Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 8 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Gaiseric 2024-01-07, 14:55
TwójCzarnyPan napisał/a:

Ateizm to brak wiary w bogów, tych żywych też.

Ależ w komunizmie nie ma bogów - są wodzowie, idole, mężowie stanu. To, że ludzie po praniu mózgu oddają im prawie boską cześć wynika z tego, że natura nie lubi próżni i jak się człowiekowi zabierze jednego boga, to szybko znajduje sobie innego. Ateiści również.
Zobacz, jak dziś niektórzy ludzie reagują na celebrytów - praktycznie oddają im cześć, niezależnie czy są ateistami czy wierzącymi.

TwójCzarnyPan napisał/a:

Prawica lubi mówić, że komunizm to był ateizm

Bo to prawda. Komunizm jest nierozerwalnie związany z ateizmem. Jest na to nawet definicja: Ateizm państwowy.

TwójCzarnyPan napisał/a:

Do tego, komuniści traktowali religię jak im było wygodnie. Bierut krótko po wojnie chodził na procesje i do kościoła w święta państwowe gdzie przyjmował komunię jak pobożny katolik. A później udawał ateistę i z Kościołem walczył.

A co by się z Bierutem stało, gdyby nie "udawał" ateisty? Dopchałby się do szczytu partyjnej drabiny jako katolik?
To tak, jakby w komunizmie tylko ateista mógł do czegoś dojść. To tak, jakby komunizm narzucał ateizm prośbą i groźbą i walczył z każdą religią przy pomocy terroru.

TwójCzarnyPan napisał/a:

Więc nie łącz ateizmu z komunizmem.

Aha, już się będę słuchał jakiegoś randomowego lewaka

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
J🤬 wszystko na wschód od Polski.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-01-07, 15:04
mit2 napisał/a:

Ależ w komunizmie nie ma bogów - są wodzowie, idole, mężowie stanu. To, że ludzie po praniu mózgu oddają im prawie boską cześć wynika z tego, że natura nie lubi próżni i jak się człowiekowi zabierze jednego boga, to szybko znajduje sobie innego. Ateiści również.

Ateista żadnych bogów zastępczych nie potrzebuje. Kto potrzebuje, nie jest ateistą.

mit2 napisał/a:

Zobacz, jak dziś niektórzy ludzie reagują na celebrytów - praktycznie oddają im cześć, niezależnie czy są ateistami czy wierzącymi.
Bo to prawda. Komunizm jest nierozerwalnie związany z ateizmem. Jest na to nawet definicja: Ateizm państwowy.

Ten komunistyczny "ateizm państwowy" to była parodia ateizmu. Jak "demokracja ludowa" była parodią demokracji.

mit2 napisał/a:

Aha, już się będę słuchał jakiegoś randomowego lewaka

No pewnie, po co słuchać i dyskutować. Lepiej nazwać oponenta lewakiem i pozamiatane. Na pewno?
Zgłoś
Gaiseric 2024-01-07, 15:34
TwójCzarnyPan napisał/a:

Ateista żadnych bogów zastępczych nie potrzebuje. Kto potrzebuje, nie jest ateistą.

W takim razie mało wiesz lo ludzkiej naturze, skoro tak twierdzisz.

TwójCzarnyPan napisał/a:

Ten komunistyczny "ateizm państwowy" to była parodia ateizmu. Jak "demokracja ludowa" była parodią demokracji.

Gdzie ja coś podobnego słyszałem... A, już wiem!
"Bo to nie był prawdziwy komunizm".

Z ateizmem i komunizmem jest jak z islamem i terroryzmem ostatnimi czasy. Nie każdy ateista jest komunistą, ale każdy komunista jest ateistą.

TwójCzarnyPan napisał/a:

No pewnie, po co słuchać i dyskutować. Lepiej nazwać oponenta lewakiem i pozamiatane. Na pewno?

Ależ my dyskutujemy. Po prostu nie mam zamiaru się ciebie w niczym słuchać.
A nazwałem cię lewakiem po pobieżnym przejrzeniu kilku stron twoich postów tutaj. Pasujesz do profilu lewaka. Bez urazy

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-01-07, 19:57
mit2 napisał/a:

W takim razie mało wiesz lo ludzkiej naturze, skoro tak twierdzisz.
Gdzie ja coś podobnego słyszałem... A, już wiem!
"Bo to nie był prawdziwy komunizm".
Z ateizmem i komunizmem jest jak z islamem i terroryzmem ostatnimi czasy. Nie każdy ateista jest komunistą, ale każdy komunista jest ateistą.

No właśnie, to czego chcesz od ateistów? Czep się komuchów.

mit2 napisał/a:

Ależ my dyskutujemy. Po prostu nie mam zamiaru się ciebie w niczym słuchać.
A nazwałem cię lewakiem po pobieżnym przejrzeniu kilku stron twoich postów tutaj. Pasujesz do profilu lewaka. Bez urazy

I mówi to gość co w podpisie ma, że "Hitler był lewakiem". Ciekawe, co powiedziałby na to Hitler.
Jak rozumiem, według ciebie każdy kto się z tobą nie zgadza jest lewakiem. Ok, spoko. Ale to logika dzieciaka z podstawówki.
Zgłoś
maciejoss 2024-01-07, 22:19
M883 napisał/a:

Nie wiem kto Ci coś zrobił i co konkretnie, ale Twoja nienawiść do chrześcijaństwa jest bardzo smutna.

Drogi Panie m883 zajeb się pozdrawiam!
Zgłoś
Gaiseric 2024-01-08, 0:02
TwójCzarnyPan napisał/a:

No właśnie, to czego chcesz od ateistów? Czep się komuchów.

Umiesz ty czytać ze zrozumieniem?
Każdy komuch jest ateistą.

TwójCzarnyPan napisał/a:

I mówi to gość co w podpisie ma, że "Hitler był lewakiem". Ciekawe, co powiedziałby na to Hitler.

W dupie mam co by ten germański z🤬b powiedział. A podpis, jak widać, działa na kogo trzeba

TwójCzarnyPan napisał/a:

Jak rozumiem, według ciebie każdy kto się z tobą nie zgadza jest lewakiem. Ok, spoko. Ale to logika dzieciaka z podstawówki.

Nie rozumiesz.
I znów nie umiesz zrozumieć wypowiedzi adwersarza. Ja nie twierdzę że jesteś lewakiem, bo się z tobą nie zgadzam. Ja twierdzę że jesteś lewakiem, bo poczytałem twoje posty.

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-01-08, 10:27
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Dracol1977 2024-01-08, 17:57
M883 napisał/a:

Nie wiem kto Ci coś zrobił i co konkretnie, ale Twoja nienawiść do chrześcijaństwa jest bardzo smutna.

Nie porównuj Chrześcijaństwa do sodomickiego bałwochwalczego kościoła katolickiego, który z Chrześcijaństwem nie ma nic wspólnego.
Zgłoś
Gaiseric 2024-01-08, 20:16
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
Zgłoś
Andrzejas 2024-01-09, 0:32 1
Zgłoś
ghostQ 2024-06-21, 9:09
M883 napisał/a:

to nie jest kwestia nienawiści, tylko ostrożności. Ile tych religii jest na swiecie i ktora wedlug Ciebie jest prawdziwa, hm?
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem