Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Cytat:

W Starej Wsi w gminie Limanowa (woj. małopolskie) doszło do strzelaniny – nie żyją 26-letnia kobieta i 31-letni mężczyzna, jedna osoba (kobieta) jest ranna.

57-letni sprawca uciekł w kierunku lasu i prawdopodobnie wciąż jest uzbrojony. Trwa obława.

Patrząc na karabin to myśliwy, albo kłusownik na moje.

Zmieniono 3 razy Zgłoś
Aaltonen 2025-06-28, 16:58
Szary_Jeleń napisał/a:

Ja jestem tylko internetowym graczem/expertem, na strzelnicy byłem raz, za dzieciaka, popatrzeć
Miałem okazję widzieć to i owo, mam styczność z ex-mundurowymi, ale .22 nigdy nie widziałem w realu.
btw, ten karabinek to jakaś CZtka?

Przecież 22lr to najpopularniejszy kaliber sportowy. Odrzut i hałas jrst tak niski, że da się spokojnie strzelać bez ochraniaczy słuchu.
Zgłoś
skkkkkuczysynek 2025-06-28, 17:38
napewno ten karabinek to 22lr? w zyciu byłem kilka razy na strzelnicy i słyszałem wytłumione 22 to było praktycznie niesłyszalne, jedynie mechanizm spustowy i zamek coś było słychac, tutaj widac zę koles ma tłumik a mimo to jest huk i to wcale nie mały, obstawiam ze to cos na 223rem
Zgłoś
Dzordz03 2025-06-28, 18:19
Ciekawe czy będzie lepszy w chowanego od Jaworka
Zgłoś
~mg_schutze 2025-06-28, 18:20 1
Na moje to mogło być jakieś CZ 457 albo coś podobnego.
22 LR słychać pomimo tłumika. Mam przerobione Brno 2 i o ile zwykłe 22LR słychać słabo, tak 22LR HV czyli ponaddźwiękową już słychać wyraźnie.

Zgłoś
Male_jajko 2025-06-28, 20:06
lyolik napisał/a:

dzaastii6 instagram dziewuchy

Myślisz się. Zmarła nazywa się Aneta sz.
Zgłoś
~mg_schutze 2025-06-28, 20:50
Male_jajko napisał/a:

Myślisz się. Zmarła nazywa się Aneta sz.

A nie Wróbel?
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-06-28, 23:30 2
MorroRex napisał/a:

przeczytaj jeszcze raz co napisalem i postaraj sie zrozumiec
To wlasnie ten jak napisales nierozsądny gnój i nieporządny człowiek miał broń , a ten który jest porządny i rozsądny takiej broni nie posiada. Gdyby ją posiadał to tego poyeba który odstrzelil tą dwójkę osób móglby od razu zabić . Mało tego skoro tam był to być może udałoby się tej tragedii uniknąć w ogóle. Takie sytuacje mialy miejsce w USA gdzie "zamachowiec morderca" nie zabił kilku kilkunastu ludzi ponieważ postronna osoba miała broń i go zastrzelila....

Jak wszyscy mają broń, to również wszystkie pojeby. I właśnie w USA zamachowcy odp🤬lają kilkunastu ludzi, a często więcej zanim ktoś ich zastrzeli. Proponuję porównać statystyki z USA i Europy ilu ludzi na milion ginie od broni palnej.

Więc skończcie już konfiarskie pustaki p🤬lić te bajki jak to broń ratuje życie. Jest dokładnie odwrotnie, tam gdzie dostęp jest powszechny, trupów jest więcej.
Zgłoś
bossofthisgym 2025-06-28, 23:32 2
Jak tam konfiarze, liberalizujemy dostęp do broni bardziej?
Zgłoś
Aaltonen 2025-06-28, 23:35
TwójCzarnyPan napisał/a:

Jak wszyscy mają broń, to również wszystkie pojeby. I właśnie w USA zamachowcy odp🤬lają kilkunastu ludzi, a często więcej zanim ktoś ich zastrzeli. Proponuję porównać statystyki z USA i Europy ilu ludzi na milion ginie od broni palnej.
Więc skończcie już konfiarskie pustaki p🤬lić te bajki jak to broń ratuje życie. Jest dokładnie odwrotnie, tam gdzie dostęp jest powszechny, trupów jest więcej.

Oczywiście masz rację. W Polsce mamy idealnie pod tym względem.
Pozwolenie można zdobyć dosyć łatwo, ale jednocześnie jest kontrola - kto i jaką broń posiada. Można też odsiać największych pojebów i psycholi od zdobycia pozwolenia. Również tych karanych wcześniej.
Więc jest dobrze tak jak jest.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-06-28, 23:36
Nemrod90 napisał/a:

Oho, główny sadolowy tęczowy komuch już się uaktywnił. W tym przypadku nie trafiłeś, gdyż typ nie miał pozwolenia, a broń była niezarejestrowana.

A jakie to ma znaczenie? Im więcej broni w prywatnych rękach, tym łatwiej ją zdobyć tym, którzy jej mieć nie powinni. A mamy obecnie boom na pozwolenia sportowe i kolekcjonerskie, byle kretyn i psychol dostaje. Każdy potrafi ją zabezpieczyć?

[ Dodano: 2025-06-28, 23:40 ]
Aaltonen napisał/a:

Oczywiście masz rację. W Polsce mamy idealnie pod tym względem.
Pozwolenie można zdobyć dosyć łatwo, ale jednocześnie jest kontrola - kto i jaką broń posiada. Można też odsiać największych pojebów i psycholi od zdobycia pozwolenia. Również tych karanych wcześniej.
Więc jest dobrze tak jak jest.

Nie wiem, czy jest dobrze. Sam robiłem to badanie psychologiczne i myślę, że przejdzie je każdy świr, który ma IQ trochę wyższe od dałna. W internecie pełno jest porad.
Zgłoś
zxc1234 2025-06-29, 2:31 1

podobno dobry chłopak był, dom zbudował .. budowlaniec rencista

dalej go tam ganiają po tych górach
wg Kr24.pl
Dramatyczna próba ujęcia – Duda otworzył ogień do policji
Zgłoś
lyolik 2025-06-29, 2:52
Duda pierwsza krew 😂

podpis użytkownika

Dlaczego
Zgłoś
zxc1234 2025-06-29, 3:16 1
pierwsza krew juz byla, teraz trwa "Duda: w głębi lasu" podobno po górach w okolicy są porozsiewane bunkry partyzantów, podobno ma zapasy więc "Duda: ostatnie starcie" może być interesujące

zwłaszcza jak odkopie jakiego pancerfausta
Zgłoś
MorroRex 2025-06-29, 8:18 1
TwójCzarnyPan napisał/a:

nikt cie lewacka sp🤬olino nie bierze na poważnie wiec nawet mi nie odpisuj, bo mam wyj🤬e na te twoje rzygowiny
Zgłoś
~mg_schutze 2025-06-29, 8:32 3
Och och och, ktoś tu sobie mordę wyciera strzelaninami w USA, no to sprawdźmy, kto tam najbardziej strzela...

[ Dodano 2025-06-29, 08:50 ]
Absolutne kino.

[ Dodano 2025-06-29, 09:46 ]
Duda wrócił na rewiry

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie