Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:05

Mieścisko.
Piątkowa msza przerwana przez lokalnego „performera” w wersji pół nago. Gość wpadł, rozwalił ołtarz i krzyż, zrobił księdzu stand-up z wyzwiskami i mikrofonem. Wierni uciekli szybciej niż po kazaniu o składkach.

Policja zatrzymała 47-latka – klasyk: nietrzeźwy. Po wytrzeźwieniu pewnie odkryje, że nie został nowym papieżem, tylko nowym klientem prokuratora.

https://www.tvp.info/88904038/atak-podczas-mszy-w-miescisku-47-latek-zdewastowal-kosciol-i-zaatakowal-ksiedza
Zmieniono 3 razy Zgłoś
Aaltonen 2025-09-14, 10:56 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-09-14, 11:30 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
WarkaPstrąg 2025-09-14, 11:37
nikt księdzu nie pomógł, ale cio ty
Zgłoś
Marian_Koniuszko 2025-09-14, 12:58 1
Zgłoś
kubarozpruwacz 2025-09-14, 18:02
Powiedział "całe życie mi kościół życie zmarnował" a nie "życie mi zmarnowałeś". I ja wgl nie rozumiem obrońców kościoła przecież to krzyżacy są tylko pod inną nazwą. Polacy są tak naiwnie tacy przestraszone dzieci. A to działa jeden program od przedszkola kiedy klecha przychodzi i mówi że pójdziecie do piekła jak nie będziecie chodzić do kościoła, i takie dziecko jest zaprogramowane strachem przez resztę życia chyba, że się ogarnie.
Zgłoś
kingpaler 2025-09-14, 18:28
Zgłoś
Czachulek 2025-09-14, 21:55 1
M883 napisał/a:

Jak wiadomo, alkoholikowi zniszczyli życie wszyscy, tylko nie on sam.

Moze chlanie wódy to następstwo przygód z młodości na zachrystii. Jeden kielon więcej i otwarła się w mózgu bramka z napisem 'skonfrontujmy się z przeszlością'. Na trzeźwo do tej bramki pewnie się nawet nie zbliża.
Zgłoś
optymista666 2025-09-15, 4:23 1
Zgłoś
Andrzej91 2025-09-15, 11:16
Zgłoś
kingpaler 2025-09-15, 12:08
Zgłoś
optymista666 2025-09-15, 13:05
Zgłoś
kingpaler 2025-09-15, 20:55
optymista666 napisał/a:

Człowieku ja nie chcę poznać prawdy? Powołujesz się na Testimonium Flavianum jak dowód na istnienie Jezusa, które jest jawną fałszywką Ezebiusza.... Więc o czym my tu mówimy...
P.S. Tu nie chodzi o żaden spisek tylko " jawne kłamstwa i manipulacje ludzi związanych z religią. Każda religia opiera się na kłamstwach. To jest podstawa jest istnienia. Rzekome dowody na istnienie Jezusa - to śmiech na sali, albo fałszywki, albo żadne dowody.

" jawne kłamstwa i manipulacje ludzi związanych z religią" ile trwało by kłamstwo???!!!. Już w I w. chrześcijanie byli traktowani jak „sekta” i prześladowani przez Ż__ów i Rzymian. Zamiast zniknąć, ich liczba rosła lawinowo – w ciągu 300 lat chrześcijaństwo stało się religią całego Cesarstwa, opartym na kłamstwie???!!!!! Nawet Ty niewierzący zauważyłeś że kłamstwo jest mocno odczuwalne kiedy sam stajesz się jego ofiarą. Gdybyś Ty stworzył kłamstwo na temat własnych przekonań lub wiedziałbyś że te przekazy są kłamstwem oddał bys własne życie?? NIE , zdechło by to wraz z Twoim zgonem i zgonem twoich naiwnych frajerów wyznawców. To tak nie działa jak Ty sobie wmawiasz , bo jest coś takiego jak czynnik ludzki . Jego nie zamkniesz w ramkach bełkotu naukowego

"Religie oparte na czystym kłamstwie lub fikcji zwykle szybko upadają, gdy pojawia się prześladowanie."

Temat osobiście już zamykam bo biegnie to w strefę granic nie do przebycia i dla Ciebie i dla mnie. Życzę autentycznie koledze wszystkiego dobrego
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2025-09-15, 21:44
źgój napisał/a:

Wiedziałem że ateiści to było ale żeby aż tak?

Ateiści to porządni ludzie, nie mylić z upośledzonymi gimbo-ateistami, jakich tu widać w komentarzach
Zgłoś
maxpudl 2025-09-16, 14:21
Stary ubek, do piachu
Zgłoś
optymista666 2025-09-17, 8:58
kingpaler napisał/a:

" jawne kłamstwa i manipulacje ludzi związanych z religią" ile trwało by kłamstwo???!!!. Już w I w. chrześcijanie byli traktowani jak „sekta” i prześladowani przez Ż__ów i Rzymian. Zamiast zniknąć, ich liczba rosła lawinowo – w ciągu 300 lat chrześcijaństwo stało się religią całego Cesarstwa, opartym na kłamstwie???!!!!! Nawet Ty niewierzący zauważyłeś że kłamstwo jest mocno odczuwalne kiedy sam stajesz się jego ofiarą. Gdybyś Ty stworzył kłamstwo na temat własnych przekonań lub wiedziałbyś że te przekazy są kłamstwem oddał bys własne życie?? NIE , zdechło by to wraz z Twoim zgonem i zgonem twoich naiwnych frajerów wyznawców. To tak nie działa jak Ty sobie wmawiasz , bo jest coś takiego jak czynnik ludzki . Jego nie zamkniesz w ramkach bełkotu naukowego
"Religie oparte na czystym kłamstwie lub fikcji zwykle szybko upadają, gdy pojawia się prześladowanie."
Temat osobiście już zamykam bo biegnie to w strefę granic nie do przebycia i dla Ciebie i dla mnie. Życzę autentycznie koledze wszystkiego dobrego

Chrześcijaństwo stało się religią całego Cestarstwa bo było wprowadzane terrorem i prześladowaniami innych wyznań. Tylko terrorem można wprowadzić w społeczeństwie taką jednomyślność.
Zresztą nie tylko w Europie chrześcijaństwo zostało wprowadzone terrorem i mordowaniem - w Ameryce również.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem