wiem że inny tytuł ale ten lepiej pasuje.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2011-12-06, 16:27
konto usunięte
2011-12-06, 17:00
fajnie że sie kłocicie który typ muzki jest lepszy, rock, metal, dubstep. ludzie nie hejtujcie kazdy lubi co chce, ja moge sie przyznac ze lubie posluchac dubstep od czasu do czasu i to jakis porządny na dobrym sprzęcie ale to tylko jak mam na to humor, to jakiej muzyki slucham zależy od mojego nastroju, czesto poslucham metaliki, ac/dc, disturbed, a7x, queen i rozne, slucham takze rapu polskiego i zagraniczneg... jeżeli mam doła slucham jakis badziew cos jak mozzarty czy chopin ale co stego bo i tak kazdy powie ze nei ze slucham jednej muzyki i innej nie... duzo jest typów muzyki a dubstep tak jak jest z angli są tez inne jeszcze więc ostrzegam ze polska niedlugo może także się zarazic Bassline, Niche oraz Grime, być może UK garage ale w to juz wątpie bo to klasyki same są. jezeli to przeczytales to mam nadzieje ze zrozumiales i przestaniesz hejcić dubstep albo inne typy muzyki, i tak muzyki dubstep to tez muzyka bo wszystko co wydaje dzwiek i ma rytm to muzyka jak dla mnie. Dzieki.
konto usunięte
2011-12-06, 17:11
konto usunięte
2011-12-06, 18:22
konto usunięte
2011-12-06, 19:52
@up
no dzieciaku, prawda czasem potrafi czlowieka zdenerwowac, ale spoko. dorosniesz, zrozumiesz.
"The earliest dubstep releases date back to 1998 and were darker, more experimental, instrumental dub remixes of 2-step garage tracks attempting to incorporate the funky elements of breakbeat, or the dark elements of drum and bass into 2-step, which featured B-sides of single releases"
"Dubstep's early roots are in the more experimental releases of UK garage producers, seeking to incorporate elements of drum and bass into the South London-based 2-step garage sound."
"Originally, dubstep releases had some structural similarities to other genres like drum and bass and UK garage."
do tego trzeba dodac, ze wykonawcy dnb czesto dodaja elementy dubstepow do swoich wystapien i na odwrot (chase and status na przyklad).
a jak nie kumasz po angielsku, to jebnij jeszcze jakis belkot to ci przetlumacze
Czas najwyższy na definicję muzyki z wikipedi oczywiście wybrany fragment bo przecież całość możecie sobie przeczytać :
Środki wykonawcze:[muzyki]
muzyka wokalna
muzyka instrumentalna
muzyka wokalno-instrumentalna
Jak widzicie nie ma tu (ani w całym artykule) mowy o muzyce elektronicznej

do jakiej niewątpliwie próbujecie zaliczyć dubstep czy inne pokrewne drum'n basy loop'y i inne szeroko pojęte techno. (nie bluzgać mi tu że dubstep to nie techno bo o tym wiem, techno było modne parę lat wcześniej i w mojej opinii jeszcze bardziej badziewne... ) A przechodząc do pointy muzyka elektroniczna to nie muzyka ! dla zapytania muzyka hasło dubstep nie istnieje więc nie dziwcie się do k*rwy nędzy że ludzie hejtują tego typu sekwencje dźwięków. co więcej, nawet msoffice podkreśla słowo dubstep. uuuu aaa się spiołem, niech to szlag wypadało by napisać coś pozytywnego jeszcze bo mnie fani różnych nieskładnych sekwencji dźwięków zjedzą... wasza "nuta" nadaje się na dzwonki na telefon, szybkie zmiany częstotliwości pomagają usłyszeć sygnał np w pociągu czy autobusie ;P
Moim skromnym zdaniem, teraz rzadko znaleźć prawdziwą muzykę czy prawdziwego wykonawcy. "muzycy" są doszkalani przez programy i dostają za to kasę. Dubstep do mnie w ogóle nie przemawia jakoś uszy mnie bolą. Są osoby które to lubię i to ich sprawa. Ja nie polecam i nie lubię takiej muzyki chociaż przesyłali mi znajomi i zachęcali do niej. Jeżeli chodzi o muzykę bez śpiewu to zdecydowanie wolę klasyczną muzykę czy filmową. O wiele lepsze doznania są po niej. Słuchając unosisz się, inny stan świadomości... nie do opisania. Dubstep sądzę że bardziej jest na zasadzie odreagowania złych emocji, słuchając czujesz się (zn ja się czuję) jakbym stała na jakimś koncercie przy głośniku. Okropne uczucie. To co dałeś uważam że jest bezsensownym filmikiem. Możliwe że moda na hipsterów(?), dubstepu, justina b. są na zasadzie Emo(im bardziej wyśmiewasz tym bardziej interes się kręci, wiadomo że dzięki wrogom życie staje się pełne przygód i zabawne). Ale to tylko moje zdanie mogę się mylić. Im bardziej okazujesz swoją odrębność i inność w społeczeństwie tym bardziej nastolatek tzw zbuntowany się dowartościowuje i to normalne.
ech... fakt Aexalven ma rację. po co się uczyć na instrumentach grać jak komputer za nas może odtworzyć dźwięk. Ale gdzie ciężka praca, gdzie ta satysfakcja z efektu swojej ciężkiej pracy.
Możliwe iż niektórych mogę urazić ,ale niestety dla mnie komputer to nie instrument, a tylko dzięki instrumentom można wspaniałą muzykę tworzyć.
konto usunięte
2011-12-07, 1:24
konto usunięte
2011-12-07, 11:43
konto usunięte
2011-12-07, 15:02
Ja już odpuściłem sobie dubstep, jaki gatunek polecacie posłuchać?
konto usunięte
2011-12-07, 17:37
Bobasse napisał/a:
Ja już odpuściłem sobie dubstep, jaki gatunek polecacie posłuchać?
Niche, Bassline 4x4, Grime
konto usunięte
2011-12-07, 19:48
sosik napisał/a:
Śmieszą mnie wasze posty o tym, że nie możemy krytykować tej muzyki bo nie jesteśmy jej znawcami.... Kuuurwa czy tu trzeba być znawcą, skoro każdy kawałek opiera się na tym samym pierdzeniu, tysiącach bitów na minutę i jakiejś melodyjce z wieczorynki?
To już lepsze dzwonki miałem kiedyś w pewnej Nokii 3310.
Jeżeli podnieca was uczucie przechodzenia dudnienia z jednej słuchawki na uchu do drugiej to pozdrawiam serdecznie
sosik, a Ty, czego słuchasz? Może też zacznę
konto usunięte
2011-12-07, 23:13