Główna Poczekalnia (3) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Jan Pietrzak gra na nosie naszym czerwonym opiekunom w Opolu w 1986. Trzeba mieć odwagę, by zaspiewać cos takiego w takich czasach, przed tak wielką publicznoscią. Aż dziw, że go nie zamknęli. Niesamowity aplauz zebrał wtedy.

Aż ciarki przechodzą.

Szacunek!
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
vass 2012-10-17, 14:31 6
>>Trzeba mieć odwagę, by zaśpiewać coś takiego w takich czasach, przed tak wielką publicznością.<<
Albo mieć układ z władzą na takie występy. Zawsze to lepiej pośpiewać jaka to władza niedobra, niż mieć zadymę na ulicy.
Zgłoś
erni13 2012-10-17, 14:35 3
Muzyka i sztuka piękna potrafią bardziej podburzyć tłum niemniej niż mała ilosc kasy.
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-17, 16:01
@vass a masz coś na poparcie swojej tezy? Bo dawniej za takie oskarżenia bez dowodów to ciężko było nie dostać od patriotycznego półświatka.
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-17, 16:47 1
Jak dla mnie to on nikogo nie oskarża jak na razie.
Pomijając przekaz,od strony muzycznej jest to żenada :/
Zgłoś
dr_dex 2012-10-17, 18:19 5
Kolejny qrwa jego mac opozycjonista, ktory aktywowal sie po upadku komuny w PL a wczesniej byl czerwoniutki jak ta lala ...

(...) był członkiem Związku Młodzieży Polskiej, a także Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Po latach przyznał w wywiadzie dla Rzeczpospolitej (1994): Nie miałem nic przeciwko zastanej rzeczywistości. Nie walczyłem z nią, ja z niej wyrastałem – byłem w ZMP, w partii. Socjalizm brałem wprost (...). Dlatego w radzie robotniczej uchodziłem za krzykacza (...)

podpis użytkownika

"A może słucham Ciebie, a może mnie to jebie ..."
Kaliber 44 - "Może tak może nie"
Zgłoś
booore 2012-10-17, 19:41 4
No, odwaga jak fiks.
Zaśpiewać to, na co zezwoliła cenzura.
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2012-10-17, 21:03 1
@dr_dex, może nie tyle zatem opozycjonista, co raczej dopuszczony przez władzę "wentyl bezpieczeństwa".
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-17, 21:10
A skoro się sprzedał, to zwracam honor.
Zgłoś
JarekBestia 2012-10-17, 21:26 1
kacyki go trzymały jako wentyl bezpieczeństwa. Ich chłop.
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-17, 21:29 3
dr_dex napisał/a:

Kolejny qrwa jego mac opozycjonista, ktory aktywowal sie po upadku komuny w PL a wczesniej byl czerwoniutki jak ta lala ...

(...) był członkiem Związku Młodzieży Polskiej, a także Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Po latach przyznał w wywiadzie dla Rzeczpospolitej (1994): Nie miałem nic przeciwko zastanej rzeczywistości. Nie walczyłem z nią, ja z niej wyrastałem – byłem w ZMP, w partii. Socjalizm brałem wprost (...). Dlatego w radzie robotniczej uchodziłem za krzykacza (...)

Mistrzu, jakbyś tak miał wszystkich rozliczać za to, że byli w ZMP, to mogłoby się okazać, że ten kraj zmniejszyłby się o tysiące ludzi. Łatwo osądzać jest ludzi jak się nie żyło w tamtych czasach. Byli młodzi, chcieli żyć, ZMP gwarantowało im wyjazdy itd. Korzystali z systemu nierzadko mając w dupie jego "metke". Weźcie poprawkę, bo nie wszyscy tam byli czerwoni, czarni czy też fioletowi i nie wszyscy musieli się z "jedynie słusznymi poglądami" zgadzać.

Zamiast siać ferment, weź sobie kup u nas jakąś dobrą lampkę nocną. Delikatne światło made in Ikea idealnie wprawia w spokojny nastrój.
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-17, 21:35
za ten kawałem zawsze i wszedzie krata browara !
Zgłoś
PaczekDNA 2012-10-17, 21:42
Jaka ta piosenka jest smutna
Zgłoś
Antylewak_1920 2012-10-17, 21:48
Janek jest świetny. Do pewnego czasu było tak jak mówił, był za ustrojem, ale to jak był młodym grzdylem - zobaczcie kiedy. Później Jasiu trzyma poziom
Zgłoś
vass 2012-10-17, 21:53
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem