Kobiety obeszły zakaz rządu - receptę na pigułkę "dzień po” zamawiają przez internet. Ale jak to tak zapytacie? Czytajcie dalej.
Cytat:
Za pośrednictwem strony www.womenonweb.org kobiety z Polski mogą otrzymać całkowicie darmową (jak podkreślają twórcy), internetową receptę na dwa preparaty - ellaOne i Lavonorgestrel.
Cytat:
Na stronie wystarczy wypełnić kwestionariusz, w którym podajemy dane potrzebne do wystawienia recepty. W ciągu kilku godzin recepta pojawi się na naszym mailu. Od 1 sierpnia 2016 roku recepta internetowa jest tak samo ważna i wiążąca jak ta w wydaniu papierowym. Oznacza to, że apteki mają obowiązek ją przyjąć i wydać nam wypisany na niej specyfik.
Katosp🤬olenie wyj🤬ę w dupę tak mocno
Pislamizm ośmieszony
Technologia znów rozwiązuje problemy, które stwarzają zabobony i gusła
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
w zasadzie to ,ze jest na receptę to nie problem, problem jest z dostępnością darmowego lekarza ginekologa, w każdy dzień tygodnia. Jestem w stanie sobie wyobrazić sytuacje, że ojciec gw🤬ci córkę, a potem daje jej tabletke dzień po. Jeżeli jest na recepte, to już tak łatwo jej nie zdobędzie bez świadka. Więc nie ma idealnego rozwiązania. Najbardziej ucierpią teraz kobiety, które na czas nie dostaną się do lekarza, albo ich nie stać. Potem się rodzą takie sebixy.
@voidinfinity: Jeśli chodzi o ginekologię to nie jestem ekspertem (ale w ogóle to jestem) i z tego co rozumiem, to ta tabletka jest tak skonstruowana, że powoduje całkowite złuszczenie endometrium (uniemożliwiając implantację zarodka) wywołując przy tym dość znaczne krwawienie. Jeśli masz do tego zaburzenia w układzie krzepnięcia bądź obrazie morfologii (trombocytopenia) to masz receptę na katastrofę (krwotok). Wydaje mi się, że ustawodawcy chodziło o kontrolę lekarza nad działaniem tabletki bo bywa ono dość gw🤬towne.
Natomiast co do drugiego zarzutu, czyli piątek po południu itp - w każdym, większym mieście są SORy i dyżurny ginekolog. Być może trzeba poczekać pewien czas na lekarza ale na pewno nie do poniedziałku.
Nie zrozum mnie źle, jestem daleki do tego aby w lewacki sposób chronić ludzi przed nimi samymi, ale są leki, które jak sam rozumiesz powinny być podawane pod kontrolą lekarza. Co do tej konkretnej sytuacji to nie mam zdania i w zasadzie mnie ona wali kompletnie, widzę natomiast tutaj inne przesłanki niż tylko lewacko-katolską politykę pisu.
Ps. Natomiast ta strona jak dla mnie to zalatuje phishingiem danych osobowych celem kradzieży tożsamości.
Koleżanki z branży (chyba wiadomo jakiej) co jakiś biorą i nie narzekają na dostępność więc to bez różnicy czy lek ten jest na receptę czy też nie bo nieraz klient da ciała i trzeba sobie jakoś radzić
Że się Wam tak chce:-) Jest niedziela, słoneczko pięknie grzeje. Zamknijcie kompa, wyjdźcie na zewnątrz, dobrze wam to zrobi Jeden drugiego na siłę przekonuje do swoich racji.
Ogólnodostępna część strony (nie wymagająca logowania) jest przeznaczona dla osób, które ukończyły 16 lat.
Niektóre podstrony oraz treści lub ich fragmenty posiadają dodatkowe oznaczenia klasyfikujące je jako przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich i wymagające stosownego potwierdzenia.
Rejestracja, zamieszcznie materiałów oraz komentarzy są przeznaczone wyłącznie dla pełnoletnich użytkowników strony.
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie*
* przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc. * wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie