📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 6:58

Kierowca Audi miał ewidentnie zielone światło na krzyżówce- więc kto zawinił?! Prowadzenie dłuuugiej lub drogiej fury nie upoważnia do nieprzestrzegania przepisów...
Gunner hummera miał ostrzelać audicę - spokojnie by skręcili.
Zaraz to nie Irak...
Zaraz to nie Irak...
Cytat:
woytasw
Gunner hummera miał ostrzelać audicę - spokojnie by skręcili.
Problem w tym, że Hummer to wersja cywilna i nie jest uzbrojony, więc nie może być tu mowy o "gunnerze". Dla rozróżnienia wersja wojskowa to Humvee (HMMWV)...
Salieri żartujesz?
Serio to wersja cywilna a nie wojskowa?
Idę się zastrzelić :/
Serio to wersja cywilna a nie wojskowa?
Idę się zastrzelić :/
Angel napisał/a:
![]()
za mniej więcej nikogo nie da się ukarać
da się ukarac... przykład:
1. odcinkowy pomiar prędkości - jest to pomiar "mniej więcej".
anuluj-mandat.pl/post/odcinkowy-pomiar-predkosci-mity-i-fakty
2. pomiar radarem iskra (na szczęscie juz wycofany) i pomiar lidarem Ultralyte 20-20
anuluj-mandat.pl/post/dowod-ze-mozna-uchylic-przyjety-mandat-z-miernik...
anuluj-mandat.pl/post/praktyczna-historia-wygranej-z-laserem-ultralyte-lti-20-20
wiecej info na temat ultralyte można przeczytac na stronie Tomasza Motylińskiego
3. wideorejestratory w nieoznakowanych radiowozach.
rp.pl/Prawo-drogowe/312299938-Sad-PolCam-rejestruje-predkosc-radiowozu...
anuluj-mandat.pl/post/nie-bojmy-sie-wideorejestratorow-policyjnych-w-n...
reasumując: MOŻNA i tak robią
Problem w tym, że nie każdy wie jak się skutecznie bronic
Goście umarzają mandaty bo papiery fotoradarów się nie zgadzają, a tutaj fachurka potrafi na palcach obliczyć, że koleś jechał 90 na godzinę

serczynski napisał/a:
MaszAyahuaskę,
Oświadczenie można podważyć - wystarczy, że pojedzie się do psychologa, psychiatry który wystawi zaświadczenie, w którym zostanie zawarta następująca treść, a mianowicie przykład: "w momencie podpisania dokumentu pacjent Jan Kowalski był niepoczytalny i nie wiedział co podpisywał."
Wystarczy dopisać w oświadczeniu:
"Oświadczam, że w momencie podpisywania oświadczenia, jestem w pełni świadom swoich czynów, robię to dobrowolnie przez nikogo nie przymuszany, przyznając się do winy, oraz oświadczenie to, nie jest wynikiem szoku powypadkowego"

MaszAyahuaskę napisał/a:
Wystarczy dopisać w oświadczeniu:
"Oświadczam, że w momencie podpisywania oświadczenia, jestem w pełni świadom swoich czynów, robię to dobrowolnie przez nikogo nie przymuszany, przyznając się do winy, oraz oświadczenie to, nie jest wynikiem szoku powypadkowego"
![]()
Widzisz... i tu tkwi twój problem... uzupełniłeś wzór oświadczenia dopiero po mojej wypowiedzi[czyli mądry polak po szkodzie]. - co jestes tego idealnym przykładem

Jest wiele pułapek, gdzie koleś może zrobić cie w ch...
Ja podałem jeden z nich.
Reasumując - lepiej wezwać policje.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie