Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Bestia_z_aquaparku 2025-03-19, 17:16
Zgłoś
213213 2025-03-19, 19:10 2
viader80 napisał/a:

u mnie w pracy są okazy co ciągle narzekają na ukraińców, na szczepionki, są za płatnościa tylko gotówką, że rząd ich dyma i co na kogo zagłosowali na platformę i teraz chcą na szambelana. a jak im mówię że jest partia co spełnia ich oczekiwania to mówią, że to faszyści. i jak w tym kraju ma się coś zmienić

to jest dosłownie problem natury neurologicznej: odruchy wyuczone (wytresowane jak u psa) przetwarzane są przez móżdżek, a świadome decyzje przez korę mózgową, która przejmuje funkcje poznawcze kiedy jest w stanie. Obie te części mózgu pracują na totalnie rożnej skali złożoności procesów poznawczych, gdzie móżdżek jest jak drewniane liczydło, a kora jak super-komputer. No i tu jest sedno problemu, bo duża część ludzi przetwarza informacje na leniwym automatycznym biegu, czyli móżdżkiem, bo to jest prostsze i pochłania mniej energii, ale móżdżek nie potrafi odszyfrować kłamstwa, uczyć się, analizować, on tylko odtwarza schematy.

Używanie kory i świadome przetwarzanie informacji jest męczące, zużywa o wiele więcej energii, więc ludzie tego unikają jak mogą.

Koordynatorzy propagandy doskonale rozumieją ten mechanizm od bardzo dawna i doskonale nauczyli się go wykorzystywać, dzięki czemu formułują komunikaty w taki sposób, aby wytresować móżdżek i omijać korę. A my w swojej naiwności nazywamy te komunikaty głupimi i pozbawionymi sensu.

przykłady:

1. Informacja obiektywna
„W ciągu ostatniego roku ceny żywności wzrosły o 15%, co stanowi najwyższy wzrost od dekady.”
Neutralna, bazuje na danych, wymaga analizy i kontekstu.

Transformacja w przekaz dla móżdżka:
„Ludzie głodują, a wrogowie narodu się bogacą! Czy będziemy na to patrzeć?”
Silne emocje (strach, gniew), brak konkretów, podział na „my” i „oni” – reakcja automatyczna.

2. Informacja obiektywna
„Wprowadzenie nowego podatku ma na celu zwiększenie budżetu na infrastrukturę.”
Stwierdzenie faktu, możliwe do zweryfikowania.

„Nowy podatek? Czyli kolejne złodziejstwo! Jak długo damy się okradać?!”
Brak informacji o celu podatku, skupienie na emocji („złodziejstwo”), aktywacja instynktownej reakcji.

3. Informacja obiektywna
„W najbliższą sobotę odbędzie się protest przeciwko reformie edukacji.”
Czysta informacja – kto, kiedy, dlaczego.

„W sobotę wyjdą na ulice, żeby zniszczyć naszą przyszłość! Prawdziwi obywatele nie mogą na to pozwolić!”
Silne nacechowanie emocjonalne, podział na „nas” i „nich”, wywołanie odruchowej reakcji (obrona przed zagrożeniem).

podsumowując: Obiektywne informacje trafiają do kory, zmienione w emocjonalne wyzwalacze – do móżdżku.
Zgłoś
zn506 2025-03-19, 20:02 2
Ork.Fajny napisał/a:

Polska jest krajem demokratycznym, więc Polska należy do Polaków

Oj saszka, saszka - słabo was tam szkolą. Za hasło "Polska dla Polaków" były już wyroki w tej "demokratycznej " Polsce. Nawet hasło "Polak w Polsce gospodarzem" jest uznawane za faszyzm i nie zdzwiwię się jak ktoś dostanie za to wyrok.

Polak w Polsce jest obywatelem czwartej kategorii.

Zgłoś
Siriuz 2025-03-19, 20:19 1
Aligejtor napisał/a:

ok pisowiec

Nie można spodziewać się jakiejkolwiek inteligencji po kimś kto broni tę globalistyczną k🤬ę.

podpis użytkownika

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
kulawiec 2025-03-19, 23:09
Ania6969 napisał/a:

I to jest mój kandydat ♥️

Jan Piński też tak uważa.

Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-03-20, 0:36 1
kaziuzlasu napisał/a:

Sprawdź sobie, choćby po ilości piw w tym temacie, ile jest w postach popierających Brauna a ile w postach Braunowi przeciwnych.

O k🤬a, no to pojechałeś!
Ilość piw na Sadolu ważniejsza niż sondaże? To portal pełem zjebów i zagubionych, aspołecznych dzieciaków, które onanizują się Braunem i jego gaśnicą po nocach. Chyba jesteś jednym z nich.

[ Dodano 2025-03-20, 00:47 ]
viader80 napisał/a:

u mnie w pracy są okazy co ciągle narzekają na ukraińców, na szczepionki, są za płatnościa tylko gotówką, że rząd ich dyma i co na kogo zagłosowali na platformę i teraz chcą na szambelana. a jak im mówię że jest partia co spełnia ich oczekiwania to mówią, że to faszyści. i jak w tym kraju ma się coś zmienić

Bo Konfa to są faszyści. Chcieliby wolności dla siebie, ale pedałów, Żydów, lewaków, feministki i wszelkich urojonych wrogów Polski w najlepszym razie pozbawiliby praw, a w najgorszym - zaj🤬i. Ale najgorsze, że wyciągnęliby Polskę z Unii prosto w łapska Putina, dla którego rozpad UE to marzenie życia.

Brakuje w Polsce partii proeuropejskiej i prawdziwie liberalnej, zarówno gospodarczo, jak i światopoglądowo. Sam bym na taką zagłosował, ale nie ma. Więc głosuję na protezę, czyli partię Tuska.
Zgłoś
darayavahus 2025-03-20, 10:47
TwójCzarnyPan napisał/a:

O k🤬a, no to pojechałeś!
Ilość piw na Sadolu ważniejsza niż sondaże? To portal pełem zjebów i zagubionych, aspołecznych dzieciaków, które onanizują się Braunem i jego gaśnicą po nocach. Chyba jesteś jednym z nich.
Bo Konfa to są faszyści. Chcieliby wolności dla siebie, ale pedałów, Żydów, lewaków, feministki i wszelkich urojonych wrogów Polski w najlepszym razie pozbawiliby praw, a w najgorszym - zaj🤬i. Ale najgorsze, że wyciągnęliby Polskę z Unii prosto w łapska Putina, dla którego rozpad UE to marzenie życia.
Brakuje w Polsce partii proeuropejskiej i prawdziwie liberalnej, zarówno gospodarczo, jak i światopoglądowo. Sam bym na taką zagłosował, ale nie ma. Więc głosuję na protezę, czyli partię Tuska.

Szczęście, że nawet w moim gównie żyją wartościowsze organizmy, niż Ty.
Zgłoś
Maze 2025-03-20, 12:24
kaziuzlasu napisał/a:

I tak debile zagłosują na bonjoura...

To trzeba cytując pana Korwina mieć gwóźdź w mózgu żeby ze znajomości obcego języka zrobić przezwisko. Przezabawne k🤬a kumacie, chłop po francusku mówi i na prezydenta chce kandydować, o k🤬a bonżur ale jaja XDDD Bo wiecie, bonjour to dzień dobry po francusku, czaicie chłopaki, nie? xD
Pisowcy zawsze mieli durne poczucie humoru ale to jakiś k🤬a szczyt bycie przygłupem
Zgłoś
Ork.Fajny 2025-03-20, 15:29
zn506 napisał/a:

Oj saszka, saszka - słabo was tam szkolą. Za hasło "Polska dla Polaków" były już wyroki w tej "demokratycznej " Polsce. Nawet hasło "Polak w Polsce gospodarzem" jest uznawane za faszyzm i nie zdzwiwię się jak ktoś dostanie za to wyrok.
Polak w Polsce jest obywatelem czwartej kategorii.

*jakieś poj🤬e zdjęcie o niewolnictwie*

Jakim cudem mam Cię traktować nie jak osobę chorą psychicznie albo trolla jeśli prawie w każdej rozmowie wrzucasz jakieś paranoiczne obrazki sklecone na kolanie zwanym Paint...?
Jak to widzę to kojarzy mi się to z żółtymi napisanie pod spiskowymi filmami o strefie 51 albo o bogach Annunaki co zaraz wrócą na Ziemie i nas zniszczą...
Zgłoś
zn506 2025-03-20, 17:08
Ork.Fajny napisał/a:

obrazki sklecone na kolanie zwanym Paint

Zauważ, że nie potrafisz zrobić lepszych.

[ Dodano 2025-03-20, 17:09 ]
Maze napisał/a:

ze znajomości obcego języka zrobić przezwisko

A on tego nie użył dla szpanu? Faktycznie rozmawiał we Francji z Francuzem? Jakim cudem we Francji po francusku a nie arabsku???

Pytam, bo nie wiem co za kontekst ma ten bążór.

Zgłoś
Ork.Fajny 2025-03-20, 20:16
zn506 napisał/a:

Zauważ, że nie potrafisz zrobić lepszych.

Moja wieloletnia subskrypcja do Adobe Creative Cloud kłóciła by się z tą tezą, ale jesteś botem ruskim więc co ty tam wiesz
Zgłoś
zn506 2025-03-20, 21:37
Ork.Fajny napisał/a:

Moja wieloletnia subskrypcja do Adobe Creative Cloud

Miałeś na myśłi Kreatywnoje Malarskoje Oprogramowanje?
Zgłoś
Ork.Fajny 2025-03-20, 21:40
zn506 napisał/a:

Miałeś na myśłi Kreatywnoje Malarskoje Oprogramowanje?

Jeśli tak to się nazywa w twoim języku to tak. Ja jestem średniomiejskim odpolszczonym pedałem co ma Windowsa po angielsku od dekady więc u mnie to jest Adobe Creative Cloud.
Zgłoś
zn506 2025-03-20, 21:46
Ork.Fajny napisał/a:

twoim języku to

Tak to brzmi w moim języku. W twoim to będzie: Креативное малярское программное
Zgłoś
Ork.Fajny 2025-03-20, 21:58 1
zn506 napisał/a:

Tak to brzmi w moim języku. W twoim to będzie: Креативное малярское программное

Iwan. Oskarżanie kogoś o bycie Ukraińcem nie działa w Polsce. Nawet jak ich nie lubimy to i tak ich lubimy bo mordują twoich współobywateli z mateczki rosji.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie