przestępstwa wobec człowieka, bo te wobec Boga zapewne nie są w stanie Im przez umysł przejść.

Niby o jakiej karze pisałeś?
Zgłoś
JohnnyRocketfingers 2012-11-07, 9:45
xts napisał/a:

według twojego toku rozumowania postęp człowieka już się skończył i nic już nie zostanie odkryte/wynalezione

Kiedyś ludzie myśleli, ze ziemia jest plaska, a na krańcu świata są wiry i potwory. To były teorie tak jak teraz teoria wielkiego wybuchu.

Albo nadinterpretujesz albo na sile probujesz cos mi udowodnic, bo gdzie ja napisalem ze postep czlowieka juz sie skonczyl? Wedlug twojego toku rozumowania czyli w ten sposob w ktory mnie zrozumiales Bog tworzyl czlowieka do dzis i od dzis juz zaden postep nie nastapi ale ja nigdzie nic takiego nie napisalem. W nawiasie jest ze ewolucje mozna tlumaczyc jak i powstanie swiata w zgodzie z religia i wiara, lub tez w czysto naukowy sposob, lecz na zadne z tych domnieman nie posiadamy dowodu. Nie ma dowodu na wybuch nie ma dowodu na istnienie boskiej mocy tworzącej swiat i za naszego zycia pewnie sie o tym nie dowiemy. Kto ma racje okaze sie po smierci, ale wtedy juz chyba bedzie to kazdemu obojetne

podpis użytkownika

...Niech staną zegary...
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 13:47 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 14:07
To w Polsce są jeszcze ludzie negujący ewolucję?

A myślałem, że w (względnie) rozwiniętym świecie takie rzeczy to tylko w USA...
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 15:13
maniiiek napisał/a:

Niby o jakiej karze pisałeś?

Mimo usilnej próby sprowokowania pyskówki z Pana strony... Czytanie ze zrozumieniem się kłania i barak zdolności logicznego rozumowania (cecha męska) nadrabiany pamięcią (cecha kobieca), tak nie potrzebuje Pan słownika ortograficznego ale takiego do myślenia już Pan nie znajdzie. W drugim poście, grozi im śmierć jak byk napisane. I za nim się Pan przy chromoli, że grożę komuś śmiercią to już pędzę z wyjaśnieniem.
Pierwsi ludzie mieli żyć wiecznie, zgrzeszyli i stracili tą opcje konsekwencją czego w końcu umarli. My mamy SZANSE na powrót do takiego stanu rzeczy i nie korzystając z niej czeka nas to w co Ateiści wieżą koniec istnienia. Łot wybór w uproszczeniu być dobry i żyć po zmartwychwstaniu (opcja "ulgowa" w wypadku porwań...), albo być złym i skończyć swoje istnienie.

Ps. Skąd w Panu tyle jadu w moją stronę się leje? Antyteista?
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 17:06
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 17:20
maniiiek napisał/a:

Bez urazy ale to nie jest najlepszy przykład. Tutaj trzeba się skupić na obserwacjach zmian w organizmach których rozwój możemy obserwować, ot bakterie, muszki owocówki itp.

Podałam taki z pełnym rozmysłem: to coś, co sam sobie możesz sprawdzić i wyciągnąć wnioski, nawet specjalnie wielkiej wiedzy do tego nie trzeba - wystarczy prosty atlas i materiał porównawczy. Natomiast, żeby obserwować zmiany na poziomie komórkowym, nie wystarczą dobre chęci. Chyba sam rozumiesz.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 18:01
maniiiek napisał/a:

także w inne rzeczy: w mądrość, w naukę, w wiedzę, sprawiedliwość, dobro, zło (o którym nie wolno zapominać), tolerancję, miłość, piękno ot po prostu wierzę w ludzi. I tego właśnie nauczał Jezus. Może więc warto odłożyć Stary Testament i zajrzeć do Nowego Testamentu?

w sensie nauka jezuska spowodowała, że zacząłeś w te rzeczy wierzyć? na prawdę on ci był do tego potrzebny?
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 18:15
a co było przed wielkim wybuchem ?
Zgłoś
JohnnyRocketfingers 2012-11-07, 18:19

podpis użytkownika

...Niech staną zegary...
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 19:21
jajcarzysta napisał/a:

a co było przed wielkim wybuchem ?

a co było jak ziemia była płaska?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem