Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
NILE75 2025-04-12, 17:36 78
Od samego patrzenia można dostać sraczki.
Zgłoś
mariano 2025-04-12, 17:40 7
pewnie przed chwila dupe ręka pomywał
Zgłoś
Cezzar 2025-04-12, 17:40 17
jprdl cieszmy się, że żyjemy w Europie
Zgłoś
AlCapone 2025-04-12, 18:29 1
Obstrukcja raczej chlopakom nie grozi
Zgłoś
elim 2025-04-12, 18:38 37
Idziesz sobie ulicą gównostanu i chce ci się pić, myślisz sobie że kupisz Mountain Dew to na pewno nic ci się nie stanie bo to zapieczętowana zachodnia butelka, a tu takiego c🤬ja, gorszy syf to tylko woda z Gangesu.
Zgłoś
mamurra 2025-04-12, 18:41 41
Gdzieś w 1986 roku pracowałem latem w rozlewni oranżady. Do napełniania butelek była automatyczna (czy też półautomatyczna) linia, ale MYCIE butelek wyglądało bardzo podobnie do tego tu. Butelek zwrotnych, oczywiście, czyli przywiezionych diabli wiedzą skąd, zawierających pleśń, popiół z papierosów, pety, zdechłe owady (głownie osy), zdechłe myszy, jakieś podejrzane płyny itp. To szło się trochę pomoczyć w takiej wielkiej wannie z wodą z proszkiem do prania (napełnianej świeżą wodą tylko raz na dobę, rano: woda po godzinie robiła się nieprzejrzysta i nabierała ciemnoszaro-burej barwy), a potem tylko przetarcie szczotką do butelek, psiknięcie czystą wodą (zimną) gwoli ostatniego płukania i stamtąd już od razu do napełniania.

Zero jakiegoś odparzania czy dezynfekcji. Od tamtej pory przestałem pić oranżadę, którą sprzedawali w peerelowskich sklepach.
Zgłoś
Rotary 2025-04-12, 19:07 17
mamurra napisał/a:

Gdzieś w 1986 roku pracowałem latem w rozlewni oranżady. Do napełniania butelek była automatyczna (czy też półautomatyczna) linia, ale MYCIE butelek wyglądało bardzo podobnie do tego tu. Butelek zwrotnych, oczywiście, czyli przywiezionych diabli wiedzą skąd, zawierających pleśń, popiół z papierosów, pety, zdechłe owady (głownie osy), zdechłe myszy, jakieś podejrzane płyny itp. To szło się trochę pomoczyć w takiej wielkiej wannie z wodą z proszkiem do prania (napełnianej świeżą wodą tylko raz na dobę, rano: woda po godzinie robiła się nieprzejrzysta i nabierała ciemnoszaro-burej barwy), a potem tylko przetarcie szczotką do butelek, psiknięcie czystą wodą (zimną) gwoli ostatniego płukania i stamtąd już od razu do napełniania.
Zero jakiegoś odparzania czy dezynfekcji. Od tamtej pory przestałem pić oranżadę, którą sprzedawali w peerelowskich sklepach.

Nie lepiej działały saturatory uliczne. Smak się popsuł, jak zaczęli używać jednorazowych kubków.
Zgłoś
Baronessa 2025-04-12, 19:51 1
Każdy kiedyś zaczynał swój biznes... Początki Coca-Coli pewnie tak samo wyglądały... 🤣
Zgłoś
Bazyli.Kapusta 2025-04-12, 20:19 1
Cezzar napisał/a:

jprdl cieszmy się, że żyjemy w Europie

A po co, przecież można na Polskę pobluzgać, bo wszystko jest przecież takie c🤬jowe.
Zgłoś
Cezzar 2025-04-12, 20:27 1
Bazyli.Kapusta napisał/a:

A po co, przecież można na Polskę pobluzgać, bo wszystko jest przecież takie c🤬jowe.

Tradycja narodowa od wieków xD
Naród wspaniały tylko ludzie k...

Dlatego jak już będę w rządzie to zmienię wszystko i będziecie mieli zajebiście
Zgłoś
smc 2025-04-12, 20:31 5
Cezzar napisał/a:

Kononowicz robił, żeby nie było niczego, a Bakcerowicz robił, żeby było nic.
Zgłoś
Bazyli.Kapusta 2025-04-12, 20:34 2
Cezzar napisał/a:

Tradycja narodowa od wieków xD
Naród wspaniały tylko ludzie k...

Dlatego ja jestem tego samego zdania jak K. Stanowski. Jeżeli czegoś nie umiem, to się do tego pcham.
Dał politykom równo popalić w Końskich i Trzask te debaty przegrał, ale to była długa impreza.
Zgłoś
Cezzar 2025-04-12, 20:39 3
Bazyli.Kapusta napisał/a:

Dlatego ja jestem tego samego zdania jak K. Stanowski. Jeżeli czegoś nie umiem, to się do tego pcham.
Dał politykom równo popalić w Końskich i Trzask te debaty przegrał, ale to była długa impreza.

Hołownia najrozsądniej mówił, ale to tylko słowa.. Ma dobrą gaduche
Zgłoś
Pawlogen 2025-04-12, 20:43
A Fazowski kupił takie coś i wypił......hahah prze h🤬j
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie