👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:50
🔥
Nic lepszego już dziś nie zobaczysz
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Problem katolików (fanatyków) polega na tym że nic nie dadzą sobie powiedzieć. Pan w linku wyżej powiedział co wiedział i udowodnił że papież wcale nie był świętym i doskonałym człowiekiem. Wierzcie sobie w co chcecie, wierzcie że on był perfekcyjny i wszystko co robił było takie dobre ale wasze komentarze typu ' co on osiągnął że tak pozwala sobie mówić ' świadczą o tym co powiedział na samym końcu - jesteście podporządkowani i przyzwyczajeni do autorytaryzmu. To że jest niższej sławy i rangi niż papież to znaczy że nie może mieć i wygłaszać swojego zdania?

Dla tych wszystkich tutaj co śledzą dalej przebieg akcji.
Znasz angielski czytaj ...
en.wikipedia.org/wiki/Idolatry
Nie znasz to masz pecha skrócona wersja w PL.
pl.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%82wochwalstwo
Wiedza jest tam tylko trzeba książki czytać a nie gruche przed monitorem.
Ps
Dla mnie Topic zamknięty.
Znasz angielski czytaj ...
en.wikipedia.org/wiki/Idolatry
Nie znasz to masz pecha skrócona wersja w PL.
pl.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%82wochwalstwo
Wiedza jest tam tylko trzeba książki czytać a nie gruche przed monitorem.
Ps
Dla mnie Topic zamknięty.
Pytanie do niechrześcijan. Kto jest Twoim polskim autorytetem (oprócz Piłsudskiego)?

Jan III Sobieski (1629-1696), Adam Mickiewicz (1798-1855), Bolesław Prus (1847-1912), Bolesław Chrobry (967-1025), Cyprian Kamil Norwid (1821-1883), Fryderyk Chopin (1810-1849), Henryk Sienkiewicz (1846-1916), Jadwiga Andegaweńska (1373/4-1379), Jan Kochanowski (1530-1584), Jan Matejko (1838-1893), Jan Długosz (1415-1480), Józef Piłsudski (1867-1935), Kazimierz Wielki (1310-1370), Władysław Łokietek (1260/1-1333), Augustyn Kordecki (1603-1673), Maria Skłodowska Curie (1867-1934), Mieszko I (932-992), Mikołaj Rej (1505-1569), Mikołaj Kopernik (1473-1543), Ignacy Jan Paderewski (1860-1941), Stanisław Moniuszko (1819-1872), Stanisław August Poniatowski (1732-1798), Stefan Wyszyński (1901-1981), Tadeusz Kościuszko (1746-1817), Karol Wojtyła (1920-2005), Władysław Jagiełło (1362-1434), Stańczyk (1480-1560), Zawisza Czarny (1370-1428), Piotr Skarga (1536-1612).

Nadal żadnych konkretów na temat wspaniałych czynów JPII.Chociaż wiem, ciężko jest coś podkoloryzować na tyle aby nadawało się jako kontrargument.

Shatter napisał/a:
Nadal żadnych konkretów na temat wspaniałych czynów JPII.Chociaż wiem, ciężko jest coś podkoloryzować na tyle aby nadawało się jako kontrargument.
Brak
Może - jest biały
ASP napisał/a:
Jestem katolikiem i mnie to nie rusza , kościół jest sprzeczny z tym co Bóg karze , pismo święte jest zmieniane przez Watykan który tak na prawdę nic nie ma wspólnego z kościołem i bogiem jak byś nie wiedział pajacu. Jak masz wierzyć w kogoś to wierz tylko w Boga. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną. I często widzę jak ludzie piszą, ze papież jp2 to był duch święty,śmieszy mnie to .
No fakt, przy każdej zmianie dostaje nowy egzemplarz pocztą

Ale z jakim kościołem ? Tym w Międzyzdrojach czy Katowicach ? Ależ ja wierzę tylko w Boga, nie mam zamiaru wierzyć w chrześcijanizm czy jego odmiany, bo niektóre sprawy są sprzeczne z moimi poglądami.

dla zainteresowanych treścią książki a nie obrzucaniem sie wirtualnym błotem
"Ojciec NieŚwięty"
Piotr Szumilewicz
"Ojciec NieŚwięty"
Piotr Szumilewicz

mozz87 napisał/a:
dla zainteresowanych treścią książki a nie obrzucaniem sie wirtualnym błotem
"Ojciec NieŚwięty"
Piotr Szumilewicz
Podziękował
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie