Główna Poczekalnia (8) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
W sumie temat stary i dziwi mnie że nie znalazłem tego tutaj więc wrzucam. Ogólnie-nie mamy szans

Szkoda że nie można samemu takiej działalności założyć i brać z tego np 10%... Siedział bym sobie całymi dniami w aucie i zastanawiał się tylko na co mogę wydać kasę.

W ramach bonusu fakt-w zeszłym roku fotoradar rekordzista wykręcił 22 mln. € ... zaznaczam że to tylko jedno urządzenie.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
kalwi89 2012-03-02, 13:18 40
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
makabrax 2012-03-02, 13:38 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
zonk 2012-03-02, 13:40 3
Ta, zwłaszcza że fotoradary muszą być oznaczone a nie potajemnie ukryte. Tak to se mogą w dupę wsadzić te foty.
Zgłoś
makabrax 2012-03-02, 13:46 1
jest to fotoradar mobilny, nie musi być w żaden sposób oznakowany. Zarządca drogi decyduje o tym czy radar będzie czy nie będzie oznakowany.
Zgłoś
=CAMEL= 2012-03-02, 13:50 1
Zgłoś
makabrax 2012-03-02, 14:07 1
@up, jak jest strefa 20 to jadę ok 25 bo nigdy nie wiadomo czy jak w piosence "za zakrętem stali, rower mu zabrali"
Są absurdy na drodze w postaci np zagrodzonych pasów jezdni na których nic się nie dzieje ale ograniczenie stoi, czasami znowu pojawia się ograniczenie na prostej jezdni teoretycznie z uwagi na uszkodzenia nawierzchni.
Tylko rzecz w tym że odnosiłem się do fotoradarów stojących/stawianych w miastach gdzie jest 50...
Zgłoś
macleod 2012-03-02, 15:10 8
A jest na to bardzo prosty sposób. Nie przyjmujcie pod zadnym pozorem mandatu od jakiejkolwiek straży miejskiej!!! Przyczynę odmowy zawsze wpisuje:
- 1. nieczytelne zdjęcie, (brak możliwości wskazania sprawcy - nawet jak będzie czytelne)
- 2. wole zapłacić na konto Skarbu Państwa.
Co to nam daje? Sprawa w sądzie w 95% przypadków odbywa się bez waszego udziału (a parę razy w ogóle sprawa gdzieś zaginęła) - kara jest proponowana odgórnie, można się zawsze odwołać (miałem już klika takich spraw i kwota była ok. 100-200 PLN wyższa niż proponowana przez straż ale bez punktów!). Ale najważniejsze - MANDAT USTALONY PRZEZ SĄD IDZIE NA KONTO BUDŻETU PAŃSTWA A NIE GMINY!!! W dwojgu złego to lepsze rozwiązanie, niż napychanie kabzy frajerowi z Pcimia Dolnego (z całym szacunkiem dla tej miejscowości).

Jakby wszyscy kierowcy się zebrali i poszli tą drogą to w końcu przestałoby się im to opłacać, sądy by się posrały i wszyscy żyli by długo i szczęśliwie.
Ale nie jestem niestety dobrym organizatorem fajsbukowych akcji:)
Zgłoś
konto usunięte 2012-03-02, 15:13 1
Zgłoś
Corn 2012-03-02, 18:46 7
Zgłoś
kainwar88 2012-03-02, 19:08
to jest kłusownictwo nic więcej
Zgłoś
madej200 2012-03-02, 19:10 5
sobie poszukalem na necie i znalazlem taki wpis.

wymyślili. – Według opinii, którą otrzymaliśmy z Ministerstwa Infrastruktury i Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie, muszą być spełnione dwa warunki, by można było korzystać z takiego fotoradaru – mówi Waldemar Kuźmiński, zastępca komendanta Straży Miejskiej w Koszalinie.

– Musi być zgoda na ustawienie fotoradaru w danym miejscu i musi być znak informujący, że jest prowadzony pomiar prędkości. My czekamy więc na zgody zarządców dróg na ustawienie tych znaków i dopiero wtedy będziemy korzystać z fotoradaru – wytłumaczył. Dodał, że pomiary prędkości w Koszalinie będą prowadzone m.in. na ul. Władysława IV, Jana Pawła II i Połczyńskiej.

wiec skoro kolo sie wypowiada ze nie dostali pozwolenia na znak jeszze to znaczy ze nie moga uzywac... czyli wynika z tego ze bez znaku nie mozna miec nawet mobilnego fotka
Zgłoś
WhyMe? 2012-03-02, 19:41
Piwko się należy, koleś zna się na prawie i wie co może a czego nie. Brawo!
Zgłoś
~PowerBoBass 2012-03-02, 19:44
Zgłoś
madej200 2012-03-02, 20:12
heh wiec mowisz ze znaku nie bylo i idziesz do sadu jak kolega napisal tam duzo wyzej wole dac skarbowi panstwa niz tym frajerom gminnym, a 2 i najwazniejsze sprawdzasz legalizacje fotoradaru do tego miejsca bo nawet przenosny sprzet musi miec legalizacje aby mogl stac w tym miejscu i robic zdjecia i co ciekawe w tym dokladnie miejscu a nie 5 metrow obok ... czyli wystarczy ze ktos tam postawi samochod a oni beda musiec sie troche przesunac i fotki sa juz nielegalne:)
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem