Oglądnijcie film o Monsanto!
Wake up sheeple!!!
Nie chcecie GMO --- będą wspomagacze, ukorzeniacze, środki owadobójcze, usztywniacze.....
GMO na prawdę nie gryzie tak bardzo jak mówią
A Super długie frytki ---> Najpierw się mieli ziemniaki, a potem formuje na linii produkcyjnej
Mówicie o naturalnej żywności - przy dzisiajszych warunkach pogodowych nic naturalnie już nie wyrośnie, tylko ugór, trzeba posypać, popryskać żeby mieć co zebrać
I jeszcze żeby wątpliwości nie było - nie mówię że jak będzie GMO to nie będzie wspomagaczy, będą, tylko że będzie po prostu ich mniej bo nie będą ąż tak potrzebne
Zajebiście głupie jest to zdjęcie. Równie dobrze możecie wejść do jakiejś fabryki gdzie produkuje się wybielacze, zobaczyć że pracownicy dolewają składniki w takich maskach i twierdzić, że producent chce otruć użytkowników.
Zanim zaczniecie rozprzestrzeniać takie głupoty, zapoznajcie się z dwoma stwierdzeniami: retoryka i asertywność.
Podpowiem że nie, asertywność to nie jest umiejętność mówienia "nie".
nie wiem za co idioci dali Ci piwa, btw - wiesz cokolwiek o monsanto?
Nie jestem idiotą primo.
Secundo wystarczy odpowiedni obrazek i napis by sterować myślami ludzi, wywołać pozytywne/negatywne odczucia. Dla mnie śmierdzi tu debilnymi green-terrorystami.
Czy kiedykolwiek byłeś na jakiejkolwiek uprawie? Każdy rolnik (chyba, że wypity) przelewa/wlewa do zbiorników, jakikolwiek by to był pestycyd w takim kombinezonie, żeby nie odwalił kity od wdychania tego syfu. Jeżeli nie potrafisz tego zrozumieć poszukaj sobie któryś z odcinków dr House
Tak oglądałem te filmiki i myślę, że jako biotechnolog znam tą firme i GMO o wiele lepiej od Ciebie. Co nie oznacza, że pochwalam politykę monsanto.
Na obrazku nie ma wzmiance o Roundupie, co nie zmienia faktu, że nie jest tak biodegradowalny jak zakładano (ale jest w przeciwieństwie do DDT.) Związek jest ten znany od o ile pamiętam 1970 ale nadal nie ma jednoznacznych wyników badań nad szkodliwością (te badania z filmiku można brać pod uwagę z dystansem, potrzebne są szerokoskalowe badania).
Zajebiście głupie jest to zdjęcie. Równie dobrze możecie wejść do jakiejś fabryki gdzie produkuje się wybielacze, zobaczyć że pracownicy dolewają składniki w takich maskach i twierdzić, że producent chce otruć użytkowników.
Zanim zaczniecie rozprzestrzeniać takie głupoty, zapoznajcie się z dwoma stwierdzeniami: retoryka i asertywność.
Podpowiem że nie, asertywność to nie jest umiejętność mówienia "nie".
Zajebiście głupi to jest twój post. Bo z twojej wypowiedzi wynikają dwie rzeczy:
1. mylisz środki czystości z jedzeniem
2. uważasz obecnie sprzedawaną żywność za zdrową
Dużo się o tym mówi i nie dlatego że się robi nagonkę i rozsiewa plotki tylko dlatego ze faktycznie szprycują nas syfem.. Ogarnij się. Może jeszcze uważasz że obecnie stosowane szczepienia dla dzieci są dobre i służą zdrowiu?... a zresztą co ja będę się tu rozwodził jak ktoś nie wie to jego problem.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie