Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Szary_Jeleń 2025-06-10, 13:49 2
Na tym etapie cywilizacji, powinniśmy już być w stanie produkować mięso na potrzeby spożywcze, identycznej jakości jak to naturalne. Szkoda, że musimy nadal zabijać.

Nie, nie jestem jakimś p🤬lonym aktywistą, jestem po prostu człowiekiem myślącym.

podpis użytkownika

Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Zróbcie mnie modem - koniec tiktokowego gówna.
Zgłoś
OpenStreetMaps 2025-06-10, 13:55
Brawa dla kamerzysty za unikatową w dzisiejszych czasach umiejętność poziomego trzymania kamery podczas nagrywania.

podpis użytkownika

Więcej o mnie na You Tube Na moim niekomercyjnym kanale w playlistach tematycznych.
filmy innych użytkowników które mnie rozbawiły , zaciekawiły lub zbulwersowały

Kanał na Y.T "Km2bp"
Zgłoś
PsikutaBezS 2025-06-10, 14:29
Bulbulator napisał/a:

Kiedyś świnie były ogłuszane prądem, a teraz podobno do ubojni jest wprowadzany dwutlenek węgla i świnie się duszą zanim wyczują, że to ich koniec.

To poczytaj jak jest negatywny wpływ CO2 na poszczególne zwierzęta. (przy uboju)

Najbardziej humanitarny jest ubój tzw. "rytualny" . Ale nie u "katolików" rolników co do kościoła chodzą co niedziele.
Zgłoś
mianas 2025-06-10, 14:31 1
sensation87 napisał/a:

ktoś rzucił szczurem w feministki

Nie to Czaskowskiego brygada o 21 PO ogłoszeniu wyników ....
Zgłoś
Bulbulator 2025-06-10, 14:39 1
PsikutaBezS napisał/a:

To poczytaj jak jest negatywny wpływ CO2 na poszczególne zwierzęta. (przy uboju)
Najbardziej humanitarny jest ubój tzw. "rytualny" . Ale nie u "katolików" rolników co do kościoła chodzą co niedziele.

To są tylko jakieś ciekawostki, które się słyszy od czasu do czasu, a nie moje hobby.
Człowiek zawsze jadł mięso, ja zawsze jadłem mięso i nie bardzo mnie interesuje jak są ubijane te zwierzaki.
Mój ojciec był myśliwym i bylem z nim wielokrotnie na polowaniach, to widziałem też nie jeden raz jak są te zwierzęta zabijane.
Czy miałbym z tego powodu teraz rezygnować z jednego z podstawowych składników mojej diety?

[ Dodano 2025-06-10, 14:44 ]
Szary_Jeleń napisał/a:

Na tym etapie cywilizacji, powinniśmy już być w stanie produkować mięso na potrzeby spożywcze, identycznej jakości jak to naturalne. Szkoda, że musimy nadal zabijać.
Nie, nie jestem jakimś p🤬lonym aktywistą, jestem po prostu człowiekiem myślącym.

Mięso syntetyczne jest już wynalezione, bez zabijania zwierząt.
Problem w tym, że to mięso syntetyczne, to tylko prototyp i do produktu, który da się sprzedać i zjeść potrzebne jest jeszcze kilka lat pracy.
Zgłoś
janmod 2025-06-10, 14:56 5
PsikutaBezS napisał/a:

Organizm potrafi wykryc CO2 we krwi i wlacza sie panika - dlatego CO2 uzywal sie do malych zwierzat - kurczaki, indyki, itp. Do duzych albo pistoletu z kolcem ktory zamienia mozg w papke albo azotu. Azot jest dobry bo jedyny efekt to troche glupawki a pozniej sie swiatlo wylacza. Zero bolu.

A uboj rytualny to tragedia. Zwierzak sie wykrwawia jak jest swiadomy. Jedna z najgorszych mozliwych opcji. To powinno byc zakazane.
Zgłoś
Szary_Jeleń 2025-06-10, 15:03 1
Bulbulator napisał/a:

To są tylko jakieś ciekawostki, które się słyszy od czasu do czasu, a nie moje hobby.
Człowiek zawsze jadł mięso, ja zawsze jadłem mięso i nie bardzo mnie interesuje jak są ubijane te zwierzaki.
Mój ojciec był myśliwym i bylem z nim wielokrotnie na polowaniach, to widziałem też nie jeden raz jak są te zwierzęta zabijane.
Czy miałbym z tego powodu teraz rezygnować z jednego z podstawowych składników mojej diety?
Mięso syntetyczne jest już wynalezione, bez zabijania zwierząt.
Problem w tym, że to mięso syntetyczne, to tylko prototyp i do produktu, który da się sprzedać i zjeść potrzebne jest jeszcze kilka lat pracy.

Zgadza się, ale nikomu się nie spieszy z tym, za dużo korpo-wpływów.

podpis użytkownika

Zgłoś
NOMAD1410 2025-06-10, 15:06 3
Bulbulator napisał/a:

Dzięki za informacje. Pośród znajomych miałem również rzeźnika, który opowiadał podobne rzeczy.
Kiedyś świnie były ogłuszane prądem, a teraz podobno do ubojni jest wprowadzany dwutlenek węgla i świnie się duszą zanim wyczują, że to ich koniec.

Zgadza się. Około 15 lat temu, pracowałem u Hansa na rozbiorze. Męczyło mnie pytanie, jakim cudem 10chłopa, ubija dziennie '4K' świniaka?
Okazało się że normalnie, po niemiecku... do gazu po 200szt. naraz.

aaa no i szwaby darowały sobie, tą ściemę z prysznicem.
Zgłoś
Bulbulator 2025-06-10, 15:09 3
Szary_Jeleń napisał/a:

Zgadza się, ale nikomu się nie spieszy z tym, za dużo korpo-wpływów.

Zaczekajmy, aż Niemcy rozkręcą produkcję i się szybciutko znajdą przepisy unijne, że cała EU musi ten nowy produkt wprowadzić do asortymentu, bo zwierzątka cierpią i planeta nam spłonie.

[ Dodano 2025-06-10, 15:12 ]
NOMAD1410 napisał/a:

Zgadza się. Około 15 lat temu, pracowałem u Hansa na rozbiorze. Męczyło mnie pytanie, jakim cudem 10chłopa, ubija dziennie '4K' świniaka?
Okazało się że normalnie, po niemiecku... do gazu po 200szt. naraz.
aaa no i szwaby darowały sobie, tą ściemę z prysznicem.

Zgadza się w stu procentach. Obserwowałem to wielokrotnie i rozmawiałem z pracownikami. W Niemczech zwierzęta są duszone dwutlenkiem węgla.
Zgłoś
Szary_Jeleń 2025-06-10, 15:13 2
Bulbulator napisał/a:

Zaczekajmy, aż Niemcy rozkręcą produkcję i się szybciutko znajdą przepisy unijne, że cała EU musi ten nowy produkt wprowadzić do asortymentu, bo zwierzątka cierpią i planeta nam spłonie.

C🤬j z niemcami, sami powinniśmy nad tym pracować i wprowadzać to jako pierwsi. Dofinansować rolników do przejścia na uprawy zamiast hodowli wtedy i wszyscy byliby zadowoleni.

podpis użytkownika

Zgłoś
JG800 2025-06-10, 15:13 1
Jak granat w burdelu.
Zgłoś
Bulbulator 2025-06-10, 15:18 3
Szary_Jeleń napisał/a:

C🤬j z niemcami, sami powinniśmy nad tym pracować i wprowadzać to jako pierwsi. Dofinansować rolników do przejścia na uprawy zamiast hodowli wtedy i wszyscy byliby zadowoleni.

Trudno mi jest to jednoznacznie ocenić. Nie siedzę w temacie, nie jestem ani rzeźnikiem, ani rolnikiem, ale dobre mięsko na obiad naturalnie chce mieć. Jedyne co mi się nie podoba, to są zapędy UE w stosunku do rolnictwa i Mercosuru. Tym sterują Niemcy, a to nigdy nie jest dobre dla Polski.
Zgłoś
PsikutaBezS 2025-06-10, 15:23 1
janmod napisał/a:

A uboj rytualny to tragedia. Zwierzak sie wykrwawia jak jest swiadomy.

Przecięcie tętnicy jest praktycznie bezbolesne i skuteczne w 100% . Zwierzę się wykrwawia i nawet nie wie co się dzieje.
Zgłoś
jkllll485 2025-06-10, 15:25 2
K🤬a niczym jak w MOPS-ie gdy zaczną przyjmować wnioski na zapomogi.
Zgłoś
PsikutaBezS 2025-06-10, 15:32
Bulbulator napisał/a:

I jak prawdziwy polski katolik miał w dupie papieża:
„Zabijanie zwierząt bez potrzeby, jedynie dla przyjemności lub mody, nie znajduje uzasadnienia." - Papież Franciszek
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie