👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:27

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
to jest o idiotach,
nie o ateizmie
swoją drogą religijni nie lepsi
nie o ateizmie

swoją drogą religijni nie lepsi

@up
Katolik-alkoholik?
To dlatego tak księdza piją na potęgę i powodują masę wypadków na polskich drogach.
Katolik-alkoholik?

To dlatego tak księdza piją na potęgę i powodują masę wypadków na polskich drogach.

@up Radysh, akurat nie. Bo sam mam wiele zastrzeżeń do Kościoła jako do wspólnoty. Dzisiejsi biskupi i księża nie spełniają oczekiwań katolików. Kiedyś ks. Natanek fajnie powiedział: "Nie daliście ludziom Świętych, nie daliście Sakramentaliów. A co Bogu przedstawicie? Pałace? Samochody? Magiczne stany na kontach?". Bardzo szanuję ateistę czy agnostyka, który do tej decyzji dorósł i z którym można rzeczowo porozmawiać. Nie szanuję jednak ludzi, którzy non stop walczą z krzyżem i wszystkim co katolickie i plują na chrześcijaństwo.
Pamiętam jak byłem w liceum na lekcje religii we wrześniu przyszła nowa siostra. Nie można było się jeszcze zwolnić ze względów organizacyjnych bo to była pierwsza lekcja, a wychowawca jeszcze się tym nie zajął, także cała klasa musiała na niej być włącznie z osobami, które zawsze miały zwolnienie z religii i były wojującymi ateistami. Lekcja się zaczęła do klasy weszła drobna, zastraszona kobieta. Zaczęła spokojnie opowiadać o tym, że będzie się starała prowadzić lekcje jak najbardziej naukowo, żeby było trochę treści z religioznawstwa i nie tylko dogmaty kościoła katolickiego. Nagle jeden z wojujących ateistów przerwał jej i zapytał czy siostra zawsze chodzi tak ubrana, a inni podłapali "fazę" i zaczęli wyśmiewać się z niej zadając coraz to głupsze pytania z kategorii stylu życia i ubioru. Ponaśmiewali się z niej, zniszczyli pierwszą lekcje, a potem już nigdy się z nią nie widzieli. Najśmieszniejsze jest to, że to były osoby, które jakby mama pozwoliła wytatuowałyby sobie słowo "tolerancja" na czole.

TempT napisał/a:
Bo na tym polega ateizm. Ateiści założyli sobie, że będą walczyć z każdą religią (Tyle tylko, że są takimi ciotami, iż boją się walczyć z Islamem - więc wybrali sobie słaby Chrześcijanizm)
Ateizm polega na walce z chrześcijaństwem...

BTW: Nie ma takiego słowa jak "chrześcijanizm" . Jest chrześcijaństwo.

BTW 2: Wniosek też z dupy: euroislam.pl/index.php/2013/08/dawkins-islam-jest-najwieksza-sila-zla-...

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie