Witam chciałbym pokazać niezwykłe zdjęcia na którym lekarze oddają hołd 8-letniej dziewczynce, która zmarła na skutek obrażeń głowy. Jej organy ocaliły 4 inne życia.
Namawiam do podpisania stosownego oświadczenia
Nigdy nie wiadomo kiedy trafisz na harda
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To oświadczenie przyciąga śmierć moim zdaniem. Nigdy tego nie podpisze.
konto usunięte
2013-05-26, 11:53
Ja podpisałem i żyję jak narazie... krew oddaję i w bazie dawców szpiku się zarejestrowałem, tylko to trzyma mnie z dala od dragów.
konto usunięte
2013-05-26, 11:56
Basco napisał/a:
Ja podpisałem i żyję jak narazie... krew oddaję i w bazie dawców szpiku się zarejestrowałem, tylko to trzyma mnie z dala od dragów.
Bazie DKMS ?
wedlug mnie kazdy powinien podpisac to oswiadczenie, i tak kazdy z nas predzej czy pozniej umrze a tak przynajmniej z naszych organow bedzie uzytek i uratujemy inne osoby
Basco napisał/a:
Same here. Też w DKMSie.
Gdzie można podpisać takie oświadczenie? Powiedzcie mi jeszcze, czy jeśli zrobię sobie tatuaż oznaczający pozwolenie na pobranie moich narządów po śmierci to daje to taki sam efekt jak podpisanie oświadczenia?
A da się podpisać, że chcę aby organy trafiły tylko i wyłącznie do rodowitego Polaka?
W Polsce to zaświadczenie nie ma żadnej podstawy prawnej więc szkoda czasu na bawienie się w to wszystko. Ostatecznie i tak tylko rodzina może wyrazić zgodę na pobranie organów do przeszczepu, ten papierek w portfelu to tylko taka "aluzja" dla rodziny, że jednak się zgadzasz. Więc wystarczy po prostu powiedzieć bliskim, że po śmierci wnętrzności nie będą już wam potrzebne.
konto usunięte
2013-05-26, 13:18
konto usunięte
2013-05-26, 13:25
@Dymekx
Po śmierci będzie mi wszystko jedno
konto usunięte
2013-05-26, 13:27
słyszałem ze jak znajda takie oświadczenie przy tobie, to jakos mniej się starają zebys przezyl... w razie jakiegoś wypadku czy czegos...
Po co ratowac i przedluzac zycie. Kazdy kiedys umrze i zapomni co robil tutaj na swiecie ( ateistyczna wersja )
Po co ratowac i przedluzac zycie. Kazdy kiedys umrze i spotka go zycie wieczne dużo lepsze niż te ( wersja dla wierzacych )