Główna Poczekalnia (7) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nihoo 2010-01-13, 0:36 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Koniu HH 2010-01-13, 0:41 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2010-01-13, 0:44
Zgłoś
Koniu HH 2010-01-13, 0:58
Zgłoś
Nihoo 2010-01-13, 1:09 2
Zgłoś
Koniu HH 2010-01-13, 1:26
Zgłoś
the_satyr 2010-01-13, 3:40
co do wątku z zabijaniem przez boga powiem tylko jedno słowo: potop...
pozdrawiam... ;]
Zgłoś
konto usunięte 2010-01-13, 7:03
Zgłoś
Nihoo 2010-01-13, 7:27 1
Źródła to Internet, Discover, National Geographic a oglądam dokumenty związane z Religią odkąd powstała platforma Cyfra+ czyli 1998 i to przez dokumenty się stałem Ateistą ale mniejsza.

Tępy nie jestem ale nie zamierzam się kłócić i zbędnie wyzywać.
Nie chce ktoś to niech nie wierzy.
A jak ktoś wierzy w Boga to jego problem.
To co napisałem wyżej dla każdego wiernego będzie stekiem bzdur tak jak dla mnie jest religia.
Trudno

Co do Biblii...
Jeszcze kilka lat temu kazali nam brać ją dosłownie a Watykan ogłosił że nie może być brana dosłownie wraz z rozwojem nauki i gdy katolicy zaczęli coś podejrzewać.
Zgłoś
konto usunięte 2010-01-13, 8:40
waski nie pisz juz, bo mam o tobie gorsze zdanie z twoim kazdym kolejnym postem.
osmieszasz sie.
Zgłoś
konto usunięte 2010-01-13, 8:49 1
z fanatykami sie nie dyskutuje, trzeba ich tępić
Zgłoś
konto usunięte 2010-01-13, 12:46 2
brzyt napisał/a:

zauwaz ze mowisz o czyms co powstalo kilka tysiecy lat przed nasza era, kiedy ludzie modlili sie do ogniska albo do strumyka. tak. z pewnoscia ten strumien chcial ich kontrolować

Do dupy a nie do strumyka, nie pomyślałeś że jakiś "szaman" kazał im się modlić bo inaczej woda zaleje całą wioskę, ale on poza modlitwami ma jeszcze jeden sposób... odprawi czary będzie ok tylko że nie za DARMO (wtedy kasiory nie było to pewnie wziął za "usługę" pare świniaków albo kazał się utrzymywać jak to teraz księża robią do tego może jeszcze wyr🤬ał kilka dziewic z wioski)
Zgłoś
konto usunięte 2010-01-13, 16:33 1
ta, bo w czasach prehistorycznych ludzie mysleli o tym, zeby wycyckać swoich ziomkow
nie zachowuj sie jakbys czerpal swoja wiedze z wikipedii
Zgłoś
konto usunięte 2010-01-13, 16:35 1
luki24 napisał/a:

Do dupy a nie do strumyka, nie pomyślałeś że jakiś "szaman" kazał im się modlić bo inaczej woda zaleje całą wioskę, ale on poza modlitwami ma jeszcze jeden sposób... odprawi czary będzie ok tylko że nie za DARMO (wtedy kasiory nie było to pewnie wziął za "usługę" pare świniaków albo kazał się utrzymywać jak to teraz księża robią do tego może jeszcze wyr🤬ał kilka dziewic z wioski)

A czytałeś może jakiekolwiek książki Wojciecha Cejrowskiego. On dużo wie o Indianach, Dzikich i ogólnie o tym jak żyli i żyją. Wszystkie plemiona są religijne i nie dlatego, że szaman tak kazał, lecz z natury. Z natury są religijni, bo wierzą, że istnieje Siła, która stworzyła to wszystko.

PS. Chciałem jelenia zacytować, a postawiłem mu piwo :/
Zgłoś
konto usunięte 2010-01-13, 16:59 1
lvkas112 napisał/a:

arggumenty sie nie skonczyły. tylko czy jest sens ich używać?? wydaje mi sie ze nie. a teoria dojenia z kasy powstala dzieki takim ludziom jak aran. jałmużna nie jest przymusowa

teoretycznie nie jest przymusowa fakt.... ale dla przykładu
jeżeli już wierzysz i bronisz tego w co wierzysz to powinieneś żyć w/g zasad swojego "Boga" (przynajmniej w religii chrześcijańskiej)
czyli np. dwoje kochających się ludzi powinno pobrać sie w kościele ślubując oficialnie przed Bogiem , ślubu udziela kapłan ...idą z prośba do kapłana o udzielenie ślubu słyszysz że za ceremonie tu najlepsze KAPŁAN BIERZE CO ŁASKA (czyli bedzie kochanieńki 350zl) i Ty mi nie powiesz ze to nie wyzysk !?!?!?!?!?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem