Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 42 minuty temu
Dzwon
johnie • 2014-05-15, 21:56
Witam wszystkich,
wczoraj w końcu zmobilizowałem się żeby założyć konto i nie żałuje.
Materiał własny z dziś 15.05, z obwodnicy Krakowa. Kierowca przeżył, auto pewnie do kasacji albo dla handlarza Mirka. Jechałem koło 110, a skoro chłop wyprzedał mnie dość pewnie myśle że w momencie poślizgu miał koło 130-140.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-05-15, 22:15 66
140 km/h po mokrej nawierzchni, co złego mogło się stać przecież życie to nfs prawda?
Zgłoś
matiqq 2014-05-15, 22:24 2
rockface@

To ile miał jechać?

Zwykły Aquaplaning, przy 80 stałoby się to samo.

PS. po zwykłej barierce auto do kasacji? W POLSCE? o_O?
Zgłoś
____ 2014-05-15, 22:39 51
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
bloodwar 2014-05-15, 22:45 33
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-15, 22:53 5
Zgłoś
kenzol 2014-05-15, 22:53 13
@up

nie nauczysz się jeździsz ucząc się tylko z teorii
Zgłoś
johnie 2014-05-15, 22:54 1
@Ja-nusz , @bloodwar

zauważcie, że do momentu do którego w teorii dało się sytuacje ogarnąć koleś cały czas hamuje.
A tak na marginesie typek miał może 25-27 lat
Zgłoś
LemanLSSJ 2014-05-15, 23:02 3
po czymś takim do kasacji? będzie jak nowy, bezwypadkowy a części zostanie jeszcze na mały ciągnik
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-15, 23:02 1
Zgłoś
Blue! 2014-05-15, 23:05 1
Podczas deszczu lepiej zwolnić proste

"Zwykły Aquaplaning, przy 80 stałoby się to samo. "
Ale przy 80 łatwiej wyjść z poślizgu.
No i gdyby jechał wolniej (przy 80) uderzyłby w barierkę z mniejszą prędkością albo wcale.
Zgłoś
G3ralt94 2014-05-15, 23:07 13
@bloodwar testy to jedno, a rzeczywistość drugie. Przygotowując się do egzaminu, jeździsz 30h po mieście, często w korkach, trochę na placu, w różnych warunkach pogodowych, ale nie przekraczasz tej granicy prędkości. Zdając egzamin znowu jedziesz po ulicach miasta i znowu patrzysz na magiczną granicę 50 km/h oraz czy aby przypadkiem nie najechałeś 2cm na linie, zachowujesz przepisowe odstępy itp. Rzeczywistość trochę się różni. Świeży kierowca już ,,może" pozwolić sobie na więcej- najazd na linie nie robi problemu, 50 poza miastem to fikcja (no chyba, że fotoradar stoi, albo patrol), jednym słowem zaczyna jeździć jak reszta. Na ekspresówkę, czy autostradę wyjeżdża po raz pierwszy i przy dużej prędkości nie wie jak się zachować, na dodatek w trudnych warunkach pogodowych. Jeżeli inni kierowcy nie widzą L na dachu, to występuje zjawisko jazdy na zderzaku. Dążę do tego, że taki kierowca nie jest oswojony, przystosowany do tego typu sytuacji drogowych i nie myśli logicznie wpadając w poślizg, więc daje po hamulcach i mamy efekt. Dlatego właśnie te przepisy są absurdalne- lepiej byłoby przejechać się chociaż raz po autostradzie czy na torze przy większej prędkości oraz przejść jakąś symulację poślizgu.
Zgłoś
Tomaszek123 2014-05-15, 23:13 5
Jak to jest że w polsce prawie nic się nie stało, a w Rosji auto by dachowało i wybuchło?
Zgłoś
kam332 2014-05-15, 23:21
Zgłoś
pakozi 2014-05-15, 23:50 4
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem