Główna Poczekalnia (16) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 38 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-04-23, 9:55 13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
inika162 2014-04-23, 9:57 8
Z Unii Europejskiej w ramach polityki spójności dostaliśmy około 400 mld zł. Są to pieniądze na lata 2014-2020.

Nasza składka do UE wynosi około 18 mld zł rocznie, czyli około 130 mld w latach 2014-2020. Zostaje zatem około 270 mld zł, a nie 400 mld zł.

Z tych 270 mld zł około 70 mld zł przeznacza się na koszty biurokratycznej obsługi funduszy, zatem zostaje nam 200 mld zł na 7 lat.

Wychodzi to zatem około 28 mld zł na rok. Tymczasem koszty obsługi długu publicznego w ubiegłym roku wynosiły około 50 mld.

Nawiasem mówiąc, 28 mld zł to dokładnie tyle ile rząd RP dał w ubiegłym roku zarobić niemieckim firmom na zamówieniach publicznych.
Zgłoś
Najlepszy_na_świecie 2014-04-23, 9:59 5
Brak mi słów. Tak tylko z ostatniego miesiąca, zamieszczam wyniki poniżej:
ncbir.pl/gfx/ncbir/userfiles/_public/fundusze_europejskie/innowacyjna_...

Rozdysponowano ok. 300mln zł dla prywatnych firm. Teraz kończyło się POiG 1.4 z NCBiR, a w tej chwili wchodzi technologiczny Gekon i program medyczny. Na najbliższe dwa lata jest chyba ok. 15 działań dla firm z sektora prywatnego. Wystarczy chcieć. Pomijam już fundusze skierowane na infrastrukturę itp.

Udało mi się już dwa razy przejść konkurs pozytywnie, ale lepiej przecież siedzieć i jęczeć, jak to jest źle.
Zgłoś
patroy 2014-04-23, 10:02 3
Ja mam takie pytanie, czy zastanawialiście się kiedyś po co unia każe tak manifestować to że jakiś program został ufundowany dzięki jej środkom? Dodam że wygląd tych tabliczek i ich umieszczenie jesg bardzo ściśle regulowany przez unie
Zgłoś
badyl1606 2014-04-23, 10:03 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
anetamineta 2014-04-23, 10:06
up@jest to zrobione po to byś wierzył w unię a nie w państwo w którym mieszkasz , z tego co wiem to w Niemczech nie ma tych oznaczeń.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-23, 10:08 5
@tytus05
Kolego jesteś durny jak kilo gwoździ bez łepków, takie puste dane są dobre dla ludzi lubiących ładne wykresy a niestety nie potrafiące spojrzeć na ogół sprawy. Podaj źródło kolego najpierw tych danych przejże sobie z chęcią to raz, dwa dotacje to jedna strona medalu, drugą stroną medalu są ograniczenia i limity produkcyjne. Mam nadzieję, że słyszałeś ostatnio o limitach na produkcje mleka, o produkcji cukru, połów dorsza, nakaz większego nacisku na odnawialne źródła energii, "sugestie" na podniesienie podatku VAT, zwiększenie armii urzędników (teraz wg damych GUS`u mamy ich 441 tys wyłączając urzędasów z ZUSu i MONu) limity CO2 to pierwsze rzeczy, które przychodzą mi do głowy jakby pomyśleć i poszukać znajdzie się tego więcej a to wszystko są koszta, których bez unii by nie było. Dotacje to jedno, ale koszta związane z byciem w unii to lwia część a dotacje są tylko kroplą w morzu...
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-23, 10:23 6
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-23, 10:24 1
Zgłoś
towelie 2014-04-23, 10:25 3
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-23, 10:30 7
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-23, 10:33
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-23, 10:34 6
Zgłoś
Sonal 2014-04-23, 10:39 2
calor95 napisał/a:

tak samo jak z bogiem

W przeciwieństwie do boga - unia istnieję i widać ślady jej działalności.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-23, 10:45
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem