Pan Grzegorz Sowa(ten od walki z zus'em) w Pytanie na Śniadanie. Bardzo dobrze zaorał "wolnościowo-przymusowy" socjalizm.
Nie mogę wrzucić filmiku do uploadera, więc wrzucam link:
[ Komentarz dodany przez: Angel: 2013-05-25, 13:54 ]
Suty_dziobaka napisał/a:
To ja wrzucę.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-05-24, 22:45
Pan Sowa nie musi płacić ZUS - wystarczy że będzie pracował na tzw "czarno" lub będzie pracował na umowę-zlecenie/o dzieło. Chociaż podobno od tego też chcą wprowadzić opłatę ZUS (albo już to zrobili) co ogółem nie przyniesie nic prócz zmniejszenia podaży chętnych do pracy na takie umowy bo przestanie się to totalnie opłacać...
konto usunięte
2013-05-24, 23:16
trudno prowadząc własną firme zatrudnić siebie samego na umowe o dzieło
Też jestem z Piotrkowa.. jaaaaaaa ale moc!
konto usunięte
2013-05-25, 15:14
Wszystko opiera się na inflacji. Dziś za 10 zł kupisz 1 dętkę do roweru, za dziesięć lat kupisz 1 dętkę za 20 zł, za kolejne 10 lat za 40 zł, tak więc po 30 latach pieniądze odłożone przed 30 laty nie mają prawie żadnej wartości i nie można ich wtedy zabezpieczyć (np. inwestując w złoto, ponieważ zmieniłaby się jego struktura cenowa i złoto nie stanowiłoby żadnego zabezpieczenia.). To właśnie sprawia, że zabezpieczenie finansowe obecnego starszego pokolenia pochodzi z kieszeni pokolenia młodego. Tak działa system Bismarcki i nie wymyślono jeszcze nic lepszego. Jeśli ktoś myśli, że wystarczy odkładać pieniądze, żeby na stare lata mieć kokosy to jest w poważnym błędzie. Łatwo jest policzyć, że przez 30 lat odkładania po 1000 zł miesięcznie odłożę 360 000 sęk w tym, że przez te lata spadnie wartość złotówki co wymusi podniesienie składek, których napłynie prawdopodobnie około 800 000 zł, przy czym będzie to pieniądz o zdecydowanie niższej sile nabywczej niż obecnie.
konto usunięte
2013-05-25, 16:31
konto usunięte
2013-05-25, 16:33
Owoce żywota Twojego je ZUS.
konto usunięte
2013-05-25, 16:34
@Rafao. Sęk w tym, że przeciętna lokata bankowa oprocentowaniem przewyższa inflację.
konto usunięte
2013-05-25, 16:40
@up chciałem napisać dokładnie to samo. Inflacja nie jest na tyle duża, bysmy tracili, deponując pieniądze na lokatę
konto usunięte
2013-05-25, 16:40
ZUS to instytucja zlodziejska, jeden z wielu sposobow naszych rzadzacych aby wyciagac kase od coraz biedniejszego spoleczenstwa. Precz z ZUSem! Precz z preczami!