Gdyby nie to co bylo kiedys gadal bys teraz po niemiecku z fastyka na ramieniu
Już mam dość tych historycznych gówien i użalania się nad sobą w filmach typu "Janek wiśniewski padł" chociaż był w 3 scenach filmu i innych gówien. Wszystkie polskie filmy są o tym jacy to byliśmy biedni że ci nas atakowali a my się dzielnie broniliśmy itp. itd. Jak widzę słowa "Hitler", "Wojna światowa" itp. to nawet nie czytam dalej recenzji nowych dzieł kinematografii. To co było nie wróci, można być dumnym też z innych krajów które dzielnie się broniły lub bohaterów narodowych. Ale to już było a teraz jest shit i kolega z obrazkiem panny dymanej przez unię i amerykę dobrze to pokazał na obrazku. Przestańcie ciągle pokazywać odgrzewane kotlety w innych wydaniach bo tego już dość.
Filim super, piwo za Within Tepmtation:]
konto usunięte
2012-03-02, 12:20
Ten film wywołał we mnie silne emocje-no po prostu mam łzy w oczach, szybsze tętno, potok myśli...
Wydaje mi się jednak, ze nie ma co gdybać i marzyć o Rzeczpospolitej od morza do morza. Czasu się nie cofnie... Nikt z nas nie będzie jutro miał władzy absolutnej w Polsce aby wszystko naprawić-życie to nie gra komputerowa. Historia ma miejsce tu i teraz! Bądź uczciwy względem innych ludzi, okazuj miłosierdzie potrzebującym, piętnuj niesprawiedliwość i wypaczenia, oddawaj cześć bohaterom, staraj się dostrzegać w ludziach pozytywy a nie punktuj niewiedzę-nikt nie jest idealny, nie wstydź się bycia Polakiem. Ja jestem z tego DUMNY!
konto usunięte
2012-03-02, 12:45
Aż łza się w oku kręci jak się patrzy na teraźniejsze zgliszcza