Polski historyk, znawca okresu okupacji niemieckiej, a potem sowieckiej o obchodach rocznicy Powstania Warszawskiego
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:05
up, za Twoj tekst 'Za ... zawsze piwo' powinienes dostac gownem w twarz, a po trzech dniach warna, takie ala zmartwychwstanie...
~Sklej napisał/a:
Polski historyk, znawca okresu okupacji niemieckiej, a potem sowieckiej
Teraz to co drugi jest specjalistą tego okresu. Poczytaj forum Onetu.
tds1974 napisał/a:
Teraz to co drugi jest specjalistą tego okresu. Poczytaj forum Onetu.
Badacz historii. Specjalizuje się w dziejach polskich narodowych organizacji konspiracyjnych w okresie II wojny światowej (Narodowych Sił Zbrojnych, Narodowej Organizacji Wojskowej) i narodowego odłamu żołnierzy wyklętych (w tym Narodowego Zjednoczenia Wojskowego), w dziejach komunistycznej konspiracji i partyzantki z lat 1942-1945 oraz stalinowskiej bezpieki. Pionier badań nad Narodowymi Siłami Zbrojnymi w Polsce.
Pracował w Urzędzie do Spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych. Publikuje m.in. w "Naszym Dzienniku" i "Naszej Polsce". W latach 90. pisał również dla "Gazety Polskiej". Jest również autorem wielu haseł z Encyklopedii Białych Plam, głównie na temat NSZ, NOW, NZW, GL, AL, UB, oraz biogramów osób związanych z tymi organizacjami.
Jeszcze masz coś do dodania?
Coś mi się wydaje, że niedługo seryjny samobójca znowu uderzy
~Sklej napisał/a:
Jeszcze masz coś do dodania?
Tak. Jesteś tępą dzidą, skoro nie wychwyciłeś mojego żartu...
Oby więcej takich ludzi, bo niedługo okaże się, że prawda przedstawiana jest inna niż historyczna.
oho zaraz się zacznie: "powstanie było be" "powstanie to głupota" "po co świętować" "co to jest" "mogli bardziej tą warszawę zniszczyć" i tak dalej ...
a nie, już się zaczeło ... @ DUST DEVIL, bzdury wypisujesz. Do edukuj się .. chociaż z wikipedii.
a nie, już się zaczeło ... @ DUST DEVIL, bzdury wypisujesz. Do edukuj się .. chociaż z wikipedii.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie