Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Hołd dla dzewczynki
konto usunięte • 2013-05-26, 11:49
Witam chciałbym pokazać niezwykłe zdjęcia na którym lekarze oddają hołd 8-letniej dziewczynce, która zmarła na skutek obrażeń głowy. Jej organy ocaliły 4 inne życia.

Namawiam do podpisania stosownego oświadczenia
Nigdy nie wiadomo kiedy trafisz na harda
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Empalarin 2013-05-26, 11:51 3
To oświadczenie przyciąga śmierć moim zdaniem. Nigdy tego nie podpisze.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-26, 11:53 28
Ja podpisałem i żyję jak narazie... krew oddaję i w bazie dawców szpiku się zarejestrowałem, tylko to trzyma mnie z dala od dragów.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-26, 11:56 1
Basco napisał/a:

Ja podpisałem i żyję jak narazie... krew oddaję i w bazie dawców szpiku się zarejestrowałem, tylko to trzyma mnie z dala od dragów.

Bazie DKMS ?
Zgłoś
Marxe 2013-05-26, 12:10 7
wedlug mnie kazdy powinien podpisac to oswiadczenie, i tak kazdy z nas predzej czy pozniej umrze a tak przynajmniej z naszych organow bedzie uzytek i uratujemy inne osoby
Zgłoś
Kupa_w_majtkach 2013-05-26, 12:32 2
Basco napisał/a:

Same here. Też w DKMSie.
Zgłoś
Dymekx 2013-05-26, 12:39 64
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
666duch 2013-05-26, 12:57
Gdzie można podpisać takie oświadczenie? Powiedzcie mi jeszcze, czy jeśli zrobię sobie tatuaż oznaczający pozwolenie na pobranie moich narządów po śmierci to daje to taki sam efekt jak podpisanie oświadczenia?
Zgłoś
alveanerleo2 2013-05-26, 13:01 1
A da się podpisać, że chcę aby organy trafiły tylko i wyłącznie do rodowitego Polaka?
Zgłoś
Pierre d'Ollony 2013-05-26, 13:11 13
W Polsce to zaświadczenie nie ma żadnej podstawy prawnej więc szkoda czasu na bawienie się w to wszystko. Ostatecznie i tak tylko rodzina może wyrazić zgodę na pobranie organów do przeszczepu, ten papierek w portfelu to tylko taka "aluzja" dla rodziny, że jednak się zgadzasz. Więc wystarczy po prostu powiedzieć bliskim, że po śmierci wnętrzności nie będą już wam potrzebne.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-26, 13:18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-26, 13:25 1
Zgłoś
Kupa_w_majtkach 2013-05-26, 13:25
@Dymekx
Po śmierci będzie mi wszystko jedno
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-26, 13:27
słyszałem ze jak znajda takie oświadczenie przy tobie, to jakos mniej się starają zebys przezyl... w razie jakiegoś wypadku czy czegos...
Zgłoś
tekkit 2013-05-26, 13:29 4
Po co ratowac i przedluzac zycie. Kazdy kiedys umrze i zapomni co robil tutaj na swiecie ( ateistyczna wersja )

Po co ratowac i przedluzac zycie. Kazdy kiedys umrze i spotka go zycie wieczne dużo lepsze niż te ( wersja dla wierzacych )
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem