Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Cytat:

W Starej Wsi w gminie Limanowa (woj. małopolskie) doszło do strzelaniny – nie żyją 26-letnia kobieta i 31-letni mężczyzna, jedna osoba (kobieta) jest ranna.

57-letni sprawca uciekł w kierunku lasu i prawdopodobnie wciąż jest uzbrojony. Trwa obława.

Patrząc na karabin to myśliwy, albo kłusownik na moje.

Zmieniono 3 razy Zgłoś
Sicktoudi 2025-06-28, 7:48 6
Koleś w ogóle nie miał pozwolenia na broń.
Miał też niebieską kartę, co eleminuje go x jakiegokolwiek kontaktu z bronią palną. Ale lewaczki w mediach już nadają, że to był myśliwy, który zięcia i córkę pomylił z dzikiem, a teściową że słoniem. (⁰-°)
Zgłoś
Johnrambo1993 2025-06-28, 8:08
Za tego c🤬ja go pewnie gonił dziad poj🤬y
Zgłoś
JoSeed 2025-06-28, 8:58 2
Ponieważ mój komentarz nieco Was zagotował zdziebko wytłumaczę, zbiorczo

Oczywiście, że macie rację! Policja to służba, jedna z wielu. Ma obowiązek nas chronić i służyć.
Przyszło mi tylko na mysl, że chętnie wielu wiesza psy na tej służbie, wyzywa, krytykuje, krzyczy chwdp i tym podobne...
Policjant nie jest zawodem, który moze sobie pozwolić na np. sprzeciw wobec rozkazu, wykonują polecenia swoich zwierzchników...
To nie jest głupia pała, jak za komuny, że co drugi umie pisać, albo czytać.
Jest mi przykro czasem, jak obrażamy policjantów, ale wiadomo, ze i tak bedziemy prędzej czy później zdani na ich pomoc lub interwencję. Tylko tyle

Mnie też gotowało, jak stali pod pomnikiem lub pod mieszkaniem starego gnoma i pilnowali "porzadku"... to wina szeregowych policjsntow? Nie. Wina tych, co takie rozkazy wydają...

Jestem idealistką, dla mnie byłoby super, gdybyśmy po prostu okazywali sobie o ile nie szacunek, to chociaż chłodną obojetność.
Zgłoś
marcin1988r8 2025-06-28, 9:34 9

mi on kogos innego przypomina
Zgłoś
mesjans 2025-06-28, 10:05 2
Kto mądry i nieuzbrojony wyzywa od c🤬jów poj🤬ych typa uzbrojonego w broń palną w momencie gdy odjebuje ludzi.
Zgłoś
panar3 2025-06-28, 10:16
Goliat777 napisał/a:

Koleś zabił własną córkę, zięcia. Postrzelił jakąś kobitkę która walczy o życie i chciał zabić roczne dziecko swojego wnuka ale mu nie wyszło. Po czym sp🤬olił do lasu. Kolejnemu dziadowi odj🤬o. Za dużo telewizji .

Może i masz rację. Mnie jednak, w świetle ostatnich wydarzeń, wydaje się, że to może być specjalna prowokacja żeby zaostrzyć przepisy Ustawy o Broni i Amunicji.
Zgłoś
Bartosz9102 2025-06-28, 10:20
Na moje to brzmi i wygląda na KBKS
Zgłoś
Sztruks 2025-06-28, 11:02
Polecam film The Crazies z 1973 roku tam wszystko jest na widoku! Szczepionka uszkadza szyszynkę, odpowiedzialna za miłość i empatię

Zgłoś
Jago 2025-06-28, 11:45 1
Lubieketchup napisał/a:

gość zaj🤬 żonę, potem chciał wnuczke ale matka (jego córka)zasłoniła własnym ciałem i zgięła na miejscu, potem pojechał na budowę i odj🤬 zięcia....

A podobno najpierw zięcia, a potem córkę. Nie byli w tym czasie oboje w domu?
Zgłoś
Szary_Jeleń 2025-06-28, 12:01
.22 to wcale nie taka "wiatrówka" jak niektórym się wydaje.

podpis użytkownika

Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Zgłoś
Nemrod90 2025-06-28, 13:53 2
TwójCzarnyPan napisał/a:

Nie, zbyt łatwo zdobyć broń. Teraz każdy średniointeligentny psychol przechodzi badania i dostaje pozwolenie sportowe albo kolekcjonerskie.

Oho, główny sadolowy tęczowy komuch już się uaktywnił. W tym przypadku nie trafiłeś, gdyż typ nie miał pozwolenia, a broń była niezarejestrowana.
Zgłoś
DonDadda 2025-06-28, 14:41
Aż dziwne że żaden prawilny nacjonalista jeszcze nie zakwestionował pochodzenia, koloru skóry czy religii sprawcy - ani Ukrainiec, ani muzułmanin - a podobno tylko tacy sprawiają w Polsce problemy xD
Zgłoś
grigori94 2025-06-28, 14:54 2
marcintutbxl napisał/a:

Ten co nagrywa dostal kule ?

Tak a potem wrzucił na sadola
Zgłoś
~mg_schutze 2025-06-28, 15:20 1
Szary_Jeleń napisał/a:

.22 to wcale nie taka "wiatrówka" jak niektórym się wydaje.

No nieee kolego, u nas najbardziej popularny, to ten drugi od lewej, 22 WMR już jest rzadki, a 22 Hornet, to nie widziałem ni razu na strzelnicy.
Nie mówię, że nie ma, ale kłusownik raczej takiego nie używa, jak pestka stoi po 4 zeta.
Swoją drogą 22 WMR jest zajebisty do noszenia, siłę obalającą ma podobną do 9mm, odrzut żaden, a do magazynka wejdzie przeszło 20 szt.
Zgłoś
Szary_Jeleń 2025-06-28, 15:46
mg_schutze napisał/a:

No nieee kolego, u nas najbardziej popularny, to ten drugi od lewej, 22 WMR już jest rzadki, a 22 Hornet, to nie widziałem ni razu na strzelnicy.
Nie mówię, że nie ma, ale kłusownik raczej takiego nie używa, jak pestka stoi po 4 zeta.
Swoją drogą 22 WMR jest zajebisty do noszenia, siłę obalającą ma podobną do 9mm, odrzut żaden, a do magazynka wejdzie przeszło 20 szt.

Ja jestem tylko internetowym graczem/expertem, na strzelnicy byłem raz, za dzieciaka, popatrzeć
Miałem okazję widzieć to i owo, mam styczność z ex-mundurowymi, ale .22 nigdy nie widziałem w realu.

btw, ten karabinek to jakaś CZtka?

podpis użytkownika

Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie