Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Mój zawał serca
Sawix • 2024-12-28, 17:54
Prosił ktoś to wstawiam .
Zacznę od tego że zawał dopadł mnie w wieku 53 lat . Alko nie nadużywam , piję okazjonalnie w małych ilościach . Około 2 lata przed pierwsze objawy dały o sobie znać . Wzmozona potliwość przy nieweilkim wysiłku . Pół roku przed godziną zero kolejne objawy, bardziej dokuczliwe . Podczas jazdy rowerem i pokonywaniu niewielkich wzniesień ból w klatce piersiowej , po zatrzymaniu ból mijał ,po kilku sekundach mozna było jechać dalej . W pracy chwilowe zawroty głowy na tyle silne że musiałem się czegoś przytrzymać bo bym się wyj🤬 , takie zawroty trwały dosłownie kilka sekund i mijały . Kolejnym objawem był ból w klatce piersiowej podczas spaceru z psem , musiałem przystanąć i ból przechodził , to było jakieś 2-3 miesiące przed wezwaniem karetki . Miesiąc przed finałem ból pojawiał się coraz częściej . 3 Stycznia poszedłem do pracy po czym się zwolniłem się do domu . Zjadłem obiad , potem poobiednia drzemka i jak zwykle usiadłem do mojego centrum dowodzenia . Po chwili , bez żadnego wysiłku ból w klatece piersiowej z równoczesnym bólem lewej , całej ręki , tak jak by reumatyzm jakiś . Wołam syna do pokoju i proszę go żeby zadzwonił po karetkę bo coś jest nie tak . Karetka była po około 15 min. Zbadali mi ciśnienie , 153/ 95 ,, tragedii nie ma , ale po zrobieniu EKG telefon na oddział szpitała w celu dalszych instrukcji .Lekarz dyżurny kazał mnie natychmiast dostarczyć na odział kardio . Tam diagnoza - zawał serca . Oczywiście kropłówki , podłączenie pod aparature mintorującą i na nastepny dzień wizyta na odziale anglioplastyki . Zwęzenie tetnicy sercowej w 90 % , tętnice rozszerzono i wstawiono pierwszy stent ( taka rureczka sprężysta ) . Docelowo żeby wszystko było ok . wstawiono mi 8 szt. takich sprężynek w przeciągu 3 mies.w kilka innych tętnic na sercu W szpitalu byłem łącznie 10 dni . Po wypisie farmakoterapia do końca życia . Uszkodzenie mięśnia sercowego po zawale to 12 % .Dodam że po wstawieniu wszystkich stentów kondycja jak u 18 latka . Zobaczymy jak długo
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2024-12-28, 21:00 6
kogut117 napisał/a:

Ano właśnie...

Odnośnie szczypawy.... Siostra poszła do lekarki rodzinnej, ta pyta, czy przyjęła szczypawkę. Siostra, że nie. Pani doktor stwierdziła, że jest bardzo mądrą kobietą, że nie przyjęła preparatu....
Zgłoś
cesarz1982 2024-12-28, 21:09 1
Czy wstawili ci również te "stendy" w penisa?🤔
Zgłoś
Dildowagins 2024-12-28, 21:10
Przez znakami interpunkcyjnymi nie daje się spacji.

podpis użytkownika

jagiellonski24.pl | strategyandfuture.org
Zgłoś
pawelekd9 2024-12-28, 21:16
Kiedyś cwaniak wmówił drugiemu głupcowi, że trzeba uprawiać zboża, warzywa i inne rośliny, bo to jedzenie dla człowieka i zwierząt jego. Głupiec uwierzył w kłamstwo i przekazał tę wiarę swoim synom. Synowie uwierzyli. Wyniszczali się i umierali przedwcześnie. Potem cwaniak objawił potomkom głupca, że trzeba traktować rośliny, zwierzęta hodowlane i ludzi substancjami, bo tak będzie dla nich lepiej. Uwierzyli. Chorowali więcej niż przodkowie. Potem cwaniak wyjawił potomkom głupca, że ich uleczy, podając substancje i wykonując czynności. Uwierzyli oczywiście, przecież tak uczyli ich przodkowie. Cały ród cierpiał, cierpi i cierpieć będzie przez wiarę głupca. Koniec.
Zgłoś
metyoo 2024-12-28, 21:16 2
roma21 napisał/a:

No sorry,ale cukrzyca nie daje jako takich objawów,a zawał już tak

no sorry, ale cukrzyca daje jako takie objawy, nawet całkiem sporo... widzisz? gówno wiesz, ale się wypowiadasz! pewnie co najmniej połowa lekarzy przepisałaby mu na te sercowe objawy jakieś witaminy i tym podobne specyfiki...

[ Dodano 2024-12-28, 21:18 ]
cesarz1982 napisał/a:

Czy wstawili ci również te "stendy" w penisa?🤔

ja jebie, ile ty masz lat, że nie wiesz jak jest zbudowana i jak działa kuśka?
Zgłoś
Sawix 2024-12-28, 21:24 1
JoSeed napisał/a:

@: Strofantyna jest glikozydem nasercowymi... Radzilabym jednak używać tylko na zlecenie lekarza, bo wskazania ma wąskie...

Spokojnie 🤫
Spytam mojego kardiologa co o tym mysli
Zgłoś
JoSeed 2024-12-28, 21:25
@Sawix: uspokoiłeś mnie
Zgłoś
Sawix 2024-12-28, 21:29
JoSeed napisał/a:

@: uspokoiłeś mnie

🤣🤣🤣
Zgłoś
Love_is_Love 2024-12-28, 21:31 2
Przej🤬e. Dzięki za info na co zwracać uwagę. Szczególnie potliwość mnie zaskoczyła.
Zgłoś
Szach1994 2024-12-28, 21:37 9
Dżepetto napisał/a:

Zasadniczo to c🤬j mnie to interesuje.

Zasadniczo nas tyle samo, to co napisałeś
Zgłoś
TrzeciaPyraNaTaczce 2024-12-28, 21:41 4
Zachęciłeś mnie żeby iść do lekarza, także stawiam browara
Zgłoś
ellsworth 2024-12-28, 21:42 5
kogut117 napisał/a:

Ano właśnie... u mnie w robocie Ci, którzy są po dwóch-trzech dawkach to łapią zadyszkę przy byle małych schodach. Jeden to do córki na 3 piętro nie może wyjść bo musi przystanąć. Kobity 40-50 plus jadą na acardzie, gdzie acard zażywała moja świętej pamięci babcia. Ciekawe czasy nadchodzą... Życzę dużo zdrowia. Był środek na wyplewienie tego dziadostwa ale musiałbyś pogrzebać w necie.. metoda jak przy odtruwaniu z rtęci

Przestań pieprzyć.
Zgłoś
Marceli171 2024-12-28, 22:18 7
Szefie nie pal elektryka.
Znajoma po medycynie zajmuje się płucami, całe życie jej się kręci wokół płuc - zwykle szlugi to najzdrowsze ścierwo, zara po tym iqos. Nie pal tych zj🤬ych epetow jak 13 letnia c🤬ka bo się przekręcisz do reszty.
U mnie w mieście na oddziale był ziutek 19 lat bez kwalifikacji na przeszczep płuc tak się rozj🤬 jednorazówkami z żabki.
Powodzenia i zdrowia, nie daj się!
Zgłoś
mauser 2024-12-28, 22:19
Trzym się Bracie ,Ja następny . 130kg cisnienie 188 cukier 200 .
Zgłoś
sej_maj_nejm_bicz 2024-12-28, 22:36 1
Stres? Jak dużo? Kiedy terapeuta?leki serotoninowe? Jakie?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie