Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:54
W sumie temat stary i dziwi mnie że nie znalazłem tego tutaj więc wrzucam. Ogólnie-nie mamy szans

Szkoda że nie można samemu takiej działalności założyć i brać z tego np 10%... Siedział bym sobie całymi dniami w aucie i zastanawiał się tylko na co mogę wydać kasę.

W ramach bonusu fakt-w zeszłym roku fotoradar rekordzista wykręcił 22 mln. € ... zaznaczam że to tylko jedno urządzenie.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
~PowerBoBass 2012-03-03, 20:31
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
=CAMEL= 2012-03-03, 22:39
Akurat wtrące że drogi (główne) biegną przez miasta z innego powodu. To pozostałość po daaawnych czasach kiedy były jeszcze szlaki kupieckie itp-jechali po drodze i przejeżdżali między głównymi miastami. Więc żeby ludzie z gospodarą też mogli kupować/sprzedawać budowali sie właśnie przy drodze, bo kiedyś pół kilosa było znacznie większą odległością dla kunia np. i jakby się przyjrzeć w dużych miastach bardzo dobrze to widać że główne drogi w nie wpadające są skierowane raczej do centrum. Niestety małe miasta nie stać na budowanie obwodnic jak duże i zresztą nie zawsze jest to możliwe ze względu na ukształtowanie terenu (droga musiała być dla kunia jak najbardziej optymalna). Jest tak w sumie na całym świecie jakby się dobrze przyjrzeć (poza np stanami które są młode i wiadomo)
Zgłoś
pazislaw 2012-03-03, 23:01
Teraz przy każdej skodzie przy drodze zwalniam do 50, nie dam zarobić złodziejom
Zgłoś
~PowerBoBass 2012-03-04, 0:26
=CAMEL= napisał/a:

Akurat wtrące że drogi (główne) biegną przez miasta z innego powodu. To pozostałość po daaawnych czasach kiedy były jeszcze szlaki kupieckie itp-jechali po drodze i przejeżdżali między głównymi miastami. Więc żeby ludzie z gospodarą też mogli kupować/sprzedawać budowali sie właśnie przy drodze, bo kiedyś pół kilosa było znacznie większą odległością dla kunia np. i jakby się przyjrzeć w dużych miastach bardzo dobrze to widać że główne drogi w nie wpadające są skierowane raczej do centrum. Niestety małe miasta nie stać na budowanie obwodnic jak duże i zresztą nie zawsze jest to możliwe ze względu na ukształtowanie terenu (droga musiała być dla kunia jak najbardziej optymalna). Jest tak w sumie na całym świecie jakby się dobrze przyjrzeć (poza np stanami które są młode i wiadomo)

Miasta miastami, to inna sprawa. Zresztą miasta często można objechać, i bez obwodnicy. Ja pisałem o milionie wiosek przy każdej trasie.
Zgłoś
=CAMEL= 2012-03-04, 1:09
Nie zrozumiałeś-towary jadą między głownymi miastami, jedyna szansa małych wiosek to być przy ich trasie. Tak ponoc do tego doszło. Bo przecież nie ma żadnych miast/wiosek w szczerym polu
Zgłoś
~PowerBoBass 2012-03-04, 12:38
=CAMEL= napisał/a:

Nie zrozumiałeś-towary jadą między głownymi miastami, jedyna szansa małych wiosek to być przy ich trasie. Tak ponoc do tego doszło. Bo przecież nie ma żadnych miast/wiosek w szczerym polu

Eee... Twoje tłumaczenie, czy moje - na jedno wychodzi. Chodziło o komfort mieszkania przy większych drogach. Tak zostało i kierowcy teraz się z tym męczą. I tak zostanie jeszcze przez wiele lat.
Zgłoś
~mcmt 2012-03-04, 14:20
Filmik stary jak świat. W polsce jest już to zabronione. Rozwiązaniem na tego typu aktywne pomiary prędkości jest na przykład beltronics.com/store/rx-65-red.html - skuteczniejsze niż płacz na sadolu.
Zgłoś
konto usunięte 2012-03-05, 16:51
Tłumaczenie o szlakach handlowych nie przemawia do mnie, bo przecież Niemcy też nie powstały 100 lat temu i też mieli szlaki handlowe, a mimo to u nich się dało.
@BTW: ten antyradar na podanej stronie kostuje 300$ (~900zł) a na polskiej stronie znalazłem go za prawie 2500zł
Zgłoś
=CAMEL= 2012-03-05, 21:09
pin napisał/a:

bo przecież Niemcy też nie powstały 100 lat temu i też mieli szlaki handlowe, a mimo to u nich się dało.

Niemcy dalej mają drogi między miastami tylko oprócz tego wybudowali sieć autostrad, a my tylko gównostrady.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem