Policja zatrzymuje nadjeżdżający samochód do rutynowej kontroli. W środku dwaj młodzi mężczyźni.
Policjant mówi:
-Poproszę prawo jazdy, dowód rejestracyjny pojazdu i aktualną polisę OC.
Kierowca podaje dowód rejestracyjny i polisę.
-Jeszcze prawo jazdy.
-Nie mam.
-A gdzie ono jest?
Chwila konsternacji, po czym młody mówi:
-Ma Pan kota?
-Nie mam.
-A gdzie on jest?
Sytuacja autentyczna - znajomy dostał 500zł za prowadzenie bez uprawnień, a pasażer (właściciel auta) 300zł za udostępnienie samochodu
urzekła mnie ta historia, czy drugi policjant bił brawo?
N................k
2011-11-02, 19:16
Bobasse napisał/a:
Sytuacja autentyczna - znajomy dostał 500zł za prowadzenie bez uprawnień, a pasażer (właściciel auta) 300zł za udostępnienie samochodu
No to rzeczywiście sytuacja warta opisania. Wysilać się i robić z siebie nieudolnie śmieszka na siłę tylko po to, żeby nic nie wskórać i mimo to dostać tyle, ile się należało. No ja jestem wzruszony...
n................1
2011-11-02, 19:33
na tvn k🤬o był kiedyś odcinek pirata, co koleś jechał bez prawka, pod prąd, na czerwonym, etc. złapali go, popłakał się, dali mu mandat 500zł i wypuścili koniec.
N................k
2011-11-02, 21:25
name01 napisał/a:
na tvn k🤬o był kiedyś odcinek pirata, co koleś jechał bez prawka, pod prąd, na czerwonym, etc. złapali go, popłakał się, dali mu mandat 500zł i wypuścili koniec.
I czym się tak k🤬a podniecasz? Na jakiej podstawie mogli przyznać mu punkty karne albo mandat skoro nie miał prawa jazdy? To było maksimum co mogli zrobić, taryfikator w takim przypadku nie ma zastosowania bo do czego ma mieć?
niech jezdzi rowerem jak do brawka nie dorosl.moze nikogo nie zabije
podpis użytkownika
TO NIE BÓG STWORZYŁ CZŁOWIEKA, LECZ CZŁOWIEK STWORZYŁ BOGA
N................k
2011-11-02, 22:14
Punktów nie ma. Ale jest grzywna 500zł. Za brak uprawnień. A nie mandat. Ewentualnie jak inni nazywają "Mandat Karny"
Heh, jakie napinki, czemu ja wiedziałem, że tak będzie

Kontynuujcie
name01 napisał/a:
k🤬o
Nie przesadzaj człowieku, bo k🤬ę, to Ty masz w majtach
g................7
2011-11-03, 1:09
#
Ciekawa rzecz, swoją drogą już lepiej nie pyskować do ludzi którzy mogą w jakikolwiek sposób doj🤬 ci po portfelu..
A jakby pan mial kota? to co wtedy by odpowiedzial?
podpis użytkownika
Podpis (max. 250 znaków):
Nie p🤬lcie - dobre w miare jest. Wiekszosc z napinaczy jak by jechala bez prawka, to zamiast zartu telefon do mamy z placzem wykonalo :]
Kurfa a już myślałem że to kawał ;<
A. Bym zapomnial. Lizodupy dawac dawac piwka modom dawac. Moze sie k🤬y w koncu tez na moda nadacie ? scrap
aargh napisał/a:
A. Bym zapomnial. Lizodupy dawac dawac piwka modom dawac. Moze sie k🤬y w koncu tez na moda nadacie ? scrap
Gdyby kryteriami przyjęcia na moda była głupota i analfabetyzm, miałbyś pierwsze miejsce w kolejce.
podpis użytkownika
Tonący w morzu absurdu…
… sarkazmu się chwyta.
Jak to teraz jest ? Nie dają jakiejś odroczki na robienie prawka, w przypadku braku uprawnień ?