Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:07
🔥 Tornada w USA - teraz popularne
Matematyka to ZŁO!
specjal01 • 2025-07-16, 8:55
Głupota postępuje w stopniu znacznym.
Niezadawanie prac domowych to za mało, teraz trzeba zlikwidować matematykę.

Chłop przyszedł na komisję sejmową, powiedział że 2 rok nie zdaje z matematyki i czuje się jak debil. I z tego powodu chce usunięcia matematyki na maturze.

Zmieniono 1 razy Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mastal 2025-07-16, 13:21
Czujesz się jak debil, bo jesteś debilem
Zgłoś
JoSeed 2025-07-16, 13:23 6
żmij napisał/a:

No i?
Wnosiłaś o usunięcie matmy ze szkoły, żeby córki nie dyskryminować?
Nie! Starałyście się coś z tym zrobić, nadpracować ułomność.
A ta p🤬da z filmiku? Jak dostanie astmy i ciężko mu będzie oddychać, to co usunie?
Niech zdycha, piździelec. Poda adres, to c🤬jowi sznur wyślę. Mogę nawet zawiązać pętlę, bo tego pewnie też nie ogarnie.
Ja p🤬lę, jak ja nienawidzę takich miękkich p🤬dusiów...

No prawda, nie walczyłam z matmą na maturze, tylko z tym, żeby ona sobie dala radę...

Chodzi mi o to, że taki problem jest, dotyczy on na szczescie niewielkiego odsetka społeczeństwa, ale ciężko się z tym żyje.
Zgłoś
żmij 2025-07-16, 13:31 4
JoSeed napisał/a:

ciezko się z tym żyje.

Tego nie neguję. Tyle, że ciul z filmu jest zwyczajną atencyjną p🤬dą.
I mówię to przy całym moim głębokim (!) szacunku i sympatii dla tej części damskiego ciała.
Zgłoś
Jacson 2025-07-16, 13:41 3
JoSeed napisał/a:

Kto tego nie doświadczył nie zrozumie i będzie wyzywał takich ludzi od debili, nieuków itp.

Koniec końców to taki człowiek jest debilem i nieukiem szukającym wymówki aby się nie uczyć jak debil z powyższego filmu. Sama napisałaś, że trochę więcej pracy i są jakieś efekty. Tak jest ze wszystkim. Jeśli mamy jakąś ułomność to musimy nad nią mocniej pracować, ale ludzie wolą być pierdołami.
Zgłoś
Klasyk50 2025-07-16, 13:46 5
Tutaj nie chodzi tylko o to że nie radzi sobie z matmą, lecz ogólnie chodzi o całokształt. Ten chłopaczek jest bardzo słaby emocjonalnie. Chce iść na jak największe skróty. Jest zdania że "jak sobie z czymś nie radzę, to najlepiej to wyj🤬"... Zamiast właśnie się postarać! Stety/niestety, ale przez te wszystkie tik sroki, fesruki, instasramy itp. jest coraz więcej takich młodych ludzi... Zabrać im nagle internet i fala samobójstw.
Zgłoś
paclawek 2025-07-16, 13:54 3
Ja żeby zdać z matmy zrobiłem takie metalowe modele ostrosłupów.
Gnoje do dzisiaj się z tego uczą, matmy używam w życiu w takim stopniu jak potrzebuje a tej k🤬y co mnie uczyła nadal nienawidzę. 😁
Zgłoś
JoSeed 2025-07-16, 13:57 4
Jacson napisał/a:

Koniec końców to taki człowiek jest debilem i nieukiem szukającym wymówki aby się nie uczyć jak debil z powyższego filmu. Sama napisałaś, że trochę więcej pracy i są jakieś efekty. Tak jest ze wszystkim. Jeśli mamy jakąś ułomność to musimy nad nią mocniej pracować, ale ludzie wolą być pierdołami.

Masz racje, trzeba pracować. Ja tej umiejętności nie miałam, nie mieli nauczyciele w podstawówce, gimnazjum i liceum, ani też rzesze korepetytorów córki również.
Wydałam morze kasy i efekt byl mierny.
Miałyśmy szczęście, że trafiłyśmy na osobę, która nie potraktowała mojej corki jak debila, tylko dostrzegła i zrozumiała problem, ba, umiała sobie z nim poradzić. A co, gdybym na tę kobietę nie trafiła?
Może wskażesz, jak córka miałaby więcej pracować?

Nie życzę żadnemu z Was, żebyście musieli patrzeć jak Wasze dziecko cierpi fizycznie i psychicznie, bo boi się iść do szkoły...

[ Dodano 2025-07-16, 14:02 ]
Poza tym, chyba się nie rozumiemy.
To nie jest brak chęci, lenistwo czy olewanie nauki.

Dyskalkulia jest jakby organicznym uszkodzeniem o ile pamiętam okolicy płata ciemieniowego. Taki wrodzony defekt.
Dyskalkulik NIE MA MOŻLIWOŚCI ogarnąć świata liczb I oczywiście, nie tylko liczb.
Można to wytresować, wytrenować na tyle, żeby minimalny skutek był, ale taki skutek nie zostaje na zawsze.

Można to porównać do osoby z jedną ręką. Nie będzie dobrze wiosłował, bo nie ma takich fizycznych możliwości, a nie dlatego, że jest leniem.
Zgłoś
Nazhir 2025-07-16, 14:28 7
co za problem? Przecież nie każdy człowiek musi mieć maturę. Nie każdy musi iść na studia. Jak ktoś jest upośledzony, to może starać się o rentę. Downy nie robią zwykle matury, a jednak jakoś funkcjonują.
Ludzie po zawodówce nie mają matury, a mają fach w ręku i na czarno zarabiają lepiej niż dyrektor-menadżer.

Masz dysfunkcję - to się naucz z nią żyć, a nie wymagaj od zdrowych, by się dostosowali.

Co będzie następny? Karzeł metr pięćdziesiąt będzie wnosił o zmianę reguł gry w kosza, bo on chce być koszykarzem? Grubas będzie się pruł, że on chce iść na skoczka wzwyż? Murzyn będzie chciał zmiany reguł gry w szachy, żeby można było przeciwnikowi ukraść figurę, aby wyrównać szanse podczas gry z białym?
Zgłoś
nxyyy 2025-07-16, 14:30
JoSeed napisał/a:

Masz racje, trzeba pracować. Ja tej umiejętności nie miałam, nie mieli nauczyciele w podstawówce, gimnazjum i liceum, ani też rzesze korepetytorów córki również.
Wydałam morze kasy i efekt byl mierny.
Miałyśmy szczęście, że trafiłyśmy na osobę, która nie potraktowała mojej corki jak debila, tylko dostrzegła i zrozumiała problem, ba, umiała sobie z nim poradzić. A co, gdybym na tę kobietę nie trafiła?
Może wskażesz, jak córka miałaby więcej pracować?
Nie życzę żadnemu z Was, żebyście musieli patrzeć jak Wasze dziecko cierpi fizycznie i psychicznie, bo boi się iść do szkoły...
Poza tym, chyba się nie rozumiemy.
To nie jest brak chęci, lenistwo czy olewanie nauki.
Dyskalkulia jest jakby organicznym uszkodzeniem o ile pamiętam okolicy płata ciemieniowego. Taki wrodzony defekt.
Dyskalkulik NIE MA MOŻLIWOŚCI ogarnąć świata liczb I oczywiście, nie tylko liczb.
Można to wytresować, wytrenować na tyle, żeby minimalny skutek był, ale taki skutek nie zostaje na zawsze.
Można to porównać do osoby z jedną ręką. Nie będzie dobrze wiosłował, bo nie ma takich fizycznych możliwości, a nie dlatego, że jest leniem.

Czyli skoro Twoja córka jednak ogarnęła matematykę, to miałaś wcześniej postawione bzdurne rozpoznanie.
Zgłoś
JoSeed 2025-07-16, 14:33
nxyyy napisał/a:

Czyli skoro Twoja córka jednak ogarnęła matematykę, to miałaś wcześniej postawione bzdurne rozpoznanie.

Niestety, to tak ładnie nie wyglada, została wytrenowana mechanicznie do egzaminu. I chyba dodatkowo ktoś/coś nad Nią czuwało
Pozostałe problemy zostały i żyje z nimi na co dzień.
Zgłoś
tolek01 2025-07-16, 14:46
przeciez jesteś wrakiem człowieka , smieciem i debilem
Zgłoś
Kidl3r 2025-07-16, 15:15
Klasyk50 napisał/a:

Tutaj nie chodzi tylko o to że nie radzi sobie z matmą, lecz ogólnie chodzi o całokształt. Ten chłopaczek jest bardzo słaby emocjonalnie. Chce iść na jak największe skróty. Jest zdania że "jak sobie z czymś nie radzę, to najlepiej to wyj🤬"... Zamiast właśnie się postarać! Stety/niestety, ale przez te wszystkie tik sroki, fesruki, instasramy itp. jest coraz więcej takich młodych ludzi... Zabrać im nagle internet i fala samobójstw.

"skoro wszystko jest źle to niech nie będzie niczego"

youtube.com/watch?v=0qHYcCDr5UI&list=RD0qHYcCDr5UI&start_radio=1
Zgłoś
darek1234 2025-07-16, 15:28 4
Kiedyś już to pisałem, ale powtórzę.
Siedząc kiedyś w jakiejś tam poradni dla dzieci zobaczyłem na stole książkę do 2 klasy szkoły podstawowej z matematyki. Jakież było moje zdziwienie, gdy nawet nie umiałem na dzień dobry tego rozczytać! A ja się z tej książki uczyłem, a z matmy byłem zajebisty. Zmienił się język komunikacji, zmienił się poziom edukacyjny, współczesna gimbaza c🤬ja umie, co widać zresztą i po logice zrozumienia tematu, i wypowiedzi współczesnych "rozmówców"
Zgłoś
romek134 2025-07-16, 15:29 1
jestem starym prykiem i za moich czasów tego typu przypadłości leczyło się kablem od prodiża. Kuracja bolesna ale dająca wymierne efekty.
Zgłoś
Kici-Kici 2025-07-16, 15:39 2
Kiedyś takie kaleki umierały miesiąc po porodzie, ale technologia poszła do przodu...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem