Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-01-19, 13:31
konto usunięte
2013-01-19, 13:38
krycheuszos napisał/a:
Kiedyś ćwiczyłem sobie na profesjonalnej siłowni i nigdy więcej. Wszędzie koksy, nie można się dopchać do ćwiczenia, patrzą na Ciebie jak na gościa z innej planety bo nie masz w łapie 50 cm. Kupiłem swój sprzęcik i ze spokojem ćwiczę sobie w domu.
to chyba była "profesjonalna siłownia" u mietka w piwnicy, na siłowni z prawdziwego zdarzenia też zdarzają się napinatorzy, ale te "koxy" to często przyjazne osoby które chętnie służą pomocą przy poprawnej technice, a ty sam w domku możesz sobie krzywdę wyrządzić
karoldeicide napisał/a:
To cwiczenie na plecy nie jest przypadkiem na barki?
Nie, nie jest.
karoldeicide napisał/a:
To cwiczenie na plecy nie jest przypadkiem na barki?
wiesz co to jest wiosłowanie? a wiesz co to jest najszerszy grzbietu? A wiesz, że wiosłowanie to jest ćwiczenie na najszerszy grzbietu?
ćwiczenie które on wykonuje siedząc na ławeczce i unosząc sztangę za głową jest na barki
robię to co wtorek co prawda na maszynie smitha.
wszystkie gimbusy i spinacze i tak pewnie skomentują moją wypowiedź bo wiedzą lepiej i ćwiczą po min. kilka lat
też mam sprzęt w garażu : bieżnia , maszyna do wiosłowania , rowerek , ławeczkę i 4 sztangi
+ 156 kg razem a i tak nie używam bo samemu nie ma takiej motywacji.
myślałem tak samo : kupię sprzęt , wstawię do garażu to nie będzie wymówek że na siłkę się nie chce iść bo za daleko albo za późna godzina. na siłowni jest inny klimat , nie ma (przynajmniej u mnie) koksów którzy się naśmiewają z "bolków" . jest pełna kultura , wszyscy pomocni.
do tego nie trzeba rozkręcać hantli żeby dołożyć ciężaru - po prostu bierzesz większe hatle.
konto usunięte
2013-01-19, 17:35
Aby były efekty wpierw trzeba zwiększyć widzę, ale książkową...
świetnie, że na sadolu jest tylu kulturystów tylko szkoda, że on nie potrafiąc ćwiczyć wygląda zapewne lepiej od większości z was... swoją drogą to nie jest poradnik - po prostu gość pokazuje jak ćwiczy...
Akurat "plecy same sie nie zrobia" to oczywiste nawiązanie do Popka i założe się, że chodzi mu ogólnie o ćwiczenie (prawda, że to na obręcz barkową) a nie o plecy konkretnie, tutaj link:
tinyurl.com/asra3y4
konto usunięte
2013-01-20, 15:54
DLa wszystkich początkujących. Najpierw ok 3 miesięcy fbw, żeby nauczyć sie techniki, oraz przygotowac ciało. Później split standardowy bez żandych superserii, dropów itp. Najbardziej typowy split. 3,4,5 razy w tygodniu. Dieta. Bez diety gówno jest:) Polecam forum kfd., eżeli chcecie nabyć wiedzy. Dużo czytać, czytać i jeszcze raz czytać.
konto usunięte
2013-01-21, 18:17
porwix napisał/a:
Mówi że A6W (Areobiczna szóstka Weidera) nie możliwe do wykonania. Wszystko jest możliwe, ja przynajmniej zrobiłem.
3 razy to skończyłem