Główna Poczekalnia (10) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:34
Cytat:

W Starej Wsi w gminie Limanowa (woj. małopolskie) doszło do strzelaniny – nie żyją 26-letnia kobieta i 31-letni mężczyzna, jedna osoba (kobieta) jest ranna.

57-letni sprawca uciekł w kierunku lasu i prawdopodobnie wciąż jest uzbrojony. Trwa obława.

Patrząc na karabin to myśliwy, albo kłusownik na moje.

Zmieniono 3 razy Zgłoś
Johnrambo1993 2025-06-28, 8:08
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
JoSeed 2025-06-28, 8:58 2
Ponieważ mój komentarz nieco Was zagotował zdziebko wytłumaczę, zbiorczo

Oczywiście, że macie rację! Policja to służba, jedna z wielu. Ma obowiązek nas chronić i służyć.
Przyszło mi tylko na mysl, że chętnie wielu wiesza psy na tej służbie, wyzywa, krytykuje, krzyczy chwdp i tym podobne...
Policjant nie jest zawodem, który moze sobie pozwolić na np. sprzeciw wobec rozkazu, wykonują polecenia swoich zwierzchników...
To nie jest głupia pała, jak za komuny, że co drugi umie pisać, albo czytać.
Jest mi przykro czasem, jak obrażamy policjantów, ale wiadomo, ze i tak bedziemy prędzej czy później zdani na ich pomoc lub interwencję. Tylko tyle

Mnie też gotowało, jak stali pod pomnikiem lub pod mieszkaniem starego gnoma i pilnowali "porzadku"... to wina szeregowych policjsntow? Nie. Wina tych, co takie rozkazy wydają...

Jestem idealistką, dla mnie byłoby super, gdybyśmy po prostu okazywali sobie o ile nie szacunek, to chociaż chłodną obojetność.
Zgłoś
marcin1988r8 2025-06-28, 9:34 11

mi on kogos innego przypomina
Zgłoś
mesjans 2025-06-28, 10:05 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
panar3 2025-06-28, 10:16
Zgłoś
Bartosz9102 2025-06-28, 10:20
Na moje to brzmi i wygląda na KBKS
Zgłoś
Jago 2025-06-28, 11:45 1
Zgłoś
Szary_Jeleń 2025-06-28, 12:01
.22 to wcale nie taka "wiatrówka" jak niektórym się wydaje.

Zgłoś
Nemrod90 2025-06-28, 13:53 2
TwójCzarnyPan napisał/a:

Nie, zbyt łatwo zdobyć broń. Teraz każdy średniointeligentny psychol przechodzi badania i dostaje pozwolenie sportowe albo kolekcjonerskie.

Oho, główny sadolowy tęczowy komuch już się uaktywnił. W tym przypadku nie trafiłeś, gdyż typ nie miał pozwolenia, a broń była niezarejestrowana.
Zgłoś
DonDadda 2025-06-28, 14:41
Aż dziwne że żaden prawilny nacjonalista jeszcze nie zakwestionował pochodzenia, koloru skóry czy religii sprawcy - ani Ukrainiec, ani muzułmanin - a podobno tylko tacy sprawiają w Polsce problemy xD
Zgłoś
grigori94 2025-06-28, 14:54 2
marcintutbxl napisał/a:

Ten co nagrywa dostal kule ?

Tak a potem wrzucił na sadola
Zgłoś
~mg_schutze 2025-06-28, 15:20 1
Szary_Jeleń napisał/a:

.22 to wcale nie taka "wiatrówka" jak niektórym się wydaje.

No nieee kolego, u nas najbardziej popularny, to ten drugi od lewej, 22 WMR już jest rzadki, a 22 Hornet, to nie widziałem ni razu na strzelnicy.
Nie mówię, że nie ma, ale kłusownik raczej takiego nie używa, jak pestka stoi po 4 zeta.
Swoją drogą 22 WMR jest zajebisty do noszenia, siłę obalającą ma podobną do 9mm, odrzut żaden, a do magazynka wejdzie przeszło 20 szt.
Zgłoś
Szary_Jeleń 2025-06-28, 15:46
mg_schutze napisał/a:

No nieee kolego, u nas najbardziej popularny, to ten drugi od lewej, 22 WMR już jest rzadki, a 22 Hornet, to nie widziałem ni razu na strzelnicy.
Nie mówię, że nie ma, ale kłusownik raczej takiego nie używa, jak pestka stoi po 4 zeta.
Swoją drogą 22 WMR jest zajebisty do noszenia, siłę obalającą ma podobną do 9mm, odrzut żaden, a do magazynka wejdzie przeszło 20 szt.

Ja jestem tylko internetowym graczem/expertem, na strzelnicy byłem raz, za dzieciaka, popatrzeć
Miałem okazję widzieć to i owo, mam styczność z ex-mundurowymi, ale .22 nigdy nie widziałem w realu.

btw, ten karabinek to jakaś CZtka?
Zgłoś
Aaltonen 2025-06-28, 16:58
Szary_Jeleń napisał/a:

Ja jestem tylko internetowym graczem/expertem, na strzelnicy byłem raz, za dzieciaka, popatrzeć
Miałem okazję widzieć to i owo, mam styczność z ex-mundurowymi, ale .22 nigdy nie widziałem w realu.
btw, ten karabinek to jakaś CZtka?

Przecież 22lr to najpopularniejszy kaliber sportowy. Odrzut i hałas jrst tak niski, że da się spokojnie strzelać bez ochraniaczy słuchu.
Zgłoś
skkkkkuczysynek 2025-06-28, 17:38
napewno ten karabinek to 22lr? w zyciu byłem kilka razy na strzelnicy i słyszałem wytłumione 22 to było praktycznie niesłyszalne, jedynie mechanizm spustowy i zamek coś było słychac, tutaj widac zę koles ma tłumik a mimo to jest huk i to wcale nie mały, obstawiam ze to cos na 223rem
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem