Główna Poczekalnia (4) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 15:42
Matematyka to ZŁO!
specjal01 • 2025-07-16, 8:55
Głupota postępuje w stopniu znacznym.
Niezadawanie prac domowych to za mało, teraz trzeba zlikwidować matematykę.

Chłop przyszedł na komisję sejmową, powiedział że 2 rok nie zdaje z matematyki i czuje się jak debil. I z tego powodu chce usunięcia matematyki na maturze.

Zmieniono 1 razy Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
smc 2025-07-16, 16:20
Lek na depresję:

Zgłoś
Jacson 2025-07-16, 18:01
JoSeed napisał/a:

Masz racje, trzeba pracować.
[...]
Poza tym, chyba się nie rozumiemy.
[...]
Można to wytresować, wytrenować na tyle, żeby minimalny skutek był, ale taki skutek nie zostaje na zawsze.

Jak się nie rozumiemy, jak ja właśnie piszę o tym żeby pracować i tresować młode, głupie małpy.
Zgłoś
JoSeed 2025-07-16, 18:08
Jacson napisał/a:

Jak się nie rozumiemy, jak ja właśnie piszę o tym żeby pracować i tresować młode, głupie małpy.

Na małpę to ty codziennie w lustrze patrzysz.
Zgłoś
Jacson 2025-07-16, 18:30 1
JoSeed napisał/a:

Na małpę to ty codziennie w lustrze patrzysz.

Ty, skąd wiesz?
Zgłoś
JoSeed 2025-07-16, 18:33 2
Jacson napisał/a:

Ty, skąd wiesz?

Jestem wiedźmą.
Zgłoś
mateuszsick 2025-07-16, 19:02 3
Debil czuje się jak debil, bo jest debilem.. Ale identyfikuje się jako inteligentna osoba, wiec nie jest idiotą, no jakie to k🤬a proste. Ilu intelektualistów by było gdyby całkiem szkoły polikwidować. Mądry tylko szkoła mu nie wchodzi...
Zgłoś
zxc1234 2025-07-16, 19:25 3
JoSeed napisał/a:

Można to porównać do osoby z jedną ręką. Nie będzie dobrze wiosłował, bo nie ma takich fizycznych możliwości, a nie dlatego, że jest leniem.

tylko ze w tym przypadku nie up🤬lasz reki innym ludziom zeby jednostka nie czula sie dyskryminowana, no i nie wysyłasz takiej osoby na spływ kajakowy tylko uczysz funkcjonować

JoSeed napisał/a:

Oczywiście, nie jest to wyczyn

za to krytyka sie należy

a za podejście z pracą nad dzieckiem krata piwa

to jest wyczyn, wypracować osobe z zaburzeniami żeby zdała egzamin
weź znajdz debila z filmiku i pokaż mu że można i niech idzie być debilem gdzie indziej
zresztą jakim cudem gość zdał do liceum?
Zgłoś
Krak 2025-07-16, 19:52 4
nie każdy w tym kraju musi mieć maturę i prawo jazdy
Zgłoś
WKND 2025-07-16, 20:53
youzeck1984 napisał/a:

A ja mam dyspraculię… nie chce mi się pracować, tak samo jak tej atencyjnej szmacie się uczyć… A Niech sobie strzeli samobója, żadna strata dla społeczeństwa. Ma moją pełną aprobatę.

Hola, hola!! Czemu od razu tak pochopnie i na wariata!?
Mógłby przecież najpierw ogarnąć jak to nagrać i wrzucić do internetu
Zgłoś
robo72 2025-07-16, 21:20
mamy nadwyżkę prądu, warto to wykorzystać
Zgłoś
CzerstWybut 2025-07-16, 21:41 1
JoSeed napisał/a:

Zaraz mnie obrzygacie krytyką, ale co tam.
Moja córka ma potwierdzoną dyskalkulię przez Poradnię Psychologiczną. To byly wielokrotne badania, testy i wynik nie byl wzięty z dupy.
Jest to chyba najgorsza dysfunkcja, z jaką można mieć do czynienia w czasie nauki, ale nie tylko...
Dyskalkulia nie dotyczy tylko matmy.
To utrudnia całe codzienne życie:/
Objawy szkolne:
- trudności z wykonywaniem podstawowych działań matematycznych, takich jak dodawanie, odejmowanie, mnożenie i dzielenie.
- problemy z dedukowaniem i analizowaniem matematycznym oraz wyciąganiem wniosków.
- silny stres i lęk przed matematyką, który może prowadzić do ataków nerwowych.
- trudności z odczytywaniem i zapisywaniem liczb, numerów oraz znaków matematycznych.
- błędne przepisywanie liczb i symboli z tablicy.
- problemy ze zrozumieniem pojęć matematycznych oraz stosowaniem terminów związanych z liczbami i miarami.
- liczenie na palcach.
- niemożność posługiwania się tabliczką mnożenia.
Ale! Sa tez inne problemy.
Objawy w życiu codziennym:
- trudności z zapamiętywaniem liczb, takich jak numery telefonów czy daty
- problemy z odczytywaniem godziny z zegara (nie do przejścia jest korzystanie z zegara analogowego, ze wskazowkami)
- kłopoty z posługiwaniem się pieniędzmi i finansami, w tym z obsługą karty bankomatowej,
- trudności w gotowaniu, związane z przeliczaniem miar i wag,
- problemy z prowadzeniem kalendarza,
- zaburzenia orientacji przestrzennej i czasowej,
- trudności z poruszaniem się po mieście,
- nieodczytywanie map geograficznych,
- problemy z zapamiętaniem wzorów chemicznych i fizycznych.
Na szczęście w przygotowaniach do matury natrafilam na cudowną dziewczynę, która miała zajecia z dyskalkulikami. Córa chodziła do niej 2x w tygodniu, zdała maturę z matmy na 44%.
Oczywiście, nie jest to wyczyn, ale ja się spodziewałam najgorszego.
Kto tego nie doświadczył nie zrozumie i będzie wyzywał takich ludzi od debili, nieuków itp.
Występowanie dyskalkulii można stwierdzić w przypadku dzieci o przynajmniej przeciętnym poziomie intelektualnym. U dziecka z dyskalkulią nie występują jednocześnie zaburzenia ogólnych funkcji umysłowych. Córka miala inteligencję określoną na ponad przeciętną dla wieku.
No i tak to wyglądało u nas.

No i teraz sobie wyobraź że usuwają matematyke z matury dla takich osób, taka osoba sie przedostaje dalej, ulatwiają jej, jakims cudem kończy studia medycyny i dostaje prace w szpitalu jako anestozjolog. Jak widzisz operacje bliskiej osoby pod okiem takiego lekarza?
Zgłoś
JoSeed 2025-07-16, 21:51 2
CzerstWybut napisał/a:

No i teraz sobie wyobraź że usuwają matematyke z matury dla takich osób, taka osoba sie przedostaje dalej, ulatwiają jej, jakims cudem kończy studia medycyny i dostaje prace w szpitalu jako anestozjolog. Jak widzisz operacje bliskiej osoby pod okiem takiego lekarza?

Eh. Po raz kolejny tłumaczę, że nie jestem za usuwaniem matmy z egzaminu.
Chciałam tylko przybliżyć problem dyskalkulii...

A teraz wobec tego mam pytanie: dyskalkulik zdaje cudem maturę z matmy, zostaje anestezjologiem i co? Masz na to wpływ?
Nawet sobie nie zdajesz sprawy, jakie pały zostają lekarzami ( raczej lekarzynami) bo np. kontynuują tradycje rodzinne, bo tatuś byl dobrym lekarzem to i synek musi...
A jego umiejętności nie sa dobre nawet dla zwierząt.
Zgłoś
darek1234 2025-07-16, 22:22
CzerstWybut napisał/a:

Hm, może nie jestem w tej dziedzinie ekspertem, ale wytłumacz do czego potrzebna anestezjologi matematyka, kiedy ma gotowe szablony, np. w excelu?
Zgłoś
JoSeed 2025-07-16, 22:25
darek1234 napisał/a:

Hm, może nie jestem w tej dziedzinie ekspertem, ale wytłumacz do czego potrzebna anestezjologi matematyka, kiedy ma gotowe szablony, np. w excelu?

Bardziej chemia, nawet biochemia
Matematyka lekarzom nie jest mocno potrzebna, i tak korzystają z ChPL i kalkulatorów
Zgłoś
Alosza 2025-07-16, 22:58 3
JoSeed napisał/a:

Eh. Po raz kolejny tłumaczę,
A jego umiejętności nie sa dobre nawet dla zwierząt.

Weterynarz powinien mieć Nawet większe umiejętności diagnostyczne gdyż zwierzęcy pacjent nie przekazuje informacji o swych dolegliwościach.
Zresztą weterynarze z reguły są lepiej wykształceni bo ich umiejętności weryfikuje w pełni komercyjny rynek usług medycznych.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem