Na jednej ze stron trafiłem na takie oto foto
Pierwsza myśl jaka się nasuwa: Jaki kraj takie obchody.
Ale wydaje mi się że każdy świętuje na swój sposób, ja wywiesiłem flage za oknem i bedzie
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-05-03, 8:10
a ja już flagę schowałem, bo mi stara maszt wyśmiała
konto usunięte
2013-05-03, 8:17
konto usunięte
2013-05-03, 8:36
konto usunięte
2013-05-03, 8:41
konto usunięte
2013-05-03, 9:01
Pierwsza myśl jaka mi się dzisiaj przy sadolu nasunęła to że jesteś kretynem.
konto usunięte
2013-05-03, 9:06
U nas trzeba aktualnie promować pozytywny tok myślenia. Za daleką wodą, może nie wszyscy ale spora część rodaków myśli pozytywnie. Są dumni z tego, że są Polakami, a my im dłużej tu siedzimy, tym bardziej jesteśmy przesiąknięci totalnym tumiwisizmem. Lekka paranoja.
My dzien flagi mamy w listopadzie
konto usunięte
2013-05-03, 10:36
Jakby debile nie wyłaziły na ulicę z każdą kretyńska ideą pod flagą narodową to ludzie bardziej by się z nią identyfikowali. Za PRL był taki szacunek do flagi, że nikt nie traktował jej jak szmaty do wycierania sobie mordy, a była wyciągana tylko na specjalne okazje. Jeśli coś jest nadużywane, powszednieje i traci na wartości. Proste.
Przeciez dokładnie tak samo jest z 11 listopada. Porównajcie dzień Niepodległości w innych krajach do naszego. Wiadomo, że większość z krajów nie miała tyle przelanej krwi za Ojczyznę co my, ale jednak moim zdaniem powinna przestąpić w nas jakaś przemiana, że oprócz zadumy nad naszą historią powinna się w nas pojawić radość z tego, że jesteśmy wolnym i niepodległym państwem.
3 maja w Chicago zamykane są niektóre ulice, np. Belmont. Tam Polacy świętują jak tylko mogą, piski opon, zapach gumy, tłumy bawiących i cieszących się Polaków. ONI wiedzą co to patriotyzm, kochają nasz kraj z którego wyjechali i zostali tam na stałe. A u nas taka padaka... :/
konto usunięte
2013-05-03, 10:56
nie moje słowa tylko jedno z użytkowników wykopu, ale zacytuję
"Autor tego czegos celowo wprowadzil takie zamieszanie.A gornym zdjeciu wcale nie jest Chicago i zaden dzien flagi.Jest to parada Pulawskiego w Nowym Jorku,ktora ma miejsce w pazdzierniu. "
Należałoby dodać, że flaga Polski nie jest symbolem narodowym, natomiast kolory biało-czerwone są. A sam marsz z tego obrazka ukazany na dole jest co najmniej śmieszny, żeby nie powiedzieć żałosny. A niech gejoza się schowa z tym różem.