Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:43

Mieścisko.
Piątkowa msza przerwana przez lokalnego „performera” w wersji pół nago. Gość wpadł, rozwalił ołtarz i krzyż, zrobił księdzu stand-up z wyzwiskami i mikrofonem. Wierni uciekli szybciej niż po kazaniu o składkach.

Policja zatrzymała 47-latka – klasyk: nietrzeźwy. Po wytrzeźwieniu pewnie odkryje, że nie został nowym papieżem, tylko nowym klientem prokuratora.

https://www.tvp.info/88904038/atak-podczas-mszy-w-miescisku-47-latek-zdewastowal-kosciol-i-zaatakowal-ksiedza
Zmieniono 3 razy Zgłoś
optymista666 Wczoraj 19:35 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
zbynekmaslanka Wczoraj 19:41 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
kingpaler Wczoraj 19:46
optymista666 napisał/a:

Brednie i manipulacje.
Wszystkie te teksty wspominają o chrześcijanach oraz w co wierzyli.
To tak jakby napisać, że nordyckie poematy wspominające Thora i jego wyznawców są dowodem na istnienie Thora.
Stara śpiewka wierzących w głupawą bajkę o Jezusie.

Nic ci chłopie na to nie poradzę.Nie kaze Ci wierzyć to Twój wybór. A Ci co uwierzyli źle konczyli. Tak więc wolna droga, zawsze można tym jebnać i olać , prawda?
Zgłoś
Bulbulator Wczoraj 19:46
Zgłoś
kingpaler Wczoraj 19:53 1
zbynekmaslanka napisał/a:

Dziękuję za odpowiedź, to że wkliłeś tak dużo jakiegoś tekstu, nie oznacza, że np. "Maria była dziewicą mimo że urodziła syna". Też w biblii jest napisane żę jezus odleciał do nieba, a każdy wie że w "niebie" nie ma raju i tej całej reszty tylko wszechświat, planety i cała reszta, nauka to udowodniła. Powiem więcej nawet ty w to nie wierzysz, bo jakbyś wierzył, na pewno nie pisałbyś tekstów typu cytuję "twój łeb już dawno byłby oddzielony od reszty ciała". Mam dla ciebie tekst wiary, Jezus do jednego młodzieńca mówi "Jeśli chcesz być doskonały, idź, sprzedaj wszystko, co masz, i rozdaj ubogim, a będziesz miał skarb w niebie. Potem przyjdź i naśladuj mnie.". Zrób tak, będziesz miał skarby w niebie. To jest test wiary dla ciebie.

Po pierwsze to sadol.Tu kultura raczej nie działa i nie jest to portal dla wrażliwych ludzi . Po drugie sięgaj częściej po wiedze którą można odszukać w necie. Zareagowałem że piszesz bzdury , bo to jest fakt historyczny. Jezus istniał. Richard Dawkins też kiedyś powiedział że Jesus nie istniał i później musiał to odszczekać , po prostu mówił bzdur.
Zgłoś
Bulbulator Wczoraj 19:57
kingpaler napisał/a:

Po pierwsze to sadol.Tu kultura raczej nie działa i nie jest to portal dla wrażliwych ludzi . Po drugie sięgaj częściej po wiedze którą można odszukać w necie. Zareagowałem że piszesz bzdury , bo to jest fakt historyczny. Jezus istniał. Richard Dawkins też kiedyś powiedział że Jesus nie istniał i później musiał to odszczekać , po prostu mówił bzdur.

Umiejętność przyznania się do błędu jest jednym z dowodów wielkiej osobowości człowieka.

Ciekawe ilu to zrozumie, a ilu będzie się burzyć?
Zgłoś
PsikutaBezS Wczoraj 19:57 1
Zgłoś
Promyczek Wczoraj 20:00
Matko Bosko co tu się stanęło
Zgłoś
djoshin Wczoraj 20:02 2
Zgłoś
optymista666 Wczoraj 20:07 2
Zgłoś
jasnygwint Wczoraj 20:12 1
już lubię gościa ))
Zgłoś
kingpaler Wczoraj 20:27
Zgłoś
ibrahim Wczoraj 21:44
Powinien tak zrobić satanistycznemu papieżowi. Zwykły pleban ma w tym systemie diabelskim tyle samo do powiedzenia, co kapral w wojsku.
Zgłoś
Venomhitler Wczoraj 21:47
Odrazu go na p🤬de za to że nie uklekl przed oltarzem
Zgłoś
TwójCzarnyPan Wczoraj 22:28 3
janusz_biznesu napisał/a:

"Życie mi zmarnowałeś...",pewnie to były ministrant.Na gorzkie żale go wzięło...😵‍💫

pazuzu napisał/a:

Kłótnia kochanków 💁 pewnie ksiądz wolał młodszego ministranta

No właśnie, ciekawi mnie jego motywacja. Jakieś brudy się za tym kryją.

[ Dodano: 2025-09-13, 22:34 ]
optymista666 napisał/a:

Ocho, zajechało zakłamanym klechą albo pozbawionym mózgu parafianinem… Polska jest najszybciej laicyzującym się krajem na świecie, więc prędzej czy później i tak czeka was to co w Europie Zachodniej…

Ten sam proces co w Irlandii 30 lat temu i nie zatrzyma go żaden PiS, ani Konfa.
Z sympatią wspominam rok 2004 w Dublinie, gdy pewnego dnia otworzyłem drzwi, a za nimi stał klecha, który żebrał żebyśmy przyszli na mszę. Łaził po domach jak jakiś Jehowy, aż mi się żal go zrobiło. Wkrótce w Polsce.

[ Dodano: 2025-09-13, 22:42 ]
kingpaler napisał/a:

Źródła pozachrześcijańskie
Kilka niezależnych tekstów potwierdza, że Jezus naprawdę żył i został ukrzyżowany:

Może i istniał ale co z tego? Rzymianie ukrzyżowali tysiące innych, może i był wśród nich jakiś Jezus, pewnie nawet nie jeden. Ale żeby zaraz robić z niego boga? A co z pozostałymi? Rzymianie ukrzyżowali też całą armię powstańców Spartakusa. To byli prawdziwi męczennicy, a nie jakiś szurnięty prorok, co mu się ubzdurało, że jest synem bożym.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem