Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
optymista666 2025-02-12, 0:28 4
Dziesięć największych zbrodni chrześcijaństwa, odpwiedzialnych za śmierć ponad 100 milionów ludzi - nigdy nie rozliczonych:
1. Prześladowanie tzw. pogan: od chwili, gdy za sprawą Konstantyna Krk stał się religią panującą, przez kolejne 15 wieków prześladował wszystkich bez wyjątku innowierców; w ten sposób eksterminował całe narody. Całkowita zagłada dotknęła m.in. Prusów i Jaćwingów;
2. Prześladowanie heretyków, tj. chrześcijan ewangelicznych, m.in. krwawe łaźnie zgotowane waldensom, katarom, protestantom, noc św. Bartłomieja w Paryżu, czyli słynna rzeź 3 tys. hugenotów z podjudzenia papieża Grzegorza XIII;
3. Krucjaty, nie tylko przeciwko muzułmanom (ok. 1 mln ofiar), bo nawet przeciw katolikom (krucjata aragońska), gdy chodziło o pieniądze i wpływy;
4. Święta Inkwizycja, czyli zbrodniczy system śledczo-sądowy; szacunki minimalne mówią o dziesiątkach tysięcy, a szacunki maksymalne o liczbie przekraczającej milion straceń;
5. Wojny religijne: dziesiątki milionów ofiar – np. podczas katolicko-protestanckiej wojny trzydziestoletniej (1618–1648) na wielu obszarach Europy wyginęło ponad 50 proc. populacji.
6. Prześladowania Ż🤬dów: od czasów Konstantyna, na mocy kolejnych edyktów papieskich byli eksterminowani, traktowani jako podludzie, niewolnicy, okradani ze swych majątków, pozbawiani potomstwa. W ciągu 15 wieków około 10 milionów ofiar.
7. Eksterminacja Indian: po odkryciu Ameryki uznani przez Krk jako istoty bez duszy, a więc nie ludzie. W wyniku planowego wyniszczenia całych narodów (aby zrobić miejsce dla białej rasy) chrześcijańscy konkwistadorzy i misjonarze wymordowali ponad 70 milionów Indian. To największy holokaust w dziejach ludzkości;
8. Poparcie niewolnictwa: Kościół rzymski nie tylko popierał niewolnictwo, ale też czerpał zyski z niewolniczej pracy. Bulla papieża Mikołaja V (styczeń 1455 r.) stwierdza, że niewolnictwo jest rzeczą właściwą i miłą Bogu;
9. Wspieranie faszyzmu i dyktatur: wszelkie prawicowe dyktatury były miłe papiestwu; tym milsze, im dyktatura była silniejsza. Salazar, Franco, Hitler, Mussolini – wszyscy ci krwawi dyktatorzy mogli liczyć na względy Watykanu. Papież JPII nie ukrywał swoich sympatii do ludobójcy z Chile – gen. Augusta Pinocheta.
10. Wykorzystywanie seksualne dzieci. W USA, gdzie wybuchła afera, co 20 ksiądz katolicki wykorzystywał seksualnie małych chłopców i dziewczynki. Przyjmuje się, że skala zjawiska molestowania seksualnego przez kler Krk dotyczy nawet 5 milionów dzieci.
Zgłoś
majeńka 2025-02-12, 0:38 3
Pietrushka napisał/a:

Jakie zniszczenie cywilizacji antycznej? Co Ty półgłówku p🤬lisz?
Słyszałeś kiedyś ile było religii w Egipcie na przestrzeni tysięcy lat? Ilu tam zniszczono świątyń, zapomniano Bogów. Ile Egipcjanie musieli wytłuc innych nacji podczas swojej ekspansji?

W Egipcie religii było 4 (oczywiście nie licząc tych wyznawanych przez garstkę przyjezdnych, bo i u nas mamy Hare Krishnów): standardowa religia egipska (przez wiele tysięcy lat), grecka (czasy hellenistyczne), chrześcijaństwo (czasy rzymskie), islam (od podboju przez kozoseksualnych).

I tylko chrześcijaństwo zaczęło od mordowania innowierców od samego początku. Jak tylko zalegalizowano chrześcijaństwo (Konstantyn Wielki), nastąpiły masowe mordy naukowców (np. Hypatia), palenie bibliotek, każdy "niewierny" czy "heretyk" szedł do piachu. Nawet islam nie jest taki wredny: po 1400 latach od podboju w Egipcie nadal jest 15% chrześcijan.

Pietrushka napisał/a:

A amerykanie nie doj🤬i Indian?

Tak, głównie dlatego że byli chrześcijanami mordującymi nie-chrześcijan.

Pietrushka napisał/a:

Chrześcijanom zarzucasz ciemnotę?

TAK!!!!!

Ocenia się że dzięki wam postęp cywilizacji opóźnił się o około 1500 lat. Około 500BC grecy wymyślili kulturę nauki. Rzymianie tego nie przejęli, ale mając wielki szacunek do greków, nie przeszkadzali im. Aż nastąpiło chrześcijaństwo i każdy przejaw nauki został ściśle zabroniony pod karą śmierci, jako herezja i wolnomyślicielstwo. Gdy ktoś twierdził że np. Ziemia krąży wokół Słońca albo że krew krąży w obiegu zamkniętym, od razu trafiał na stos. Dopiero ok. 400 lat temu zaczęło to się zmieniać, ale wciąż kościół wtrąca się do wszystkiego.

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
Pietrushka 2025-02-12, 0:50
trawa napisał/a:

@: chyba koniec internetów na dzisiaj.
O inkwizycji słyszałeś? Gdyby nie te upasione gnoje to byśmy na księżyc dzisiaj latali a nie jeździli nad staw.

Słyszałem. Gdyby nie oni to pewnie takich popaprańców odcinających głowy niewiernym było by znacznie więcej.
Chwała im że byli. Zabijali za czary. Widzisz, były wtedy CIEMNE czasy. Ludzie nie czytali i nie pisali. Nie wiedzieli o niczym.
W Polsce jak była burza to ludzie wierzyli że to demony. Wiesz, wiedźmin jest tak jakby na faktach. Ludzie wierzyli w południcę zabijającą rolnika w polu bo nie wiedzieli co to udar cieplny. Pojawił się kościół i zaczął nauczać żeby się kochać, modlić, nie zdradzać, nie kraść, nie zabijać i nie zazdrościć........
Jak pojawiał się ktoś "czytający gwiazdy" albo "uzdrawiający" jak Jezus, to go k🤬a zabijali bo się go bali. Bali się że zwoła ekipę, przejmie wieś, rozp🤬oli kościół i pogoni chrześcijan z ziemi i będzie się tu rozrastać taki rak jak teraz w Europie, że ludzie będą gw🤬ceni i okradani na porządku dziennym. A policji nie było, wiesz?
Teraz jesteśmy uczeni różnych rzeczy od dziecka, mamy dostęp do nieograniczonej wiedzy wszystkich ludzi na ziemi w postaci internetu.
Nikt już nikogo nie zabija w religii Chrześcijańskiej za to że wierzy w coś innego lub czyta gwiazdy.
A w innych jest to nadal. Rozumiesz różnicę?

trawa napisał/a:

P🤬lisz jak potluczony.Jesteś fanatykiem,a fanatyzm w każdej formie jest do dupy.
Mozesz sobie wierzyć w różne rzeczy bo to wolny kraj.Miej jednak na uwadze że wolny przez ludzi a nie popaprańców dymajacych dzieci czy palacych kiedyś czarownice .

A niby fanatykiem czego jestem?

Ja mam na uwadze że ten kraj jest wolny dzięki ludziom, ale Ty chyba masz zupełne inne wyobrażenie o tych ludziach który tam byli w rzeczywistości. Może zamiast powtarzać brednie zaczytane w internecie sprawdż jak to było. Porozmawiaj z Babcią, z Dziadziem, spytaj się ich jakie były czasy oraz społeczne normy jak byli dziećmi. Może wtedy coś zrozumiesz.

Co do tych popaprańców dymających dzieci. Weź pod uwagę że do zakonu szły cioty i degeneraci bo dostaną dach nad głową, jedzenie i będą musieli się modlić. Normalnie raj dla pojebów. Do wojska nie pójdą bo tam by długo nie dali rady... Więzienie też słabo, ale tutaj pieniążki i darmocha to ciekawie. Tam by się zdała reforma/selekcja. Nie wiem jak tam jest, nigdy nie byłem xD Jest c🤬jowo, to trzeba przyznać. Cioty i zboczeńcy napływają tam masowo. Nie powinni mieć żadnych kontaktów z dziećmi prywatnie i powinni móc zakładać rodziny.
Wtedy cioty i zboki byli by bardziej odsłonięci bo raczej byli by bez rodzin.
Ale czy to wina religii? Nie! Oni nie mają niczego takiego w księgach jak r🤬anie dzieci.
W przeciwieństwie do innych.....

Ja nie uważam że ta religia jest zajebista, ale czy rzeczywiście wolałbyś inną w środowisku w którym się urodziłeś?
Bo ja nie!
Mam całego fiuta, nie noszę obciachowej fryzury, mogłem jeść co chciałem i oddawać krew. Nie musiałem się modlić kilka razy dziennie a ojciec nie miał 4 żon. Jak byłem katolikiem, to było zajebiście!
Nie zamienił bym tego na nic.
Zgłoś
trawa 2025-02-12, 0:53
Wiara jedynie w założeniach jest dobra. Historia kazdej jednej wiary i wszystkich razem wziętych ,pokazuje całkiem coś innego.
Każda jedna wiara to same nieszczęścia. Mordy,grabieże,pedofilia,szantaże,głód,palenie,wieszanie,Rydzyki,gromadzenie dóbr,odbieranie biednym i dawanie sobie (Robinhoody zasrane),ciemnota,religia w szkole zamiast WF-u, chłosty,pejsy,Amisze,ja pierdzielę ,tego nie da się wymienić bo tyle jest trgo zjembaństwa z powodu różnych wiar. Dochodzą do tego tacy popaprańce jak Wikingowie i im podobni.
A można było normalnie...

[ Dodano 2025-02-12, 01:00 ]
Pietrushka napisał/a:

Co do tych popaprańców dymających dzieci. Weź pod uwagę że do zakonu szły cioty i degeneraci bo dostaną dach nad głową, jedzenie i będą musieli się modlić. Normalnie raj dla pojebów

A kto to sorganizował ? Najwieksza mafia jaką mozna sobie wyobrazić.

Pietrushka napisał/a:

Chwała im że byli. Zabijali za czary. Widzisz, były wtedy CIEMNE czasy. Ludzie nie czytali i nie pisali. Nie wiedzieli o niczym.
W Polsce jak była burza to ludzie wierzyli że to demony.

Za sprawą czyją wierzyli? Biemnota była wygodna,lud sam się pilnował.
Co do Fiuta to też bym bo na nic nie zamienił.Jest go akurat tyle co ma być
Zgłoś
Pietrushka 2025-02-12, 1:24 2
Jezu, już nie mam siły odpisywać. Ale jeszcze jeden wyjątek

majeńka napisał/a:

W Egipcie religii było 4 (oczywiście nie licząc tych wyznawanych przez garstkę przyjezdnych, bo i u nas mamy Hare Krishnów): standardowa religia egipska (przez wiele tysięcy lat), grecka (czasy hellenistyczne), chrześcijaństwo (czasy rzymskie), islam (od podboju przez kozoseksualnych).

Pominęłaś gdzieś chyba starożytny egipt, gdzie wyznawano wielu bogów a co za tym idzie religii i wierzeń im przypisanych. Było tego w c🤬j o których wiemy a nie wiadomo po ilu zatarto ślad jak po faraonce Nefretete, czy jakiejś takiej.
Tam całe miasta znikały w przeciągu jednej zmiany faraona.
Wszystko co jest tam teraz to jest religia "przyjezdna".

majeńka napisał/a:

I tylko chrześcijaństwo zaczęło od mordowania innowierców od samego początku. Jak tylko zalegalizowano chrześcijaństwo (Konstantyn Wielki), nastąpiły masowe mordy naukowców (np. Hypatia), palenie bibliotek, każdy "niewierny" czy "heretyk" szedł do piachu.

Nie wiem czy Chrześcijanie zaczęli od mordów czy nie, bo mnie tam wtedy nie było, a nie mam zamiaru bazować się na informacjach spisanych zbyt dawno temu by to ktoś żywy pamiętał z opowieści dziadków. Tak, nie popisali się później chociaż jestem w stanie im to wybaczyć bo walczyli ze zjawiskiem które teraz szerzy się w całej Europie. Byli głupcami, szli jedynie za biblią (którą jeżeli ktoś z Was czytał to wie że jest grubo) i bali się wszystkiego co nie szło w parze z bogiem.
To jest wynik głupoty. Dlatego trzeba wytykać palcami ludzi głupich. Jak teraz tych co mówią że płci jest więcej niż dwie a ziemia jest dyskiem z kopułą którą rozj🤬 by pierwszy meteoryt, ale c🤬j tam.

majeńka napisał/a:

Nawet islam nie jest taki wredny:

Ty weź wejdź na harda i wpisz sobie "islam".

majeńka napisał/a:

po 1400 latach od podboju w Egipcie nadal jest 15% chrześcijan.

Kiedy ostatnio o tym czytałaś? Bo do dnia dzisiejszego wymordowali już 5%. Bo ja widzę 10.
W dodatku jak można przeczytać:
"Chrześcijanie w Egipcie to Koptowie, spadkobiercy starożytnej kultury egipskiej i założycieli chrześcijańskiego monastycyzmu. Stanowią zaledwie 10 proc. społeczeństwa"

majeńka napisał/a:

Tak, głównie dlatego że byli chrześcijanami mordującymi nie-chrześcijan.

Ale cóż w tym jest dziwnego? Ludzie mordowali się w tamtych czasach na potęgę. Za różne rzeczy. Od pochodzenia, po religię. Za popatrzenie krzywo na króla też bez pytania w co wierzy.

majeńka napisał/a:

TAK!!!!!
Ocenia się że dzięki wam postęp cywilizacji opóźnił się o około 1500 lat. Około 500BC grecy wymyślili kulturę nauki. Rzymianie tego nie przejęli, ale mając wielki szacunek do greków, nie przeszkadzali im. Aż nastąpiło chrześcijaństwo i każdy przejaw nauki został ściśle zabroniony pod karą śmierci, jako herezja i wolnomyślicielstwo.

Nie wiem skąd te dziwne dane. Amerykę oraz Afrykę odnaleziono wypływając statkiem z Europy. Już od dawna było wtedy u Nas Chrześcijaństwo. Muzumanie dopiero wpadali na pomysł że koze da się r🤬ać. Skąd wniosek że cofnęliśmy się o 1500lat skoro to przez nas został wynaleziony prąd, silniki, radia, telefony, pierwiastki, lekarstwa. To chrześcijanin dowiódł że ziemia krąży wokół słońca.

majeńka napisał/a:

Gdy ktoś twierdził że np. Ziemia krąży wokół Słońca albo że krew krąży w obiegu zamkniętym, od razu trafiał na stos. Dopiero ok. 400 lat temu zaczęło to się zmieniać, ale wciąż kościół wtrąca się do wszystkiego.

Cieszę się że zauważyłaś że od 400 lat zaczęło się to zmieniać.... A skoro kościół wtrąca się do wszystkiego, muszę sprawdzić kiedy ostatnio zrzucili pedała z dachu wierzowca za r🤬anie się z chłopem. Albo kiedy ostatnio rozj🤬i babie łeb kamieniem bo zdradziła męża.
Chrześcijanki mogą się k🤬ić bez obaw że ktoś je za to zabije.
Muzumanin wystarczy że powie że któraś z jego żon to k🤬a to może ją zabić. I to są czasy obecne.
Możesz się ubierać nie zakrywając ciała i nikt Cie nie zgw🤬ci i nie powie że jesteś dz🤬ką.

Może doceń miejsce w którym dzisiaj jesteś i język jakim władasz i pomyśl dzięki czemu to masz?
Bo dawni ludzie to Jezus Chrystus. Z tym słowem szli na wojny walcząc za ten język i za te ziemie.
Rycerze dostawali pieniądze od tych podłych Chrześcijan w zamian za ziemię którą posiadali, aby mogli kupić oręż i ruszyć bić się za Ojczyznę. To okrzyk "Jezus Maria" zatrzymywał ze strachu serca wrogów gdy nadjeżdżali Polacy.

Ja nie twierdzę że Chrześcijanie są nieskazitelni i nie popełniali nigdy żadnych błędów a ich wierzenia są logiczne i tworzą spójną całość.
Ale tak ogólnie rzecz biorąc to ZAJEBIŚCIE że akurat są w Polsce, bo mięliśmy w okolicy gorsze lub podobne opcje.

Przemyśl swoje zachowanie
Zgłoś
paragon0 2025-02-12, 1:33
Ja tam uważam że kościół jest potrzebny żeby idioci mieli zajęcie, sam jestem niewierzący. Jak nie kościół to co innego wejdzie na jego miejsce, pustka po jednej religii zawsze się zapełni, albo lewacką ideologią, albo islamem
Zgłoś
Pietrushka 2025-02-12, 1:38 1
trawa napisał/a:

Wiara jedynie w założeniach jest dobra. Historia kazdej jednej wiary i wszystkich razem wziętych ,pokazuje całkiem coś innego.
Każda jedna wiara to same nieszczęścia. Mordy,grabieże,pedofilia,szantaże,głód,palenie,wieszanie,Rydzyki,gromadzenie dóbr,odbieranie biednym i dawanie sobie (Robinhoody zasrane),ciemnota,religia w szkole zamiast WF-u, chłosty,pejsy,Amisze,ja pierdzielę ,tego nie da się wymienić bo tyle jest trgo zjembaństwa z powodu różnych wiar. Dochodzą do tego tacy popaprańce jak Wikingowie i im podobni.

Tak! Z wieloma rzeczami się teraz z Tobą zgadzam. Przy czym wciąż cieszę się że to akurat Chrześcijaństwo prowadziło Polskę.
A teraz doją Nas na potęgę. Mimo to i tak nie dałbym ich zamienić na islam czy judaizm. Bo nie czarujmy się, pustki się szybko wypełniają.
Jak ich wygonimy to przyjdzie gorsze gówno pod postacią konia trojańskiego.
Lepiej złapać za mordę tych co nie są nam obcy i postawić jasne warunki. Koniec z hajsem. Utrzymujecie się za swoje.
Wyjebcie popaprańców żeby ludzie znów zaczęli Was szanować albo będziecie jeść proch, jak Pan Wam nakazał....
I proste.

trawa napisał/a:

A można było normalnie...

No nie można było. Ludzie od wieków wieków ze sobą walczyli z byle powodu. Dzisiaj walczą z byle powodu. To jest nie do zatrzymania.
Religia akurat była pretekstem a nie powodem. Dzisiaj z rudych się śmiejemy a kiedyś byśmy ich spalili.

trawa napisał/a:

A kto to sorganizował ? Najwieksza mafia jaką mozna sobie wyobrazić.

Odj🤬o im od pieniędzy. Trochę już mają. W dodatku pedały i zboki siedzą u szczytu. Inaczej było by to tępione przez najwyższe głowy kościoła.
trawa napisał/a:

Za sprawą czyją wierzyli?

A właśnie za niczyją sprawą Tak ludzie tłumaczyli sobie rzeczy niewytłumaczalne. Ciężko sobie wyobrazić burzę i taki huk z nieba nie wiedząc co to. Bo nic nie było. Pewnie demony po chmurach biegają. Poczytaj sobie o mitologii słowiańskiej. Świetna sprawa, coś jak Harry Potter tylko na faktach xD

trawa napisał/a:

Co do Fiuta to też bym bo na nic nie zamienił.Jest go akurat tyle co ma być

Co nie? W lecie też w sumie fajnie że dziewczyny mogą nosić co chcą a nie namiot
Grunt by patrzyli na to tylko chrześcijanie i ateiści Bo islam nie potrafi się zachować.
Intelektualnie to oni są jeszcze w stadzie na drzewie. Mordują inne małpki bo są pewni że po śmierci będą r🤬ać. Przecież to jest dno i dwa metry mułu xD
Zgłoś
sylwek 2025-02-12, 1:44 1
@Adiczek: no to ci współczuję takiego dziedzictwa ogólnie i mózgu zj🤬ego jak uważasz że ktoś jak jest ateistą to już jest lewakiem

podpis użytkownika

""9. "to jest sadistic tu można wyzywać, nie szanować i mieszać ludzi z błotem" - a właśnie, że nie bo sadyzm to NIE JEST brak szacunku, kultury i elementarnej wiedzy ortograficznej a z tym niektórzy sobie lubią ten portal utożsamiać
Zgłoś
Pietrushka 2025-02-12, 1:49 1
trawa napisał/a:

@: chyba koniec internetów na dzisiaj.
Gdzie był bóg jak przez wieki kler był pasozytem na chłopstwie.Pił i cudzołożył,(albo pedalił),zagarniał co sie dało,sprzedawał ludzkie życie za fanty i przywileje. Masz się za lepszego niż ci debile obcinajacy głowy? Nie rozumiem dlaczego.

Nigdzie, bo Boga nie ma. Po śmierci zgnijesz w ziemi albo Cię spalą. Twój mózg przestanie istnieć.
Lepiej było wierzyć w Boga i bać się jego gniewu za grzechy niż tego nie robić a w dodatku zabijać niby dla niego.
Żaden Bóg nie byłby w stanie niszczyć swojego dzieła, a gdyby coś mu się nie podobało to zniszczył by to sam a nie narażał swoich ukochanych ludzi na takie straszne rzeczy i jaką kolwiek styczność z tym czymś.
Zgładził by innych nim odkryto inne kontynenty, tak że nikt by się nie dowiedział.

Oczywiście że mam się za lepszego od tych debili odcinający ludziom głowy. Nie rozumiesz dlaczego?
Nic nie trzyma mnie w żadnych ramach. Jem schabowe bo mi smakują, piję wódkę jak mam ochotę, r🤬am i nie muszę oszukiwać kobiety i brać z nią ślubu, nic nie nakazuje mi modlenia się kilka razy dziennie. Nie gw🤬cę, nie zabijam, nikogo nie nienawidzę, bo nie muszę jak nie chcę.
Jestem dobrym (w miarę) człowiekiem bo CHCĘ. Bo nic mi tego nie nakazuje.
Bo mogę gw🤬cić i mordować od jutra bo po mojej śmierci to i tak niczego nie zmieni. Ale nie chcę tego robić bo kocham swoje życie takim jakie jest.
A jest takie dzięki temu że moi pradziadowie wierzyli w Boga i w Jezusa Chrystusa i w c🤬ju mam kogo i za co palili i czy to wszystko w ogóle jest prawdziwe, skoro zaprowadziło MNIE to w to miejsce w którym jestem.
A jestem wolny. Niczego nie muszę. Wszystko mogę.
Dziękuję
Dobranoc.
Zgłoś
Jarazz 2025-02-12, 1:50
Adiczek napisał/a:

Udziela się lewacka nagonka i ideologia, wszystko lepsze od naszej wiary,od naszej kultury,od naszego dziedzictwa. Półksiężyce lepsze dla lewarow.

Myślę, że od pedofili większość rzeczy może być lepszych
Zgłoś
Filon_v2.0 2025-02-12, 2:29 1
A to bezbożnik z tego księdza - nie nadstawił drugiego policzka...
Zgłoś
Adiczek 2025-02-12, 5:25
Jarazz napisał/a:

Myślę, że od pedofili większość rzeczy może być lepszych

Nigdy nie pochwalam pedofili i nie napisałem że chwale kościół jako instytucje, jeśli nie potrafisz rozdzielić wiary od instytucji kościoła to nie ma o czym rozmawiać.
Zgłoś
optymista666 2025-02-12, 6:55
Adiczek napisał/a:

Nigdy nie pochwalam pedofili i nie napisałem że chwale kościół jako instytucje, jeśli nie potrafisz rozdzielić wiary od instytucji kościoła to nie ma o czym rozmawiać.

Przecież jedno jest nierozerwalnie związane z drugim i jedno jest głupsze od drugiego.

Chrześcijańska wiara polega na tym, że Boga - rzekomego stwórcę całego Wszechświata - powiesili na krzyżu. To już jest tak głupie, że aż żałosne, ale oni Ci jeszcze wmawiają, że to twoja wina.

Ta wiara jest tak zj🤬a, że aż trudno wierzyć, że w XXI wieku może ktoś w to wierzyć.
Zgłoś
Artanis02 2025-02-12, 7:19
Zaczyna się <3
Zgłoś
Puczysta 2025-02-12, 8:42
Adiczek napisał/a:

Udziela się lewacka nagonka i ideologia, wszystko lepsze od naszej wiary,od naszej kultury,od naszego dziedzictwa. Półksiężyce lepsze dla lewarow.

Co ty p🤬lisz? Może klecha gw🤬cił jego dziecko?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie